Lego Discovery Centre
Travel

Lego Discovery Centre

Deze vakantie gingen we op uitnodiging naar het Lego Discovery Centre Oberhausen, waar de première van de LEGO BATMAN MOVIE gevierd werd. Wij wilden Batman maar al te graag ontmoeten en dat eigen Duplo steentje maken zagen we ook wel zitten! Het was toch vakantie hier, dus hadden we meteen een leuk uitje met z’n vieren.

Nog leuker omdat we er al ooit voor gestaan hebben. We zijn toen wel naar CentrO geweest om te shoppen, maar niet meer naar het Lego Discovery Centre. We hebben wel foto’s gemaakt met de grote giraffe en toen zat er nog een meneer van Lego op een bankje voor de ingang. De kinderen hebben we niets verteld van te voren.  Ze vroegen zich dus ook af waarom ze de eerste dag van de vakantie zo vroeg hun kleren aan moesten. Pas na het broodje hebben we ze laten raden. Het stuiteren was niet meer te houden toen hun lievelingswoord ‘LEGO’ viel.

Roadtrip

De reis verliep voorspoedig. Het Lego Discovery Centre is maar twee uurtjes rijden vanaf hier, dat is ideaal. Op het moment dat we voor een roadtrip in de auto stappen, krijg ik het vakantiegevoel. Heerlijk! De kinderen hielden het ook goed vol. Pas ergens op het eind duurde het te lang. We zijn rode auto’s gaan tellen, het gevoel van vervelen was snel voorbij.

Lego Discovery Centre

We parkeerden in Parkhaus 4 die (samen met Parkhaus 5) het dichts bij is. Je loopt zo via CentrO richting het Lego Discovery Centre. In het winkelcentrum zit een vloer met alleen maar eettentjes. Honger hadden we nog niet, maar dorst wel. Of eigenlijk had ik gewoon zin in koffie. Je kunt niet overal pinnen bij de eet- en dranktentjes, dus zorg dat je wat los geld bij je hebt. Ik kwam er achter toen we al besteld hadden en heb anders nooit klein geld. Nu bij super toeval wel!

Lego Discovery Centre

De kinderen renden voor ons uit richting het Lego Discovery Centre en het duurde veel te lang voor wij bij ze waren uiteraard. Binnen moesten we nog even wachten voor de deuren van de fabriek open gingen. In de fabriek mocht je een eigen steentje maken en hoorde je hoeveel gram granulaat nodig is voor een steentje. Elynn ging er bijna met een handje granulaat vandoor.  Voor de ‘lopende band’ staan een aantal zuilen met rode knoppen. Twee helpers (waaronder Thomas) mochten één voor één op de knoppen drukken en waarachtig, daar lag een LEGO DUPLO steentje in de zuil. Tot zover je eigen steentje maken. De andere kinderen kregen een steentje uitgereikt van de professor.

Attracties Lego Discovery Centre

In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat het Lego Discovery Centre in eerste instantie dreigde tegen te vallen. Niet ingericht op toerisme. Alles Duits, nu verwennen wij onze toeristen veel te veel, maar Engels zou fijn geweest zijn. Zelfs terwijl ik de Duitse taal goed genoeg beheers. De eerste attractie was meteen al dicht. Die hebben we ook niet open meegemaakt. Het Miniland was eenvoudiger dan verwacht én erg donker. Later bleek dat dan de lichtjes iets beter tot zijn recht kwamen, maar nog. De gebouwen waren prachtig gemaakt hoor, maar de tentoonstelling, had iets anders gekund om het mooier tot zijn recht te laten komen. Alle figuren door het Lego Discovery Centre waren erg indrukwekkend en in Star Wars Miniland (wederom erg mini), kon je met knoppen dingen laten bewegen en de constructies waren super knap gemaakt!.

Lego Discovery CentreDe Meet & Greet met Batman, was een domper, omdat we die in Denemarken gewend zijn. Daar zijn het mensen in bewegende poppen en dat maakt het meer een Meet & Greet dan deze stilstaande pop. Naar mijn mening. Wat maakte Lego Discovery Centre dan zo leuk? De attracties die het wel deden!  Het was dat papa misselijk werd van de rondjes achter elkaar, anders kregen Muppet en Pollewop  geen genoeg van de vliegende Harry Potter fietsen.

