Home MAMA Moeder dochter middag

Moeder dochter middag

by Marjo
Moeder dochter middag

Elynn riep al een tijdje dat ze naar de kapper wilde en ik vond het wel iets voor een Moeder dochter middag. ze wilde het korter zoals Tessa en Ysabella. Ze wilde het ook zoals Klaasje van K3, wat volgens haar nóg korter was. Gelukkig heb ik dat eerst even uitgezocht, want korter mocht best, maar zo kort als Klaasje het volgens haar had, dát hoefde van mij nog niet helemaal.

Klaasje bleek best lengte te hebben en laagjes. Toen ik dat uitlegde, wilde Elynn dat ook wel. Het werd zeker tijd om naar de kapper te gaan. Ze is vijf en dit werd de tweede keer. Vrijdag appte ik Sandra of ze toevallig nog een plekje had voor zaterdag. Elynn kon om half twaalf terecht en dat kwam perfect uit. Met René sprak ik af dat we niet thuis kwamen om een broodje te eten, maar dat we dat samen in een restaurant gingen doen. Kapper, lunchen en shoppen, Elynn vond het een goed plan voor een Moeder dochter middag.

Op fietse

Alleen al samen op de fiets die kant op, was super gezellig. Heerlijk van die moeder dochter dingen. Ik vond het ook altijd zo gezellig met Thomas op de fiets en kan me er nu al op verheugen om ook met Finn op pad te gaan. Op zich kan Elynn prima naast me fietsen, maar de afstand heen en terug vond ik nét te groot voor haar, haar fietsje wordt namelijk te klein en daardoor kan ze er dan bijna niet tegen trappen. Gelukkig vond zij het achterop ook prima! Hele verhalen en veel vragen, zo leuk! Ondertussen liet ik haar van alles zien.

Makeover zaterdag

Eenmaal bij de kapper binnen, maakten we meteen voor-foto’s, want dat er veel zou veranderen, dat was wel duidelijk. Ze kletste weer lekker bijdehand honderduit en ik genoot!

Moeder dochter middagEr was ook een hele hap uit haar haar, de reden; een lolly

Op de stoel van de kapper werd ze ineens wat stiller. Mama moest het woord voeren en samen overlegden we wat wijsheid was. Zoals Klaasje was nog niet handig, daarvoor was haar haar nu nog even te fijn. Voor Elynn was dat wel een beetje een teleurstelling. Ik snap dat wel, wanneer je iets in je hoofd hebt en dat lukt niet, dan moet je daar even aan wennen.

Moeder dochter middag

Volgens mij ging het Elynn ook meer om de krullen van Klaasje, dus ik vroeg aan de kapper, of het haar, wanneer ze klaar was, ook gekruld kon worden. Dat was geen probleem. Daarna waren we er snel uit. Het zou tot op de schouders, dan kon het beter los, maar kon er ook nog een staart of vlecht in.

Het resulaat

Ik had het idee dat ze nog gemengde gevoelens had. Of dat kwam omdat ze het anders had verwacht, of omdat ze er aan moest wennen, dat weet ik niet. Schattig was het wel. Het is gelukkig prachtig geworden en dat vond ze zelf later ook!

Het resulaat

De lengte vind ik super, het krullen kan ik zelf ook voor haar doen. Je merkt ook dat haar bos het nodig had, wat een verschil. We zullen nu vast wat vaker heen gaan, zodat het nog mooier en voller kan worden. Ik ben verliefd op haar haarkleur en ook dat werd nog eens veel mooier. Uiteraard oogt het ook meteen een stuk gezonder!

Het vervolg van onze Moeder dochter middag was de lunch. Het thema bij Elynn de afgelopen week was ‘Restaurant’ en ze was donderdag ter afsluiting nog naar een restaurant geweest. Zo leuk dat ze dat van school doen! Vandaag gingen we met z’n tweetjes.

Moeder dochter middag lunch

Eerst wilde ze wel naar Parkzicht, waar ze donderdag geweest waren, maar toen we langs het lekkerste plekje van Veendam liepen, wilde ze daar naar binnen. Misschien omdat die dichterbij was en ze ‘best wel een klein beetje honger had’.

Moeder dochter middag Een pannekoek voor haar, een ander soort pannekoek voor mij, de Caramel Latte was fantastisch

Het was een feestje! Ze kwam bij me zitten en ze fladderde weer naar het speelgoed. Of ze bracht me een nepmobiel en voerde hele telefoongesprekken met me. Ze wist dondersgoed wat ze wilde eten; een pannenkoek met daarbij wat te drinken. Op de kaart zag ik staan dat er ook een kindermenu was. Behalve een pannenkoek, kreeg ze dan ranja met een donut én een cadeautje. Daar vond ik nog wel iets van trouwens.

Het kindermenu van Bij Kielman

Dat ze de ranja apart kreeg, daar konden de medewerkers niets aan doen, ze had dorst en haalde zelf haar drinken alvast op. De poedersuiker en stroop in kleine porties, vond ik hygiënisch en slim. De mini donut om het rietje op het flesje met ranja, was super schattig. Toch vind ik het geheel wat te simpel en een beetje te saai.

De attentie werd los aan tafel gebracht, in een transparante voorraadbak, waar ze zelf uit mocht kiezen. Het waren redelijk simpele cadeautjes én het prijsje zat er nog op. Met een zakje loomelastiekjes van veertig cent, voelde ik me toch een beetje bekocht of zo.  Elynn vond het gelukkig allemaal prima.

S H O P P E N

Na de lunch deden we nog een rondje centrum. Ze wilde Gerry even een knuffel brengen, we gingen kijken of de HEMA nog taarten had én we gingen op zoek naar zo’n flesje als waar ze de ranja in kreeg. Bij de Wibra hadden ze die niet meer, maar bij Xenos vonden we iets soortgelijks. Het was zo ontzettend lief en gezellig. In elke winkel zag ze wel iets wat ze graag wilde hebben, maar echt een drama werd het niet, als bleek dat ze het niet kreeg.  Apetrots. Bij de HEMA stond een Red Velvet Cake met witte chocolade en roze hartjes dus die namen we mee voor zondag.

Vlak voor we naar huis gingen, ging het in de Zeeman even mis, maar dat was wel verklaarbaar, je zag haar een beetje moe worden van alles. In de stoel van de kapper leek het al alsof ze zo ontspande dat ze in slaap viel. Het was snel om te buigen en we besloten gezellig terug te fietsen naar de jongens ♥ 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.