Lekkere cocktails met gin
Feest Inspiratie

Lekkere cocktails met gin

Heel soms zou het me niet verbazen als mensen me niet zouden kennen, ze zouden denken dat we een familie alcoholisten zijn. René is momenteel helemaal in to craft beers. Mijn moeder wordt te pas en te onpas getagd op Facebook in wijn plaatjes. Ik lust ook wel een wijntje of een gin! En er zijn veel lekkere cocktails met gin joh!

Vroeger dronken mijn twee ooms altijd Gin Tonic, ik vond het niets. Boy, ben ik om! Dankzij mijn moeder trouwens. Zij had een  hele lekkere gin, die moest ik proeven. Gin, tonic, schijfjes komkommer en citroen. Ik zat te genieten hoor! Op de zestigste verjaardag van één van de twee gin-tonic ooms, moest ik dit blog schrijven!

Fruit in je cocktail

Zelf heb ik inmiddels de Beefeater London pink, de limited edition gin van Zuidam en de Silver Top London Dry Gin in de kast staan. De laatste is heerlijk met tonic, maar de eerste twee niet te versmaden met Sprite (minder zoet dan 7-Up). In de kersengin gooi ik vaak nog bevroren frambozen. Lekker koel en lekker fris. Bevroren aardbeitjes in de Strawberry gin is ook fijn trouwens! Nog een reden om altijd diepvriesfruit in je koelkast te hebben. Je kunt trouwens ook altijd zomers vers fruit in je vriezer gooien voor je cocktails!

Cocktails met gin

Ondanks dat gin gin een van de meest uitgesproken smaken heeft, is het goed te combineren. Zoet of hartig, het kan allebei. Zoek je nog lekkere drankjes voor de feestdagen, voor een verjaardag of voor een zomerse barbecue, denk dan ook eens aan een cocktail met gin als basis. Voor mij drinkt gin trouwens het lekkerst weg in de waterglazen die je bij Jumbo kon sparen, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor mooie Gin tonicglazen.

Makkelijke recepten voor lekkere cocktails met gin

Sommige recepten zijn geen recepten te noemen. Je doet alles samen in een glas en klaar ben je. Combineer je 45 ml. gin, met gemberbier (120 ml), limoensap (15 ml), 1 druppel Angostura bitters (een sinds 1824, volgens een geheim recept van Dr. Siegert, gemaakte aromatische bitter) en ijs en je maakte een Gin Gin Mule. Nog even decoreren met limoenpartjes om het af te maken.

Nog een makkelijke. Stamp twee partjes clementines, 2 schijfjes gember en kwartjes limoen in een glas. Voeg 50 ml Gin Mare, 1 lepel honing en (drie kwart) crushed ijs toe. Vul de rest van het glas met soda en roer eventjes. Daarna garneren met een takje verse rozemarijn. Hopla, een Sparkling Clementine.

Lekkere cocktails met gin

Een Gin Fizz is een speelse versie van een gin cocktail en lijkt me super leuk om te serveren met Oud en Nieuw óf juist om op een bruiloft als welkomst drankje te serveren in een champagneglas. Een bruisende cocktail is meteen een feestelijke cocktail. Meng 50 ml. gin met 12,5 ml suikersiroop, 25 ml limoensap en 100 ml Soda water en roer even voorzichtig, garneer met een stuk rood fruit.

Gin cocktail voor het najaar

Dit najaar staat de versie met sinaasappel en kaneel die ik veel op internet tegenkwam op mijn te proeven lijstje, met deze aantallen heb je genoeg voor 4 personen.

Gin cocktail voor het najaar

Vul vier glazen tot de rand met ijs. Verdeel de 40 ml gin en 400 ml tonic over de glazen en doe in elk glas een steranijs en een kaneelstokjes. Garneren met een sinaasappelpartje of een aantal in het glas. Zelf zou ik denk ik een soort sangria-kan maken van deze uitvoering, zo kunnen alle smaken eerst nog goed in de cocktail trekken.

Zomerse gin en cava

Een zelfde soort sangria kan kun je maken voor de zomer! Vul een kan voor één derde met ijsblokjes. Voeg gin en cointreau  naar smaak toe. Giet er ½ l sinaasappelsap bij.  Snij een sinaasappel en een citroen in schijven en snijd de aardbeien door midden. Was de druiven. Voeg daarna al het fruit toe.Vul de kan op met cava en roer even om. Je kunt de kan verder decoreren met eetbare bloempjes en takjes munt.

Kokos meets gin

Bij het Javaans Eetcafe kreeg ik ooit een toetje met kokoswater. Wat was dat ontzettend lekker. Mijn moeder zegt altijd: wat je los van elkaar lust, is samen vaak ook heel lekker (nou ja, zij zegt altijd, maar daar is het tegendeel al eens van bewezen). De combinatie kokos en gin zou met haar theorie dus ook lekker zijn. En het is nog simpel ook. Vul weer een glas met ijsblokjes. Schenk hier in dezelfde verhouding kokoswater en gin op, zo’n 50 ml per drankje. Voor een zuurtje voeg je nog een theelepeltje limoensap toe.

Een scheut gin door je eten kan ook zalige dingen doen. De combinatie gin en vis doe het goed. Probeer gin eens niet bij je mosselen, maar er in. Gecombineerd met fijngesneden prei, citrusvruchten en crème fraîche bijvoorbeeld. 

 


Afbeelding wedding by Micheile Henderson | Afbeelding gin cocktails van stokpic | afbeelding sinaasappel steranijs van Couleur via Pixabay

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.