Wat dekt een reisverzekering en wat niet? Een complete gids
Lifestyle Travel

Wat dekt een reisverzekering en wat niet? Een complete gids

Ga je binnenkort op vakantie? Dan ben je misschien al bezig met voorbereiden. Vergeet in dat geval niet te kijken hoe je verzekerd bent in het land waar je naartoe gaat. Als je geen reisverzekering hebt, is het verstandig om deze alsnog af te sluiten. Omdat deze verzekering geld kost, wil je ongetwijfeld eerst weten wat een reisverzekering wel en niet dekt. In dit artikel vertellen we je precies hoe de dekking van een reisverzekering eruitziet, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Standaarddekking van een reisverzekering

Wie een reisverzekering afsluit, krijgt altijd te maken met de standaarddekking. Hierdoor ben je niet alleen verzekerd tijdens reizen en vakanties, maar ook tijdens een weekendje of dagje weg in het buitenland. Als je in Nederland een uitstapje maakt en hierbij een overnachting geboekt hebt, valt dit ook binnen de dekking van een reisverzekering.

Verder is de terugreis verzekerd als een dierbare ernstig ziek wordt of overlijdt, ben je verzekerd voor reizen naar gebieden met een groene, gele of oranje kleurcode en worden de kosten van vervoer gedekt die je maakt na een ongeval of overlijden.

Wat dekt een reisverzekering en wat niet? Een complete gids

Ondanks dat de dekking van een reisverzekering bij de meeste verzekeraars behoorlijk uitgebreid is, is het niet zo dat je overal voor verzekerd bent. Een aantal zaken wordt op voorhand namelijk al uitgesloten. Zo ben je bijvoorbeeld niet verzekerd voor reizen naar gebieden met kleurcode rood.

Ook het verplicht (en eventueel vrijwillig) eigen risico van je zorgverzekering valt buiten de dekking van een reisverzekering. Tot slot zijn deuken, krassen en vlekken in je koffer niet verzekerd.

Breid je verzekering uit met aanvullende dekkingen

Vind je de standaarddekking van een reisverzekering niet uitgebreid genoeg? Geen zorgen, want je kunt aanvullende verzekeringen afsluiten om je beter te verzekeren. Hieronder zetten we een aantal opties op een rijtje en vertellen we je per dekking waar je voor verzekerd bent.

  • Bagage: persoonlijke bezittingen die je meeneemt op reis zijn verzekerd tegen diefstal, verlies en schade.
  • Annulering: je bent verzekerd voor de extra kosten als je onverwachts niet op reis kunt of je reis eerder af moet breken.
  • Ongevallen: je ontvangt een eenmalige uitkering als je door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.
  • Geneeskundige kosten: je bent verzekerd voor de extra kosten die je maakt als je in het buitenland zorg nodig hebt.
  • Pechhulp en vervangend vervoer: je bent verzekerd van hulp bij pech onderweg als je bijvoorbeeld met een lekke band of lege accu langs de kant van de weg komt te staan.
  • Winter- en onderwatersport: je bent verzekerd voor schade tijdens het skiën of duiken.
  • Zakenreizen: je bent verzekerd voor schade, extra kosten en (medische) hulp tijdens een zakenreis.

Kortlopend of doorlopend

Nu je weet wat een reisverzekering wel en niet dekt, kun je voor jezelf bepalen hoe jij je wilt verzekeren.

Voordat je deze verzekering daadwerkelijk afsluit, moet je eerst nadenken of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering wilt. Een kortlopende reisverzekering is bedoeld voor één reis of vakantie, terwijl een doorlopende reisverzekering het hele jaar actief is. Als je slechts eenmaal per jaar op vakantie gaat, volstaat de kortlopende verzekering. Ga je zo nu en dan een weekendje weg of ben je vaker in het buitenland te vinden? Kies dan liever voor een doorlopende reisverzekering.

❥ Dankzij deze complete gids over wat een reisverzekering dekt en wat niet, kun jij vast weloverwogen een keuze maken. Ga jij altijd goed verzekerd op vakantie?

 

Photo’s by Dino Reichmuth | Alex Azabache on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.