Onder het toeziend oog van KPN
Ouderschap

Onder het toeziend oog van KPN

Door Aniek – 20 november 2012 de dag dat ons leven veranderde in een gezin. Bijna onder het toeziend oog van KPN. Begin maart 2012 kwamen we er achter dat we een kindje verwachtten. Het is allemaal heel snel gegaan, we waren nog maar 1 jaar en 2 maand samen! Wat het helemaal bijzonder maakte was dat ik samen met mijn zus zwanger was. Zij was toen al 3 maand zwanger. Zij van een meisje en ik van een jongen!

Ergens in juni had mijn lief een afspraak gemaakt met KPN voor glasvezel in huis. Een afspraak voor in november. Ik zei nog voor de grap; ‘Goh zul je zien dat ik dan aan het bevallen ben’. Omdat ik 6 december uitgerekend was, zou dat naar mijn idee nooit kunnen. Wel had ik een enorm dikke buik, waarschijnlijk doordat de baby erg groot was. Mijn verloskundige wilde geen extra echo maken want; ‘het was allemaal goed’. Nou dat heb ik geweten.

Onder het toeziend oog van KPN?

Oké, het was 20 november, tegen 10.30 belde ik even met mijn moeder over van alles en nog wat. Uit voorzorg zat ik aldoor al op een matje op de bank, want je weet het nooit natuurlijk, toen ik opeens wat voelde lopen. Snel tegen mijn moeder gezegd dat ik even naar de wc moest en haar later wel terug zou bellen. Tegen lief zei ik nog snel dat volgens mij mijn vliezen waren gebroken. Weet je nog, die afspraak waar ik het over had, ergens in november? Die was gepland voor 20 november 2012. Ik zou toch niet bevallen onder het toeziend oog van KPN? Die mannen kwamen om 15.00. Ik heb maar snel de verloskundige gebeld, het vruchtwater was helder, zij zou tegen 15.30 langs komen. Je zult het al voor je zien mijn stress, want die mannen waren hier dan ook nog. Gelukkig kwam zij uiteindelijk pas om 16.30 en heeft mijn lief de heren even geholpen, zodat die zo snel mogelijk het huis uit waren!

De verloskundige deed een check en……..ik had nog 0,0 ontsluiting, shit! Wel wilde ze graag dat ik tegen 18.45 naar het ziekenhuis zou gaan voor een CTG, gewoon even controleren of alles goed was, omdat de vliezen al voor de middag gebroken waren.

Mevrouw u gaat ook niet meer naar huis hoor, u gaat eerst bevallen!

Lief eet nog wat pasta (god, die geur heb ik weken niet meer kunnen ruiken), ik zit op de wc met enorme krampen (achteraf gezien een weeënstorm) en weet niet meer hoe ik het heb. Dus we gaan om 18.15 al naar het ziekenhuis en we hebben beide hetzelfde voorgevoel, we nemen de vluchttas maar vast mee naar het ziekenhuis. Daar aangekomen kunnen wij mijn ponsplaatje niet vinden (ligt uiteraard onderin de tas). Alles goed en wel, maar ik wil naar boven er wil namelijk echt iets uit! Bij de lift staat een compleet gezin met 5 man of zo wat de lift in moet, lief is gelukkig zo “vriendelijk” om te zeggen dat wij toch echt als eerste met de lift gaan! Wat een lol heb ik daar om gehad! Bij de verloskamers komt een verpleegster naar mij toe en ik zeg dat wij komen voor de CTG. Het enige wat zij zegt is; mevrouw u gaat ook niet meer naar huis hoor, u gaat eerst bevallen!

Laatste dag met ons tweetjes en de KPN mannen

Onze verloskundige is er om 18.45 en controleert weer, 7/8 cm ontsluiting! In 2 uur tijd! Dus ik ga echt niet meer naar huis! Dit was de laatste dag met ons tweetjes (en de KPN mannen)! Om 20.30 is het bijna niet meer te houden voor me. Ik heb nog geprobeerd te douchen maar dat lukte allemaal niet meer. De hartslag van de baby ging naar beneden waardoor ik opeens 7 mensen om mijn bed had, waaronder gelukkig mijn eigen lief! De verloskundige aan de ene kant en de verloskundige van het ziekenhuis en de gynaecoloog namen het verder over. Er werd een beste knip gezet en als ik het nu niet zelf zou doen dan zou de gynaecoloog wel even op mijn buik drukken……Het enige wat ik zei ( en wat mijn moeder herkenbaar vindt aan toen ik klein was) ik doe het zelluf!!!! Om 21.17 uur gewicht 3970 gram en een lengte van 48 cm is onze mooie lieve zoon Jesse geboren!

Trots blij en een overweldigend gevoel toen hij heerlijk bij mij kwam liggen en ik aan de andere kant mijn andere lief zag! En nu ben ik zwanger van ons tweede wondertje en uitgerekend op 28 september 2016.

Reacties

reacties

Misschien ook leuk

3 Reacties

  1. Heb met open mond zitten lezen ….pffff..wat een bevalling….

  2. Wat een leuk verhaal, kon je geen familiekorting krijgen van KPN, omdat zij zowat de primeur hadden? Hahaha

    Veel succes met deze zwangerschap en geen afspraken voor de tijd plannen met monteurs e.d. :p
    Birgit onlangs geplaatst…Emigreren met kinderen na een scheidingMy Profile

  3. Aniek zegt:

    Trots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.