Travel

Met je kabouters naar de kabouters

Met je kabouters naar de kabouters

Een tijd geleden schreef ik al over het Broomkroonpad Drouwen. Het Boomkroonpad begin je onder de grond, onder de boomstam, bij de wortels. Daar word je begroet door onder anderen molletjes, miertjes, wormpjes en de wortels van de boom. Elynn was helemaal onder de indruk van een Dassenfamilie. Dan klim je een trap op naar boven en eindig je op 22 meter hoogte, tussen de boomtoppen. Je loopt over een stalen constructie tussen de toppen van de bomen door.

Ergens kun je nog een trap op, waardoor je nog een stukje hoger komt. Hier heb je zelfs uitzicht over de boomtoppen! Het pad is echter niet heel lang en dat vond ik wel wat tegen vallen. Het Boomkroonpad valt voor mij wel in de categorie: been there, done that. Leuk voor een keer, heus. De informatie onderweg is erg leerzaam en door het gebruik van lettertype/grootte en zinsopbouw, al prima zelf te lezen voor Thomas.

Meer dan het Boomkroonpad

Behalve het Boomkroonpad en de speurtochten kun je vanaf het Buitencentrum Boomkroonpad, nog veel meer leuks ondernemen! Wat dacht je van een heerlijke herfstwandeling. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee over de Hondsrug en vertelt je alles over het najaar. Een wandeling voor het hele gezin. Je kunt er ook voor kiezen om op 20 oktober een Buitendag te beleven. Je maakt eerst een leuke herfstspeurtocht in de omgeving van het Boomkroonpad. Daarna steek je de handen uit de mouwen en timmer je jouw eigen nestkastje. Tijden: van 10.00 uur tot 15.00 uur. Meer info op de site.

Of durf jij het aan om op zaterdag 29 oktober 2016 een avondwandeling te maken? Zet alle zintuigen op scherp, want in het donker is de weg moeilijk te zien! De route gaat over paden, soms breed, maar soms ook smal en af en toe dwars door het donkere bos. Na afloop branden er vuurkorven bij Paviljoen de Woudstee, waar je nog even kunt nagenieten met bijvoorbeeld een kop chocolademelk. Je kunt de wandeling starten tussen 19.00 en 21.00 uur. Elke 15 minuten vertrekt er een groep. Per wandeling kunnen max. 15 personen mee.

KOM MET JE KABOUTERS NAAR DE KABOUTERS!

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

De Kabouterweek vindt plaats van 15 tot en met 30 oktober. Alleen in deze periode is de speurtocht nog spannender dan buiten de herfstvakantie: dan is er langs het Kabouterpad van Buitencentrum Boomkroonpad een schatkistje verstopt. Wat er in zit is een geheim, maar één ding is zeker: het kind dat de schat vindt, krijgt een verrassing. Ook voor de (groot)ouders wacht er tijdens de Kabouterweek een extraatje: zij maken kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer.

Aanmelden voor deze winactie kan bij de informatiebalie van Buitencentrum Boomkroonpad. Een dagje naar de kabouters is te boeken via www.kabouterweek.nl of via www.staatsbosbeheer.nl dus kom met je kabouters naar de kabouters! Staatsbosbeheer organiseert in de herfstvakantie natuurlijk niet alleen in Drouwen activiteiten kijk voor meer informatie bij jou in de buurt op de site!
Met je kabouter naar de kabouters


* Nieuw: bestel je kaarten voor het Boomkroonpad nu online met korting * Check de site voor meer informatie over data’s en tijden. * Contact: Buitencentrum Boomkroonpad T 0592-377305 of via boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl.

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.