Pannenkoekenburcht Nienoord
Travel

Pannenkoekenburcht Nienoord

Als je de Pannenkoekenburcht Nienoord binnenwandelt, waan jij je meteen in een middeleeuwse burcht anno nu. Ik hou er van! Indrukwekkende kroonluchters, mooie houten balken en stoere houten meubels. Ook de vloer doet denken aan een prachtige impossante ridderzaal.  

Voordeel van pannenkoekenrestaurants is dat ze ingespeeld zijn op het feit dat er kinderen komen eten. Zo ook deze. De achterkant van de menukaart is een spellen-en-kleur-feestje. Heel fijn als ze op hun eten wachten! Ook is er binnen een speelkamer en buiten een speeltuin.

Pannenkoekenburcht Nienoord

Bij allereerste binnenkomst zie je wel dat de entree ook dient als receptie voor de naastgelegen camping, maar dit is niet storend. Het heeft een nette, eenvoudige uitstraling. Eenmaal door de poort van het restaurant valt dit ook niet meer te zien. De toiletten zijn laag, wat voor de kinderen heel fijn is, maar waar ik me van kan voorstellen dat het voor senioren (de opa’s en oma’s die toch vaak met kleine kinderen en hun ouders mee uiteten gaan) wat lastiger zal zijn.

De bediening is kundig, gastvrij en spontaan, precies wat ik belangrijk vind. Je voelt je thuis en op je gemak. Ook tegen de kinderen reageerden ze leuk, daar scoor je bij moeders natuurlijk altijd punten mee!

Heel slim vroeg ze na het opnemen van de bestelling van de drankjes of we een broodje vooraf wensten en dat wilden we wel. Blij toe! Heerlijk warm breekbrood met zaden. Geweldig lekker met de kruidenboter en de frisse tapenade. Een goed begin, beloofde fijne pannenkoeken.

Voor de kinderen gingen we voor het All-in arrangement. Dit betekent dat ze zoveel pannenkoeken mogen eten als ze willen, ze deze zelf mogen versieren met lekkers én dat ze zelf hun ijsje mogen scheppen. Heel eerlijk viel me dit een beetje tegen. Er stond op een tafeltje in de hoek een warmhoud-bak met pannenkoeken, deze waren er niet uit halen met blote handen qua warmte, maar er lag geen bestek bij. Met twee vorken van een andere tafel hebben we ze er uit gekregen.

In de bakjes die er vervolgens stonden zaten verschillende soorten lekkers, dat doet het bij de kindjes natuurlijk altijd goed, dus dat was prima, maar er lag dus geen bestek. Iedereen zit dus met zijn vingers in deze bakken te grijpen. De bordjes voor de pannenkoeken van de kindjes werden tegelijk bezorgd met onze pannenkoeken, maar wij moesten eerst nog even met de kindjes naar hun buffet. In die tijd lagen onze pannenkoeken al af te koelen. Mijn tips hierover zullen duidelijk zijn: bestek bij het buffet en eerst de bordjes en de uitleg hierover serveren en de ouder-pannenkoeken iets later. Uiteindelijk denk ik dat mijn kindjes het leuk vonden, maar meer hadden gehad aan een pannenkoek met appel en rozijn met een schatkistje na.

De pannenkoeken waren heerlijk! Waar ik ook van hou en wat op de menukaart/placemat beschreven werd, is dat er gebruik wordt gemaakt van pure streekproducten voor het maken van de pannenkoeken! Ik heb gekozen voor half hartig, half zoet. Het spek en de kaas waren zalig, de uienringen hadden van mij ietsjes fijner gemogen, maar deden aan de lekkere smaak niets af. De appel was heerlijk meegebakken. De krenten en de rozijnen maakten het appelpannenkoekendeel, samen met wat stroop en poedersuiker, helemaal af. Ook de pannenkoeken van de anderen zagen er heerlijk uit en smaakten goed.

Op het moment dat we en restaurant binnenstappen om te gaan eten, verheug ik me al op het toetje. Wat hebben we genoten! De kinderen kwamen vol trots met twee handjes om het glas terug lopen met hun zelfgeschepte ijsje. Tikje jaloers op de brownie-traktatie van manlief, was ik gelukkig met mijn Dame Blanche zoals hij hoort, warme saus in een kannetje ernaast. Top!

De kindertjes kregen nog een ducaat die ze in de schatkamer om konden wisselen voor een kadootje uit de schatkist. Wat een verwennerij!

Wat ik wel altijd een domper vind (bij elk restaurant overigens) is dat de dranken van Pepsi zijn en niet van Coca Cola. Alleen tijdens het uiteten en bij feestjes mag ik van mezelf nog cola drinken. Coca Cola wint het altijd van Pepsi en ook Fanta verslaat Sissi. Always!

Wij gebruikten de Pannenkoekenburcht als afsluiting van een hele fijne dag AquaZoo Friesland, maar het sluit uiteraard ook prima aan bij een bezoekje aan Landgoed Nienoord, een ander leuk dagje uit! Hoe dan ook en wanneer dan ook, de burcht is een bezoekje waard!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Mijn ervaring is ook dat pannenkoekenrestaurants kindvriendelijk zijn. En als het dan ook nog eens lekker is dan is het helemaal fijn : )
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Sloten op deuren: hoe weet je of je veilig bent?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.