Short hair don’t care, Kapper Veendam, Kapper in Groningen,Short hair, don’t care, Salon Fifty One
Styling

Kort grijs haar

Al een tijdje speelde het idee door mijn hoofd om mijn haar er weer stoerder te laten stylen. Er af. Kort haar. Weg. Short hair don’t care. Niet een kort pittig kroketje met een brilletje, maar een leuk vlot kort model. Niet omdat ik mama ben, of omdat kort haar lekker makkelijk is (want laat me je uit ervaring vertellend dat dit NIET zo is). Ook niet omdat ik ineens op vrouwen val, me naar mijn leeftijd ga gedragen of welk ander mogelijk vooroordeel dan ook.

Er zijn tijden dat het me beter past en uiteindelijk is het ook het kapsel waar ik vaak op terug kom. Dus: “Short hair, don’t care”. Alhoewel dat don’t care gevoel vanmorgen best ver te zoeken was. Eenmaal op de stoep van Salon Fifty One in Veendam, lag het nog op het nachtkastje in Wildervank denk ik.

Diep ademhalen en naar binnen. Jij wilde dit zo graag. Nu ook doorzetten. Wat het extra spannend maakte is dat ik niet door Sandra geknipt zou worden dit keer, maar door haar nieuwe collega. Het is toch zo dat je blijft reserveren bij degene van wie de salon is, of bij wie vertrouwt is. Want het zit immers elke keer heel goed. Eindelijk wordt je geknipt zoals je altijd al wilde. Als je elke keer tevreden over je kapsel bent, waarom zou je dan een andere kapster laten knippen.

Een andere kapster

Over de behandeling zouden Sandra en ik even bellen. Onbegonnen werk met onze agenda’s. Gelukkig vond ik afgelopen vrijdag een gaatje en hebben we contact gehad. En uiteindelijk liep het allemaal iets anders. Zoals ik al aangaf wilde ik al een tijdje toch weer een stoere korte coupe én de kleur was nu na zo’n lange tijd ook over zijn houdbaarheidsdatum. Al die behandeling tegelijk ging logischer wijze niet lukken.  Wat wil ik echt, is de vraag. Het antwoord? Kleur en dus ook meteen kort.

Elke afspraak weer vind ik het soort model van Sandra fantastisch. Kort achter, bovenop niet te én wel vrouwelijk. Ook dat komt dit keer weer naar voren. We hakken knopen door, Sandra weet ook dat ik dan liever niet te lang meer wacht. Het kan deze zaterdag. Alleen zelf is ze is er zelf, Wendela wel. Prima! Nadat ik even geslikt heb natuurlijk, dat wel.

Short hair don’t care

En zo zit ik al om negen uur in een stoel van Salon Fifty One. Gespannen, want niet geknipt door Sandra, maar met heel veel zin. Wendela en ik kletsen even. Ik laat haar weten dat ze sowieso de vrije hand heeft en zij weet vast dat ik wat gewend ben….Ze knipt lekker weg en intussen kletsen we verder. Af en toe ben ik wat angstig dat het toch te kort wordt. Ik schat dat namelijk echt altijd verkeerd in. Daarbij, hoe vaak hoor je niet dat een kapper het “altijd net korter knipt dan je wilt”. Erg grappig, als ze klaar is met knippen vind ik het nog iets te lang.

Kort licht grijs haar

En dan de kleur.  Haren verven is een vak apart. Ik ben al bij diverse kapsalons geweest, maar voor een Goldwell kleurexpert moet je echt bij Salon Fifty One zijn. Het lef om te experimenteren met kleuren is groot. Steeds meer klanten geven de kapsalon in Veendam de vrije hand. Zoals je kon lezen, wilde ik de vorige keer graag grijs haar. Dat liep iets anders door verwachten en het beeld wat we er allebei bij hadden. Ook deze keer hadden we het de verschillende tinten grijs haar gehad en ook deze keer dreigde het mis te gaan 😉

Kapper Veendam, Kapper in Groningen,Short hair, don’t care, Salon Fifty OneDe kleur van de verf van de laatste foto, vind ik echt de kleur die ik volgende keer zou willen 🙂

Gelukkig moet je soms fouten maken om te bereiken wat je uiteindelijk wilt. Wat er mis ging? Ik weet het niet, maar in de middelste baan, tussen kruin en punten was het haar nog warm  en blond. Een soort van zebrapad. Handig voor de luizen en vlooien (veilig oversteken en zo) maar niet zo leuk voor mij.

kort haar, grijs haar, salon fifty oneMet nog een spoeling zou Wendela proberen om de warmte er uit te halen en als dat niet zou werken, dan moesten we hergroeperen. Want samen oplossen zouden we het!

Eindelijk kort grijs haar?

Na de spoeling had ik helaas nog een warme goudblonde middenbaan. We besloten samen een stapje terug te doen en overlegden nog eens over wat Sandra’s bedoeling was en wat ik zou willen.  En op dat moment kwam alles samen. Wendela ging mengen, terwijl ik nog wat dingen bleef roepen. Na dat het laatste, door Wendela samengestelde mengsel uitgespoeld was, liep ik voorzichtig naar de spiegel.

kort haar, grijs haar

En daar was het…. Kort, maar niet pittig. Niet licht grijs, niet blond, maar gewoon grijs! Geen warmte te bekennen. Na een paar zonnige dagen wordt het al wat lichter. Zo mooi. Als je goed kijkt zie je zélfs een vleugje lila!

Kapsalon noord Nederland

Dat geeft precies de sfeer in de beste kapsalon van Veendam weer. Teamwork! Brainstormen, samen. Het oprecht meedenken van de kapsters in mogelijkheden en het lef om onmogelijkheden bespreekbaar te maken en samen tot een oplossing komen.

❥ Voor meer informatie over de kleurbehandelingen van de kleurspecialisten van Salon Fifty One en de mogelijkheden van jouw haar, kun je contact opnemen met de salon. Ze zijn bereikbaar via www.salonfiftyone.com of  telefoonnummer (0)598 612955.

 

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.