Tips voor een familiecamping
Inspiratie Ouderschap Travel

Tips voor een familiecamping

Vaak willen we om de zomervakantie heen nog een midweek of lang weekend weg. Dit kan met eigen tent, maar ook in een lodge, safaritent of een Glamping Tent. Op Recreatiepark de Leistert kan dat allemaal. We moeten deze extra vakantie’s wel tijdens de feestdagen en schoolvakanties plannen en het lijkt me wel wat om eens tijdens de Paasdagen te gaan. Samen met het gezin een uitgebreid Paasontbijt in onze eigen tent. Maar zijn alle campings open met Pasen

Wat niemand ooit had verwacht, is toch gebeurd. We zijn een kampeergezin. Inmiddels hebben we met onze eigen tent op een aantal verschillende campings in Nederland gestaan. Hierdoor heb ik gemerkt dat voor mij een aantal zaken belangrijk zijn, als je het over een familie-camping hebt. Laat ik vooropstellen dat ik al snel ergens iets van vind. Ook ben ik een moeder die het niet perse leuk heeft als haar kinderen het leuk hebben. Het is fijn als een camping van tevoren uitgezocht is op wat we, door onze ervaring, belangrijk vinden. Een lijstje waar een camping aan moet voldoen, die heb ik dus wel.

Kamperen is herinneringen maken

Kamperen met je kinderen op een camping is fijn. De lol begint al bij het opzetten van de tent. De kinderen moeten elke keer weer op de hoekjes van het grondzeil gaan zitten, als wij de opblaasbare tent klaarleggen en uitvouwen.

Eén van de eerste keren in de stromende regen, daarna in het zonnetje met een bakje druifjes. Mooie herinneringen, waardoor het kamperen zo waardevol wordt. Volgende keer komt er een klein extra tentje met stangen bij, dan mag Thomas helpen met opzetten.

tent opzetten gezinscampingGeen televisie mee, er is extra tijd voor elkaar. We gaan er samen op uit, spelen spelletjes en we hangen lekker voor de tent.

Tips voor een familiecamping

Toch is het een voordeel wanneer ze zelf de camping kunnen ontdekken en zelf leuke dingen kunnen doen. Daarom gaan we altijd op zoek naar campings met voorzieningen. Of het nou een uitgebreid vakantiepark Limburg zoals de Leistert is, of een wat kleinschaliger vakantiepark in het buitenland. Zo hoeven we niet perse de camping af om het leuk te hebben.

Geen één-dags gasten

Daarbij vind ik het fijn dat er kampeerplaatsen zijn die voor langere tijd verhuurd worden. Dit voorkomt dat het een doorstroomcamping wordt, als uitvalsbasis voor een nachtje. Bijvoorbeeld tijdens een reis naar een kampeervakantie in het buitenland.

familiecamping vriendschappenLanger dan een paar dagen dezelfde mensen om je heen is fijn. Hierdoor kunnen de kindjes namelijk samen met dezelfde vriendjes of vriendinnetjes optrekken tijdens de vakantie.

Een beetje ruimte om de tent

Verder is ruimte en een stukje privacy belangrijk. Nu ontkom je op een camping niet aan het feit dat je af en toe bij elkaar de tent in kijkt. Het gaat me meer om het stukje grond om de tent. Wanneer de auto bij de tent moet staan en we het extra tentje opzetten, is ruimte sowieso prettig. Ik wil gewoon niet praktisch bij de buren aan tafel.

Wat is er in de buurt van de camping te doen

Ook kijken we naar de omgeving waar we naar toe gaan. Willen we een bosrijke omgeving of gaan we voor het strand. Is er veel te zien en te doen. Welke museums zijn er in de buurt van de camping en kun je er leuk winkelen. Alle vijf zijn we gek op pretparken, dus hoe gaaf is het als die op maximaal een uurtje afstand liggen.

Het animatieprogramma

Hoezeer we ook riepen dat we er niet in meegingen, dat het voor ons niet nodig is. Een animatieprogramma is echt ideaal. Het is niet de bezigheidstherapie voor ouders die hun kinderen zelf niet bezig willen houden. Het aanbod van een animatieprogramma, biedt de keuze om ze erheen te laten gaan. Het mag. Ze leren er wel onwijs veel van en het geeft ze een stukje zelfstandigheid. En in alle eerlijkheid, deze zomervakantie was de eerste vakantie waarin ik een boek heb kunnen lezen!

Voorzieningen die fijn zijn op een familiecamping

Behalve bovenstaande tips voor een familiecamping, zijn ook een aantal voorzieningen ideaal. Of omdat het praktisch is, of omdat het bijdraagt aan een leukere of actievere vakantie.

Een campingwinkel

Wat voor ons onmisbaar is, is een supermarkt. Het hoeft geen grote te zijn, wat basisdingen en wat lekkere dingetjes voor als je er ineens trek in krijgt.

Voorzieningen die fijn zijn op een familiecampingMaar vooral; de verse broodjes bij het ontbijt! In de tijd dat ik roerei bak, halen de oudsten of René de broodjes. En ben je iets vergeten voor dat lekker uitgebreide Paasontbijt, is het toch handig je dat dichtbij kunt halen. Vakantiepark De Leijstert heeft een ruim gesorteerde supermarkt, dat is extra prettig. En ze zijn al om 8.00 uur open, dus die verse broodjes kun je mooi op tijd halen. Zo heb je nog iets aan je dag en hoef je niet te wachten tot de supermarkt open gaat. Vaak bestellen we de boodschappen alvast vanuit huis. Bij de Leistert staat je bestelling dan bij aankomst klaar in je verblijfsaccommodatie.

Indoor speelmogelijkheden

Vooral wanneer we in Nederland op vakantie zijn is het fijn wanneer de kinderen (en wij) ons overdekt kunnen vermaken. Een tijdje in de tent spelletjes doen of kleuren is leuk, maar even eruit is ook nodig. Energie kwijtraken en minder opgesloten zijn. Daarom vind ik een indoorspeeltuin, een soort van Ballorig op de camping heel fijn. Helemaal wanneer papa en mama lekker een drankje en hapje kunnen doen, wanneer de kinderen spelen.

Zwemmen!

Bij voorkeur van alles wat! Een buitenzwembad, een binnenzwembad én een zwemplas met een strandje! Vooral de kinderen zijn echte waterratten en kunnen niet wachten om het water op te zoeken. Een subtropisch zwembad is echt een kers op de taart.

subtropisch zwemparadijsSubtropisch zwembad Recreatiepark de Leistert 

We kunnen ons met het hele gezin zo een hele dag én avond vermaken in het water. Wederom perfect wanneer je daarvoor de camping niet af hoeft en het bij de prijs inzit.

Lekker eten!

En dan maakt het niet uit of het een snackbar, eetcafé of restaurant is. Gezellig met elkaar iets kunnen eten op de camping; ik hou ervan. Voordeel van het op de camping uit eten kunnen is vooral onze jongste. Is hij moe na het zwemmen en het lekker eten, draag je hem zo terug naar de tent. Je hoeft niet eerst nog weer in de auto en dan over het terrein naar je verblijf.

❥ We willen overigens sowieso nog wel terug naar een camping in Limburg. Daar zijn twee redenen voor. Een tweede bezoek aan Toverland in Sevenum en nog een keer naar Mind Mystery in Horst. Ben jij daar wel eens geweest?

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.