Ze konden naar hartenlust bouwen! Er zijn racebanen om zelfgebouwde auto’s te laten racen. In het Lego Friends deel, konden ze naar filmpjes kijken onder het bouwen. Thomas heeft zijn Ninjago skills getraind in het trainingscentrum.  Wanneer je het Lego Discovery Centre ziet als een indoor speeltuin (wat het uiteindelijk ook is!) dan kan het niet tegenvallen. Het is overzichtelijk, er is genoeg te doen.

Tips Lego Discovery Centre

☆ Heb je zoals nu dikke jassen en wil je er niet mee slepen, loop dan meteen naar achteren, richting Star Wars Miniland, daar zijn de kluisjes (ik weet het, in het begin was makkelijker geweest). Er gaat een euro in de kluisjes, zorg dus dat je die los hebt, je krijgt hem terug. Ze zijn niet heel groot, maar onze vier jassen pasten er in, inclusief mijn zwangerschapsparka met giga bontmuts.

☆ Er is één keer een internationale film in de ‘4D KINO’, dat is de voorstelling van 14.00 uur. Ik begreep in mijn beste Duits dat het dan zonder tekst is, waardoor het handig is voor andere talen. Mij lijkt het vervelender naar niks te luisteren, dan naar een Duiste nasynchronisatie.

☆ Wanneer je kind zelf een Lego minifiguur meeneemt, dan kun je die ruilen met de minifiguren van de naambordjes van de medewerkers.

☆ In het plastic zakje met de Duplo-steen met Batman, zit een bonnetje, daarmee kun je de steen gratis laten graveren bij de winkel.

☆ De attracties gaan om de beurt, de medewerkers kunnen je precies vertellen, welke wanneer draait. Ze gaan om het uur.

☆ Bij het kindermenu krijg je een sleutelhanger met steentje. Het menu is er vanaf €6,- en dan heb je een donut, appel en drinken. Voor €7,- heb je in plaats van een donut een hotdog. Ik vond het eerst een beetje prijzig, maar het steentje kost zo’n €5,- en wordt gratis gegraveerd. De kwaliteit is dikke prima. Ze hebben zo wel een onwijs leuk aandenken aan de dag. De gravering is trouwens echt super mooi.

☆ De prijzen in de Lego winkel liggen niet per definitie hoger dan in andere stenen winkels of die in CentrO. De laatste was zelfs duurder.

Denk om een milieusticker

Om Oberhausen in te mogen heb je een Duitse milieusticker nodig. Dit is een bewijs dat je voertuig aan bepaalde normen voldoet. Deze sticker is verplicht sinds 2008 in een groot aantal plaatsen. De sticker plak je op je vooruit en zo kun je met een veilig gevoel de milieuzones in. Ik kan je vertellen, wij zijn één keer zonder gegaan en ik vond het niet fijn voelen. De sticker is op kenteken en geldig zo lang je auto het doet. Je kunt ze in Nederland online bestellen en het schijnt dat je ze ook bij veel garages in Duitsland zelf nog kunt kopen. Wij hebben het zelf nog even geregeld voor we weggingen, dan was dat maar klaar. We betaalden € 14,95 excl. administratiekosten. Het rijden in een Umweltzone zonder geldige sticker kan een boete opleveren van € 80.

Het was een heerlijke dag, waarop we ook nog een bezoekje brachten aan Sealife. Die twee zijn prima te combineren op één dag, zodat je veel ziet én er echt even uit bent. Ideaal en dat naar verhouding zo dichtbij. Het Lego Discovery Centre is dus een aanrader. Wij moesten alleen even onze verwachtingen bijstellen en dat kun jij nu vooraf ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Lego Graveren zegt:

    Lego is en blijft leuk! Ik ben nu samen met mijn zoon lego aan het graveren, ik heb er ook een webshop voor gemaakt. Neem eens een kijkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.