Kinderfeestje bij Spelerij Borgerswoldhoeve \ Kinderfeestje zes jaar spelerij borgerswold schip met glijbaan
Feest Inspiratie Persoonlijke verhalen Reviews

Kinderfeestje bij Spelerij Borgerswoldhoeve

Nadat hij geen feestje had in groep 1, doordat het gewoon niet te plannen was, was het eindelijk zover. Finn’s eerste kinderfeestje. Een kinderfeestje voor kindjes van zes jaar! Maar wat ga je dan doen? We hebben maar één auto en daarnaast rijd ik gewoon geen auto, het meest ideaal voor ons is als kinderen kunnen worden gebracht en gehaald op de locatie. Een Kinderfeestje bij Spelerij Borgerswoldhoeve was qua locatie en leeftijd dus perfect.

Spelerij Borgerswoldhoeve

Finn had er heel veel zin in, hij kende de spelerij al van zijn schoolreisje én natuurlijk gaven mijn zwager en zusje daar elkaar het ja-woord, De Borgerswoldhoeve, waar de Spelerij onderdeel van is, is inmiddels namelijk ook een trouwlocatie. 

De toegang is gratis, alleen een consumptie is verplicht. Uiteindelijk bepaal je bij een normaal bezoek de kosten van een middagje Spelerij helemaal zelf. In het seizoen (afhankelijk van het weer van 1 april tot ongeveer de herfstvakantie) is de Spelerij elke woensdag, zaterdag en zondagmiddag geopend. Dat zijn ook meteen de mogelijke dagen voor feestjes

Kinderfeestje bij Spelerij Borgerswoldhoeve

Voor een kinderfeestje bij Spelerij Borgerswoldhoeve zijn er verschillende mogelijkheden. Wij kozen voor het “Vrij Spelen”. Hierin zat uiteraard het spelen, met daarbij drinken, friet (mét een snack) en een ijsje.

We meldden ons bij het loket in dit onwijs toffe “keetje”, waar je al het eten en drinken kunt bestellen. Met de medewerkster bespraken we hoe laat we de patatjes zouden willen en kregen we alvast twee kannen ranja en bekertjes mee. 

Kleine sidenote: we hadden aangegeven dat we het feestje tot 17.30 uur wilden laten duren, dit in verband met de frietjes en niet te vroeg eten. Bij aankomst bleek dat ze om 17.00 uur dicht gingen. We hebben iedereen bij aankomst van de veranderde tijd op de hoogte kunnen brengen, omat de kinderen gebracht en gehaald werden, geen probleem dus, maar het is wel even handig om te weten. 

Cadeautjes!!

Een aantal kindjes was er al en niet heel veel later kwam de rest. We begonnen natuurlijk met het zingen voor de jarige en het uitpakken van de cadeautjes. Wat is Finn verwend. Het was een briljant plan van René om ook buitenspeelgoed te vragen trouwens. Je krijgt dan net even andere dingen dan je zelf zou kopen, maar die tips deel ik later nog met je. 

Na het uitpakken van de cadeautjes dronken de kindjes snel iets. Nu ik dit schrijf vraag ik me ineens af of ik een taartje of iets dergelijks daarbij miste. De kindjes niet en ik op dat moment dus ook niet, maar het was wel leuk geweest. Misschien is het best makkelijk om dit als extraatje bij te boeken te regelen, je mag niet met je eigen spullen aan komen kakken denk ik zomaar.

We vroegen ze nog wat voor snack ze bij de patat wilden; frikandel, kroket, kaassoufle of kipnuggets. Ik vond het fijn dat ze zelf konden kiezen. En toen konden ze gaan, want natuurlijk konden de kindjes eigenlijk helemaal niet wachten om te gaan spelen.

Kindjes klaar, spelen maar

De Spelerij is voor papa’s en mama’s ook heel fijn, want het is onwijs overzichtelijk, dus we konden alles mooi alles in de gaten houden vanaf de picknick tafel. Deze staan her en der verspreid, maar in verband met het weer kozen wij eentje in de schaduw. De kinderen konden dan ook meteen een beetje afkoelen tijdens het drinken. 

Borgerswoldhoeve Kinderfeestje

In de boot speelden ze verstoppertje en beleefden ze grote avonturen. Ze skelterden over het veld, alleen of met z’n tweeën. Er staan in de Spelerij verder nog een groot schaak- en damspel, een tuinhuisje en biljartgolftafels. Ook kun je hupsen op skippyballen of -beestjes en een XXL Dominospel of Jenga spelen.

Kinderfeestje bij Spelerij Borgerswoldhoeve

De zandbak in het midden is lekker groot en voorzien van speelgoed. Deze kindjes hadden daar minder mee, maar fantastisch is het wel. 

Jump, jump

Trampolines hebben natuurlijk een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de kinderen. Alleen dit zat niet bij het “Vrij Spelen” – kinderfeestje in. Je kunt het wel apart regelen. Je pint gewoon het benodigde aantal euro’s die je vervolgens los meekrijgt. 

trampoline borgerswoldhoeve

Het trampolinespringen kost €1,- euro voor zes minuten, dus als extraatje hebben we dat nog één keer voor alle kindjes van het feestje gedaan. Toen de euro’s binnen waren maakten we snel groepjes van twee en die gingen na elkaar op de trampoline, terwijl de rest zich prima vermaakte met al het andere of gewoon lekker toe keken wat er op de trampoline gebeurde. Heerlijk om ze zo samen en zo blij te zien! 

Informatie kinderfeestje bij Spelerij Borgerswoldhoeve 

De Spelerij is geschikt voor kinderen van 4 tot circa 10 jaar. Er zijn verschillende kinderfeestjes mogelijk in de Spelerij. Doordat het in Borgerswold prachtig aan het water ligt kan er voor de oudere kinderen gekozen worden voor kanovaren of waterfietsen. Ook kun je je eigen pizza maken! 

Het “Vrij Spelen” kinderfeestje is qua tijd redelijk onbeperkt volgens mij en heeft als toetje een heerlijk softijsje, en we kregen eerst twee kannen ranja mee, dus het is wel meer dan één glaasje. Het feestje kost €8,95 per kind. 

Het biljartgolf is te reserveren als op zichzelf staand kinderfeestje. Je golft dan een uur. Hierbij horen ook friet, snacks, drinken en een ijsje en dit feestje komt op €10,00. Voor een feestje met een uur  kanovaren óf waterfietsen betaal je €11,95 en wil je allebei een uurtje doen dan kom je op €15,- en mag je ook nog biljartgolfen. Oh ja, de arrangementen zijn inclusief spelen in de Spelerij. 

Overig praktisch over de Spelerij

Je hoeft dus geen kinderfeestje te organiseren om naar de Spelerij in Borgerswold te kunnen gaan. Er is geen entreeprijs, je betaalt alleen de consumpties. Het adres van de Spelerij is: Flora2, 9642 LW, Veendam.

Voor de trampoline’s betaal je een euro per zes minuten per trampoline, het biljartgolfen (biljarten op een midgetgolfhole) kost €3,75 per persoon. 

Doordat het gelegen is aan de parkeerplaats van de zwemplas ’t Koetshuis, is er heel veel ruimte om te parkeren. Je fiets kun je stallen in de fietsenstalling bij de Borgerswoldhoeve of zet je even netjes aan de zijkant. 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.