3 tips om echt eens even me-time in te plannen
Lifestyle Ouderschap Styling

3 tips om echt eens even me-time in te plannen

Moeder zijn is misschien wel het zwaarste en meest dankbare ‘beroep’ dat er bestaat. Er is geen enkele andere werkgever die van je vraagt om 24/7 paraat te staan. Tegelijkertijd is er ook geen enkel ander beroep waar je overladen wordt met knuffels, onvoorwaardelijke liefde en de meest bijzondere momenten. Hoe zwaar het moederschap soms ook mag zijn, het is het uiteindelijk allemaal waard. Dat betekent echter niet dat je niet af en toe een beetje mag klagen of het moederschap op sommige momenten helemaal niet leuk mag vinden.

Soms is de koek gewoon écht even op. Dat is niets om je voor te schamen. Wel is het belangrijk dat je op die momenten snel op de rem drukt en een momentje voor jezelf inplant. Een paar uur of misschien zelfs wel een hele dag waarop je alles kunt doen waar jij van geniet. Geen verplichtingen, alleen maar ontspannen en genieten. Dit heb je echt eens in de zoveel tijd nodig om jezelf niet te verliezen in het moederschap. En je weet wat ze zeggen: een blije mama zorgt voor blije kindjes. Daarom 3 tips om echt eens even me-time in te plannen.

Naar de kapper

In het tijdperk zonder kinderen zag je een kappersbezoekje misschien niet direct als een momentje voor jezelf. Het was noodzakelijk kwaad. Maar hoe fijn is het als iemand anders jouw haar onder handen neemt? Je trakteert op een ware make-over? En je ook nog eens alleen maar volwassenpraat aan kunt horen? Een nieuw kleurtje in je haar, een haarmassage tijdens het uitwassen met Olaplex en simpelweg volop genieten van een momentje niet mama zijn, maar enkel jezelf. Een kappersbezoekje doet in de meeste gevallen wonderen!

Een vrije dag zonder verplichtingen

Heb je nog genoeg vrije dagen over op je werk? Neem dan eens gewoon lukraak een vrije dag op. Op het moment waarop jouw kind(eren) bij opa en oma, de opvang of school is. Zo heb je een groot deel van de dag voor jezelf. Gewoon om te doen waar jij zin in hebt.

gezelligheid met vriendinnen mama me-time

Let op, ga dan natuurlijk niet ook nog eens alles doen in huis. Maar doe echt eens de dingen waar je anders niet aan toe komt. Bijvoorbeeld die ene spannende serie bingewatchen of lekker ongegeneerd snoepen op de bank, sporten of lunchen met een vriendin. Een vrije dag zonder verplichtingen is niets om je voor te schamen en gewoon heerlijk om op die manier wat vaker aan je rust toe te komen.

Sta eerder op

Is het bij jullie in de ochtend ook altijd een drukte van jewelste? Voel je je soms net een politieagent terwijl je je kinderen stimuleert om hun ontbijt te eten en zich aan te kleden? Dit terwijl jezelf niet verder komt dan een koude kop koffie, je haar in een staart en een trainingsbroek? Dan is het goed om eens wat eerder op te staan.

Niet voor de kinderen, maar voor jezelf. Gebruik die tijd om jezelf eens echt goed op te frissen, make-up aan te brengen, je haar te doen, te ontbijten en koffie te drinken en misschien zelfs nog wat te sporten of te mediteren. Zo start de dag direct veel lekkerder. Dat effect merk je de gehele dag.

❥ Lukt het jou om vaak genoeg tijd voor jezelf te nemen? Hoe doe jij dat het liefst? Laat het weten in de reacties!

 

Photo by Adam Winger & Photo by Chris Reyem on Unsplash

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.