Travel

Boomkroonpad Drouwen – Staatsbosbeheer

Afgelopen zondag plaatste ik de eropuit TAG en dat was geen toeval. De zaterdag er voor zijn we er namelijk heerlijk op uit geweest naar het Boomkroonpad Drouwen en daar vond ik deze TAG dus prima bij passen. Dit weekend was het laatste weekend voordat onze vakantie met ons viertjes voorbij was. We hebben van deze dagen dus nog even extra, met ons viertjes, genoten. Dagjes weg gaan bij ons soms lastig, omdat we geen idee hebben wat we moeten doen.

Niet dat er niet genoeg te doen is, maar wanneer we het in ons hoofd hebben om weg te gaan, dan kunnen we óf niets verzinnen, óf het past niet bij ons budget van dat moment, bij het weer van die dag óf bij de tijd die we nog hebben. We bedenken soms om drie uur nog dat we iets willen doen, maar eten bij voorkeur ook gewoon op een normale tijd, iets met de drie R-en.

Waar ik merk dat sommige ouders het ritme loslaten in de vakantie of het weekend, omdat het vakantie of weekend is, is dat iets waar wij erg aan vast houden, omdat het bij ons werkt, maar zoals ik al zei, is dat soms niet handig qua spontaan er op uit.

Boomkroonpad Drouwen – Staatsbosbeheer

Het Boomkroonpad is vlak bij, maar is dus door of het één of het ander er nog niet van gekomen. Doordat we besloten hadden dat we er op uit zouden gaan, waren we mooi op tijd en was alles mogelijk. Qua budget moest het na onze vakantie echter niet al te gek. De entree voor het Boomkroonpad viel mee, voor ons drietjes betaalden we nog geen
€ 12,- (Elynn mocht gratis naar boven). Je kaartjes koop je bij het Buitencentrum, daarna wandel je die kant op en kom je eerst nog een speeltuin tegen. Natuurlijk moesten ze eerst daar nog even in.

Boomkroonpad Drouwen - Staatsbosbeheer

Ga je daarna de ingang naar het Boomkroonpad door, begin je onder de grond, onder de boomstam, bij de wortels. Daar word je begroet door onder anderen molletjes, miertjes, wormpjes en de wortels van de boom. Dan klim je een trap op naar boven en eindig je op 22 meter hoogte, tussen de boomtoppen.

Lopen door de boomtoppen

Je loopt over een stalen constructie tussen de toppen van de bomen door. Ergens kun je nog een trap op, waardoor je nog een stukje hoger komt. Hier heb je zelfs uitzicht over de boomtoppen! Het pad is echter niet heel lang en dat vond ik wel wat tegen vallen. Het Boomkroonpad valt voor mij wel in de categorie: been there, done that. Leuk voor een keer, heus. De informatie onderweg is erg leerzaam en door het gebruik van lettertype/grootte en zinsopbouw, al prima zelf te lezen voor Thomas.

Boomkroonpad Drouwen

Volgende keer doen we echter alleen een wandeling, hetzij een gratis, hetzij een uitgezette die je bij het Buitencentrum kunt kopen. Het lijkt mij bijvoorbeeld super leuk om nog een keer weer een Kabouterpad te lopen en ook het zoeken naar de wijze HotemeTotem met Groene Veder lijkt me heel spannend!

Gratis wandeling

Kom je van het Boomkroonpad af, dan kom je uit bij een informatiebord met wandelingen. In de kastjes met een gekleurde stip vind je folders over de bijbehorende kleur route. In de folders staan interessante wetenswaardigheden over het bos van jouw stuk wandeling.

De wandelingen zijn in principe gratis er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de folders. Je hebt de folders niet nodig om de wandeling te maken, ze zijn een toevoeging. Wij kozen in verband met kleine voetjes voor de gele wandeling van 3 kilometer en namen een folder mee. Ontzettend leuk, leerzaam en spannend, ik was de hele route bang dat er iemand in de blubber zou vallen… Gelukkig is de zomer het nieuwe herfst, want we zagen heel veel verschillende paddestoelen.

Collage 2 Boomkroonpad

We leerden bij elk van de 12 nummers waar de wandeling uit bestond iets nieuws. We telden jaarringen, leerden het verschil tussen de stam van een Eik en een Beuk én ging meten hoe groot de reuze Eiken waren. Als afsluiting picknickten we in de kofferbak voor we naar onze volgende stop gingen: Pluktuin Bosjes Fruit.

Boomkroonpad Drouwen

Kinderfeestje bij het Boomkroonpad Drouwen

Ben je trouwens nog op zoek naar een leuke invulling voor een verjaardagsfeestje? Ze hebben alvast een paar spannende feestjes voor je samengesteld: wat dacht je van het Boomkroonpad beklimmen, een speurtocht, broodjes bakken bij de vuurplaats en vrij spelen in het speelbos voor € 9,-  per kind.

Woudstee

Ook bij dit feestje ga je het Boomkroonpad beklimmen, heb je een speurtocht, mag je vrij spelen in het speelbos en als extraatje eten/drinken bij Paviljoen Woudstee (kindermenubox met frites of pannenkoek en drinken) voor € 9,50 per kind. Voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden van recreëren op de Hondsrug kijk je op de site van Staatsbosbeheer. De Hondsrug is een groot natuurgebied en bestaat uiteraard uit meer dan alleen het Boomkroonpad Drouwen.

Vergeet bijvoorbeeld ook de mooie esdorpen niet die rond de boswachterij liggen, en de imposante beukenlanen. Een perfecte omgeving om heerlijk te wandelen en fietsen. Of maak een ritje met de paardentram! 


Buitencentrum Boomkroonpad
Steenhopenweg 4
9533 PN Drouwen
boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl
0592-377305

Openingstijden:
apr t/m okt: dagelijks van 10-17 uur | nov t/m mrt: op zaterdag van 12-16 uur en zondag van 10-16 uur
tijdens schoolvakanties (volgens adviesdata NL-overheid) dagelijks van 10-16 uur | gesloten op 15, 25 en 31 dec. en 1 jan.

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.