Denk simpel | tijd voor jezelf, ontspannen, mama tijd, zelf zorg, drie tips, tijd voor jou
Inspiratie Ouderschap

Drie tips om tijd voor jezelf te regelen

Het grootste voordeel van vakantie? Het niet op tijd staan. Geen planning hebben. Elke dag, zijn we elk moment bij de tijd. Checken hoe laat het is, om te weten of je nog snel de was op kunt hangen. In de vakantie heb ik alle tijd voor mijn gezin, maar ook voor mezelf. Rust! Het nadeel? Met een hooggevoelige mama en drie gevoelige kindjes, is een beetje structuur en regelmaat handig. 

Ook weet ik graag wanneer Finn zijn laatste schone luier heeft gehad. Het is toch een indicatie wanneer de volgende nodig zal zijn. Een goede planning geeft ook juist rust. In dit artikel deel ik drie tips voor om tijd voor jezelf te regelen. Je bepaalt zelf of je dit met een planning doet of zonder, maar wil je de tijd bewaken doe je dat makkelijk oldskool met een horloge. Een horloge heb je om en hoef je niet steeds in je handen te hebben of aan te klikken om de tijd te zien. In tegenstelling tot je mobiele telefoon. Ook word je dan niet afgeleid door de rode bolletjes bij je Facebook en Instagram. Ik ga een nieuw horloge (smartwatch) voor mijn verjaardag vragen; zoek jij ook nog een gaaf exemplaar, kijk dan ook even hier. Daar kwam ik tijdens mijn zoektocht ook nog enkele mooie horloges tegen, maar lees eerst even deze drie tips om tijd voor jezelf te regelen

Drie tips om tijd voor jezelf te regelen

Wat ik vooral merk is dat je gewoon geen tijd hebt. Je hebt geen tijd om dat fotoalbum te maken. Je hebt geen tijd om uitgebreid via internet een garderobe voor jezelf samen te stellen.

Of om uitgebreid in bad te liggen of je nagels te lakken. Ook dat boek uitlezen, daar heb je geen tijd voor.  Je leven staat niet even stil. Je kunt je gezin, werk, huishouden en verplichtingen niet even on hold zetten. Tijd heb je niet, tijd maak je! De drie tips om tijd voor jezelf te regelen, liggen misschien voor de hand, soms moet je het gewoon even horen!

Denk simpel

Vroeger gingen mijn lief en ik altijd tegelijk op bed, nu smeert hij alle broodjes voor de kindjes en zichzelf. In die tijd ga ik wel naar boven. Ik kan doen wat ik wil. Je moet de mogelijkheden zien en kansen grijpen.

Uitgebreid douchen met scrub en masker, vind ik een heel fijn mij-momentje. Een meditatie, buikspieroefeningen doen, een boek lezen. Verzin het maar! Het is misschien een kwartiertje of zo, maar wat een verademing. Het hoeft niets groots te zijn, juist de kleine dingen en het mogen, maakt het gevoel zo heerlijk!

Drie tips om tijd voor jezelf te regelen | hardlopen, Denk simpel, tijd voor jezelf, ontspannen, mama tijd, zelf zorg, drie tips, tijd voor jou

Ga er uit! Letterlijk! In principe loop ik elke zondagmorgen hard en wandel ik een stuk.

Het voordeel van hardlopen is dat je er even uit bent en daardoor vitamine D krijgt én beweegt. Het geeft energie. Energie die je later kunt inzetten met je gezin. Ook maakt het je hoofd leeg. Het komt mede door mijn man dat dit kan uiteraard. Dat besef ik terdege, maar bedenk dat ook bij het ontbreken van een partner, mensen dingen voor je willen doen. En dat brengt me bij het volgende….

Durf te vragen

Waar moeders vaak de mist in gaan, is dat ze denken dat ze alle ballen hoog moeten houden. Alles komt op hen neer. Hulp vragen is uit den boze. Het voelt als falen, alsof ze “het niet aan kunnen”.

Het zal je verbazen wat er gebeurt als je vraagt. Wanneer je het gevoel hebt dat het bezoek aan je buurtsuper voelt als vakantie, is dat een teken om ook eens aan jezelf te denken. Denk daarbij ook eens buiten de lijntjes. Heb je een buurvrouw met kinderen, wil ze misschien wel een deal met je sluiten. Jij de ene keer de kindjes zodat zij adem kan halen, zij de andere keer.

Drie tips om tijd voor jezelf te regelen | tijd voor jezelf, ontspannen, mama tijd, zelf zorg, drie tips, tijd voor jou

Je ruil gaat misschien ook op met die vriendin zonder kinderen. Zij een avondje oppassen, bij jou thuis, als de kindjes slapen. Of een uurtje of twee spelen met je kindje, Zij een cadeaukaart voor iets wat zij fijn vindt als dank. Op dat moment kun jij doen wat je wilt.

Wil ze een uurtje (of veel meer)  komen spelen, vul je dat anders in dan als ze een avond wil oppassen. Datenight met je partner, een bezoek aan een kuuroord of een dagje shoppen voor jezelf.

Durf te doen

Ga er voor! Je bent onmisbaar voor altijd, maar heus niet voor even. Je gezin draait wel door, ook wel twee nachtjes. Hoe moeilijk dat ook toe te geven is. Het gevoel onmisbaar te zijn, geeft ook een soort van bevestiging immers.

Drie tips om tijd voor jezelf te regelen | tijd voor jezelf, ontspannen, mama tijd, zelf zorg, drie tips, tijd voor jou

Na durf te vragen, komt dus: durf te doen. Overleg eens met je partner of iemand in je vangnet of er meer dan een nachtje mogelijk is. Een hotelletje voor jezelf! Doen! Hoe lekker is het om een hele nacht ongestoord te slapen joh. Wakker te worden uit jezelf. Op je horloge kijken en zien dat je negen uur in de ochtend hebt gehaald zonder één keer er uit, zonder springend kind op je bed. Dat je niet meteen “aan” hoeft. Brood smeren, drinken inschenken, oren open.

Zoek jij nog een leuk cadeautje voor een mama? Geef dan eens een oppas-momentje. Je kunt er voor kiezen om het in overleg invullen, maar ook aanbieden wat je zelf het beste past. Voor een mama is het aanbod al zalig!

Hoe zorg jij er voor dat je aan jezelf toe komt? Heb je iets aan deze drie tips om tijd voor jezelf te regelen denk je? Let er goed op dat je ook tijd voor jezelf reserveert. Zorgen voor een ander, is zorgen voor jezelf!

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.