Home REVIEW Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Ouwehands Dierenpark in Rhenen

by Marjo
Ouwehands Dierenpark Rhenen

Behalve naar de Julianatoren, zijn we ook naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen geweest. Je weet wel, die met Bamboo Bill en de Jungleclub. Een dierenpark waar we nog nooit geweest waren, en waar ik eerlijk gezegd, ondanks het hele Bamboo Bill verhaal, ook niet echt een beeld bij had. 

De ontvangst is erg leuk. In dit geval stonden Prairy Pip en Jungle Jack ons op te wachten om ons te begroeten en kregen we van Jungle Jack een stoere high-five. Je kunt vanaf dat punt als je wilt een duidelijk aangegeven wandelroute volgen. Nadat we een snelle pitstop bij het toilet hadden gemaakt, gingen we het park en de dieren bekijken via die wandelroute.

Tot het ineens tijd was om te rennen voor de “Ontmoet en Groet” in het Kraaiennest met Bamboo Bill. Muppet en Pollewop vonden het erg leuk. Niet alleen de “Ontmoet en Groet” ook de informatie die ze kregen van Ranger Mark was heel spannend. Ze konden van dichtbij reuzenslakken, een vogelspin een slang zien en kregen daarbij ook nog wat over deze dieren te horen.

Zeeleeuwenshow “Elements

Behalve de “Ontmoet en Groet” met Bamboo Bill, bezochten we naast de dieren natuurlijk, ook de zeeleeuwenshow “Elements”. In alle eerlijkheid had ik hier iets meer van verwacht. Misschien door de ervaringen in het Dolfinarium Harderwijk, door de titel óf door het niveau van de intro, waardoor de rest iets in het niet leek te verdwijnen. Niet dat hij niet leuk was en de kindjes zaten met grote ogen te kijken hoor, dus die vonden het behoorlijk indrukwekkend gelukkig. Voor mij ontbrak er iets waar ik mijn vinger niet op kan leggen.

Dagje er op uit? Ouwehands Dierenpark Rhenen

Door het park staan grote borden met informatie over de geschiedenis van het park. Best bizar om bepaalde dingen terug te zien of te lezen.

Wist je dat?

Wist jij bijvoorbeeld dat bezoekers vroeger van de trein gehaald werden met een tijger, om meteen daar het dierenpark gevoel te laten beginnen? Of dat mensen vroeger met de dieren op foto mochten, ook de wilde dieren? Onvoorstelbaar tegenwoordig. Ook staan er verspreid een aantal kioskjes waar een medewerker in staat om je meer achtergrondinformatie te geven over bijvoorbeeld een bepaald dier, heel educatief, op een hele persoonlijke leuke manier!

Berenbos

Wat mij ontzettend aangreep is het Berenbos. Je hoort de gruwelverhalen over de mishandelde beren wel en je kent ze wel, maar om er hier op die manier mee geconfronteerd te worden, vond ik op de één of andere manier heel heftig. Op een goede manier, hoe raar dat ook klinkt, dat wel. Het kwam binnen. In een volgend blog vertel ik hierover meer, ook wat jij kunt doen om te helpen. Verrassend is dat we ook hier ons ongemerkt een hele lange dag hebben vermaakt en zelfs nog wel terug zouden kunnen komen om alleen in Ravotapia een geweldige dag te hebben. Dus je kunt je bezoek zelfs in tweeën delen. Ene dag dieren, ander dag een dagje Ravotapia. Fijn is wel dat je dan net als ons, dit keer via een collega en de Postcodeloterij, gratis kaartjes kunt krijgen voor één van de dagen.

Dan sluit ik ook hier af met het advies droge kleren mee te nemen, wederom voor het Nederlandse weer, alsook voor de verschillende speeltoestellen en Ravotapia, de binnenspeeltuin mét water. Droog de rest van het park bekijken en/of droog naar huis, is wel zo prettig.

Reacties

reacties

Gerelateerd

2 comments

Ardoer Camping “De Wije Werelt” 8 september 2015 - 08:24

[…] voor verschillende uitstapjes. Zoals je al hebt kunnen lezen hebben we Koninging Julianatoren, Ouwehands Dierenpark bezocht en daarnaast zijn we nog naar CentrO in Oberhausen […]

Reply
Laura - Dagelijkse hap 25 juli 2015 - 18:25

Wat leuk om daar een dagje heen te gaan 😀 Blijft leuk voor alle leeftijden 🙂
Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Weekendje weg: Basel (dag 1)My Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.