Vorige week was ik op zoek naar een gerecht met falafel en salade. Elke keer kwam er een falafel bowl te voorschijn. Heel leuk dat eten uit een kommetje en hoewel ik het heel schattig vind, van een plat bord is net wat praktischer. Dus vandaar de naam falafel salade. Heb je liever toch een fancy falafel bowl, verdeel de ingrediënten dan netjes en op kleur over een schaaltje.
Hoe het zo kwam? Volgens René had Thomas vast wel een keer weer zin in “ouderwetse rode spaghetti”. Ook wel bekend als onze spaghetti bolognaise. We aten het vroeger thuis vaak en het kwam tot stand in de periode dat het allemaal wat goedkoper moest. Het is een simpel gerecht, met weinig ingrediënten en het is snel klaar. Precies waar we van houden. Uitgebreid in de keuken staan vind ik ook zalig, maar is doordeweeks en met de kinderen die aandacht willen niet altijd even handig. En eigenlijk is de tv geen oppas natuurlijk 😉 Het barst ook van de spaghetti en dus koolhydraten, dus ik eet het niet mee. Het is ook geen gerecht om de pasta weg te laten, vandaar dat ik iets anders moest eten.
Benodigdheden Falafel salade
Nadat ik voor het eerst falafel gegeten heb, ben ik een tikje verslaafd. Het is lekker kruidig en ideaal te combineren. De combinatie met zoete aardappel vind ik briljant! Wat je nodig hebt valt best mee en het is rijk aan groenten.
Ook interessant : zoete aardappel met tzatziki
een heerlijk fris koolhydraatarm recept voor het avondeten of de lunch…
Rode kool gesneden
Veldsla
Falafel
Feta
Zoete aardappel
Olijfolie
Balsamico azijn
Peper & zout
Bereiding salade met falafel, zoete aardappel en feta
Het is geen culinair hoogstandje, maar gewoon onwijs lekker eten. Je hebt niet meer nodig dan een koekenpan, oven of airfryer. Daarnaast pak je een schaal, een kommetje, een mes en snijplankje en een plat bord. Dan heb je het wel volgens mij.
De koekenpan, oven of airfryer zijn voor de zoete aardappel en de falafel, die moeten warm. De zoete aardappel schil en was je en snijd je in blokjes. Daarna marineer je ze in olijfolie, peper en zout. Ik ben fan van de airfryer, daar hoeven ze maar heel kort in. In totaal een minuut of tien, je moet ze even schudden na vijf. De falafel bak ik het liefst met wat (kokos)olie in een pannetje.
Verkruimel een stukje (naar wens) feta en verdeel de sla en rode kool in een schaal, strooi hierover de feta. Dit verdeel je weer over een bord. Daarover verspreid je de zoete aardappel en de falafel balletjes. In een kommetje meng je nog wat olie met peper en zout en dit verdeel je over de salade. Als laatste druppel je er wat balsamico azijn over.
❥ Van dit soort gerechten word ik echt blij. Het vult voor de hele avond, maar is toch licht op de maag. Het heeft een bite door de feta en de falafel geeft het een kruidig effect. Kun jij ook zo van lekker eten genieten?