Do it yourself Reviews

Knutselen met textielstiften Action

Knutselen met textielstiften Action

Het is herfst en dat merken we aan het weer. De regenachtige dagen staan weer in een rij te wachten en ook al hoeven we niet de hele dag bezigheidstherapeut te spelen met de kinderen, het is natuurlijk heerlijk om juist op die dagen leuke knusse binnen- en buitendingen te doen.

In deze serie Happy Rainy Days! deel ik mijn ideeën daarover. Niet alleen de “standaard” herfst dingen, maar ook dingetjes waar ik spontaan tegen aan liep of de dingen die wij zelf vaak doen als het regent. Soms deel ik inspiratie van anderen, zodat je niet zelf hoeft te zoeken. Hopelijk komen we zo heerlijk de herfstvakantie, kerstvakantie en de herfst en winter door.

Om te beginnen trap ik af met iets waar ik bij de Action spontaan tegen aan liep en wat mijn moppies natuurlijk graag uit wilden testen. Bij de knutselspullen lagen pakjes met textielstiften voor € 1,19. Voor dit bedrag heb je 5 viltstiften. De witte shirtjes hadden ze ook bij de Action. Ik heb gekozen voor shirtjes met lange mouw, zodat de kinderen ze straks lekker als pyjama-shirtjes kunnen dragen.

Knutselen met textielstiften Action

De namen heb ik er eerst opgeschreven, op deze manier kon ik ze natuurlijk ook eerst testen. Echt makkelijk strakke lijnen trekken ging lastig, dus ik besloot meteen om dat niet te willen. Kon het alleen maar meevallen. Het bleek iets te zijn wat Muppet lastiger los kon laten. Verder ging het echt heel leuk. Ze waren blij verrast dat ze op een shirt mochten kleuren én alles helemaal zelf mochten beslissen. Zo schattig!

Muppet koos voor het thema: “Lego, the movie” en heeft de figuurtjes nagetekend. Elynn ging heerlijk haar gang met streepjes en hartjes. De shirtjes zijn nog niet klaar, maar tot nog toe is het zeer geslaagd. Twee blije kindjes en een nog blijere mama. Kopje thee en pepernootjes erbij en genieten maar.

De textielstiften

De stiften hebben niet zulke stevige punten en strakke lijnen op een shirt zijn dus lastig, zelfs strak om een stuk karton, dus wil je hele serieuze, nette, perfecte shirtjes, vergeet het dan maar. Voor veel lol op een druilerige middag, voldoen ze dikke prima!

Happy Rainy Days! DIY Textielstiften Action

Vaderdag, Moederdag of Juffendag

Maak een leuk shirt voor Vaderdag of Moederdag, heerlijk om in te slapen,of op je luie broek. Je kunt er zelf “Slaap Lekker” op zetten en de kinderen daarna lekker hun gang laten gaan.  Op deze manier is het ook goed geschikt als cadeau voor juf of meester. Alle kindjes van de klas kunnen er dan samen een mooie tekening op maken. Tip gevonden op Pinterest: Teken samen een hele weg op de rug van het shirt en laat papa hem aan doen. Laat de kinderen er met autootjes op rijden. Instant rugmassage!

Kinderfeestje of kindertraktatie

Als ik een traktatie maak voor de PSZ of voor school, dan probeer ik altijd iets lekkers, iets leuks en iets om te hebben te geven. Zo’n pakje om te knutselen met textielstiften Action doet het erg leuk als “iets te hebben” natuurlijk en nodigt andere kinderen ook uit om heerlijk creatief aan de slag te gaan. In plaats van iets leuks en lekkers kun je er dan zelfs een shirtje bij doen, hebben ze een mooi DIY-pakketje. Het is ook leuk als één van de activiteiten op het verjaardagsfeestje.

Zoals ik al schreef hoef je van een kleuterfeestje nog niet al te veel te verwachten en zijn één grotere activiteit en daarna een kleine met wat leuke spelletjes hiervoor een hele goede invulling! Ik hoop dat jullie iets aan deze serie hebben en uitkijken naar het volgende deel! Wat overigens niet persé een DIY hoeft te zijn.

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Leuk idee om dit te delen onder de naam Happy Rainy Days.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.