Boerderijfair | Blauwe bessen boerderij
Travel

Boerderijfair Blauwe Bessen Boerderij

Wij zijn zo’n gezin die van alles wil, maar als puntje bij paaltje komt, moeilijk keuzes kan maken. Of het is te duur, of te ver weg of toch geen zin of er is niet genoeg tijd. Het is heel suf eigenlijk. Meestal ga ik zondags natuurlijk hardlopen, waardoor ook een groot deel van de dag al weer voorbij is. Die planning moet anders als we vaker op zondag op stap willen. Ergens noemde René afgelopen week de Boerderijfair op De Blauwe Bessen Boerderij in Gasselternijveen.

Dat leek me super leuk om heen te gaan. Ik had hem niet meteen om, want hey, hoe leuk zou zo’n fair kunnen zijn voor de kinderen. Ik vermoedde op de één of andere manier dat er echt wel om de kinderen zou zijn gedacht. Boy, was I right. Elynn was al om bij ponyrijden, maar schminken klonk ook wel interessant. Zelf was ik vooral blij dat we er even met z’n vijven op uitgingen, benieuwd naar de lokale producten en verheugde ik me op het feit dat ik Finn weer lekker kon dragen.  Het weer was van fantastisch en het was een dag met een strikje er om.

Boerderijfair De Blauwe Bessen Boerderij

Het is niet ver rijden voor ons en we reden een stukje door Gieterveen, waar ik dierbare herinneringen aan heb. Iets met een kamp, jongens én avonturen met vriendinnen. De kindjes werden steeds drukker, hoe dichterbij we kwamen. De auto kon vlakbij op een veld geparkeerd worden, ideaal. En gratis. Voor de fair zelf hoefde je ook geen entree te betalen.

Eenmaal op het erf van De Blauwe Bessen Boerderij maakten we eerst een rondje, even zien wat er allemaal stond aan standhouders. In ieder geval mijn man’s grootste bierleverancier, dat wisten we.  Nee, hij is geen alcoholist, maar heeft wel een nieuwe hobby, crafted beer. Op het moment van ons rondje, was het een beetje druk, daarom sloegen we even over. De kinderen werden blij van het boerenijs, de heerlijke hamburgers  lekken mij wel iets.

Verder waren er onder anderen kraampjes met nog meer streekproducten als honing, roomboter en ander zuivel, een sieradenmaakster, dames die de mooiste dingen maakten van vilt, een stand met kinderkleding, zelfgemaakte zeep, natuurproducten als schapenvachten en Kinderhulp Gambia ook met eerlijke en kleurrijke producten. Er zijn er vast een aantal die ik vergeet, maar er was echt voor elk wat wils. Op een terras kon je genieten van koffie met huisgemaakt lekkers en ook hier kwamen de blauwe bessen van de boerderij weer terug.

hooiglijbaan, schminken,

De kinderen bleven een tijdje hangen bij de glijbaan van een hooibaal. Zo mooi om te zien dat ze zich met zoiets simpels kunnen vermaken!  Thomas hielp Elynn steeds heel lief met een het laatste stukje en stak dan zijn duim in de lucht als ze goed stond, zo lief!

Heerlijke jam en een goede gin

Met alleen wat groot losgeld waren de euro’s voor het ponyrijden en schminken niet echt voor handen. Daarom deden we nog een rondje. Maar waar gingen we het geld mee klein maken?

Bij de Likkepot stonden heerlijke jammetjes om te proeven en om uiteindelijk ook mee te nemen, zo bleek. De kinderen proefden de Lemon Curd en waren fan. Helaas was dat op, op een heel klein potje na, die ging sowieso mee. Hoe kinderachtig ook, maar ik word zo blij van die potjes met een geruit stukje stof er om. Oldskool blijft bij me horen. De dames achter het kraampje waren ontzettend vriendelijk, dat was niet bij alle standjes zo. Gelukkig weet ik hoe lastig het is om achter een kraampje te staan, maar deze dames waren leuk om te ontmoeten.

Gieter Slieter

Zo hadden we het kleingeld wat nodig was en moesten we uiteraard weer terug naar de paardjes. Bij de Gieter Slieter was het nu wat rustiger, die pikten we meteen mee.

gieter slieter, drenthe

Ook hier leuke interactie, maar de heren kenden elkaar al. Toch merk je wel dat de vriendelijkheid én passie voor het product er in zit. Woon je in de omgeving, ga dan zeker een keer langs! Om te proeven hadden ze een heerlijke limited edition Cherry gin van Zuidam mee. Heerlijk! Een warme rode gin gestookt met kersen. Zelfs puur dronk hij lekker weg! We lieten een fles wegzetten en gingen verder.

Ponyrijden en schminken op de boerderijfair

Thomas en Elynn gingen allebei op een pony. Prachtig om vooral Elynn te zien genieten. Terwijl zij een klein stukje reden, liep ik er met Finn op mijn rug achteraan.

ponyrijden boerderijfair

Even liepen we langs elkaar en zei ik: “Ik laat intussen Finn even uit”. “Dan ben jij zijn paard”. En bedankt Muppet, van je kinderen moet je het hebben….Dat vind ik trouwens wel heel leuk aan het feit dat hij ouder wordt. Het zijn heel andere gesprekken én opmerkingen die je krijgt!

Boerderijfair | Blauwe bessen boerderij

Bij het eerste rondje waren we al een kindje van school tegen gekomen, die zat te wachten op het schminken. Zo schattig hoe Elynn hem begroette. Een tikje verlegen maar wel netjes. Later kwamen we hem nog een keer tegen toen het schminken klaar was. Het was echt supermooi en niet het hele gezicht, maar alleen het voorhoofd. Scoor je bij mij punten mee.

Thomas vond het ook heel gaaf, want Batman! Hij wist het wel; hij wilde ook en Spiderman. Toen we er eenmaal waren twijfelde en twijfelde Pollewop, maar het werd een schattig slapend vosje. Op weg er naar toe, hadden we eerst een ijsje gehaald. Zalig! Het zijn de kleine dingen.

Ponyrijden en schminken, Boerderijfair | De Blauwe Bessen Boerderij , boerderij, Drenthe, Gasselternijveen

Toen het schminken klaar was, waren de broodjes hamburger weer op voorraad, goede timing! Thomas ging die halen, terwijl ik met Finn stond te wiegen, die had het wel gehad, niet geslapen en volgens mij wat hangry en René haalde nog snel even een Blauwe Bessen Brood bij het kraampje van de boerderij. Samen liepen we naar de uitgang smullend van het broodje. Op weg naar buiten haalden we uiteraard de fles Zuidam Dutch Courage Cherry Gin.

Boerderijfair | De Blauwe Bessen Boerderij, ZUIDAM DUTCH COURAGE CHERRY GIN , gintonic, mix, zondagdrankje

Eenmaal thuis genoten we van een glaasje en een hapje, waardoor we eigenlijk geen zin meer hadden in koken en een uitgebreide maaltijd. De kinderen haalden pannenkoeken en we aten voor de televisie. Een dag met een #strikjeerom.

De volgende boerderij fair op De Blauwe Bessen Boerderij is op 18 augustus 2019. Houd voor meer informatie de Facebookpagina van De Blauwe Bessen Boerderij in de gaten! 

 

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.