Plank achter de bank zonder gaten
Do it yourself Interieur en wonen

Plank achter de bank zonder gaten in de muur

Al een tijdje miste ik iets, twee dingen eigenlijk. Decoratie boven de bank en een plank achter de bank zonder gaten in de muur. Een plank met wandcontactdozen. Boven de bank zat alweer een tijd een grote witte saaie lege muur. Ik kon niet verzinnen wat voor muurdecoratie aan de wand geschikt was. Maar ik wilde eigenlijk geen gaten meer in de muur boren. Daarom maakte mijn man een plank achter de bank zonder gaten met extra stopcontacten en vandaag deel ik het resultaat en een korte werkbeschrijving. Ook laat ik de canvas met lijst zien die ik hiervoor speciaal bestelde. 

De meeste ophangsystemen zonder gaten zijn in onze situatie niet ideaal. Ik was bang dat ik met Tesa powerstrips uiteindelijk het behang mee zou trekken of de verf wat over het behang gegaan is. Iets neer kunnen zetten, wat wel de hoogte in ging, zoals een mooie grote afbeelding met een plant en wat andere decoratie zou perfect zijn. Een afdruk op canvas met baklijst lijkt soms van veraf net een prachtig schilderij. Daarbij; als ik op een thuiswerkdag een tijd lang werk op de bank, gaat de accu van mijn Chromebook op den duur leeg. Dan moet ik verplaatsen naar een plek met een wandcontactdoos in de buurt. Hoe handig zou het zijn wanneer ik op de bank kan blijven zitten? Op een Facebookgroep [Woontips] vertelde iemand over een briljant systeem voor meer oplaadpunten bij de bank. Ik werd meteen blij en stuurde het door aan René. Hij werd ook meteen enthousiast van dit idee voor een wandcontactdozen plank achter de bank.

Waarom een wandplank achter de bank?

Natuurlijk is het een luxe probleem, maar het is hier in huis altijd raak. De iPad en de telefoons van de kinderen zijn altijd tegelijk leeg en dan was het een ruzie over wie waar ging zitten met welke stekker.

Sinds René thuis werkt is mijn werkplek verschoven naar beneden. Wil ik geconcentreerd werken thuis, dan zit ik bij de achtertafel. Ben ik achter de schermen met SEO en het updaten van oude berichten bezig, dan is de bank met Chromebook op schoot en op de achtergrond een Netflix serie heerlijk. Als moeder ben ik sowieso blij wanneer ik een keer zit. Gewoon met mijn gat op de bank.

Doe het zelf | DIY | Plank achter de bank zonder gaten in de muur

Hij begon met een plank die net zo lang was als de leuning van de bank die tegen de wand staat. Gelukkig heeft onze bank een brede leuning waar de plank deels op ligt. Daardoor lijkt het meer een geheel. Check en meet dit voor jouw bank. Komt de plank erop, of er tegen aan. Dit heeft immers invloed op de bevestiging van de staanders.

plank achter de bank met staandersVoor de stevigheid zijn er vier staanders aan de plank achter de bank bevestigd. Eén daarvan komt precies voor de bank langs, dit geeft een heel mooi effect.In de plank maakte hij met de gatenzaag drie gaten. Eentje voor de draadloze oplader voor de iPhone en twee stopcontacten met twee USB aansluitingen.

meerdere stopcontacten achter de bank De twee stopcontacten bevestigde hij in de plank, de snoeren van elk stopcontact komen samen in een inbouwdoos, hierdoor hoeft er maar één stekker naar het stopcontact. De oplader is wel apart aangesloten op een wandcontactdoos. In de wand hadden we al een stopcontact met twee aansluitpunten.

oplader en stopcontact plank bank zonder gaten

En dat is het. Een plank achter de bank op staanders. Geen gaten boren in je muur, maar wel decoratiemogelijkheid achter de bank en een ruimtelijke oplossing voor je woonkamer. Het grote voordeel van deze wandplank met stopcontact achter de bank, is ook dat je er meerdere lijsten en woonaccessoires op kunt plaatsen immers.

Canvas met baklijst Studentendrukwerk

We hadden natuurlijk net wat veranderingen in het interieur doorgevoerd, maar het voelde nog niet af, het was nog niet één geheel. De overgang van keuken naar woonkamer was goed, de eettafel en de wanddecoratie erachter waren perfect. Het werd alleen nog niet één warm geheel, door de grote witte wand in de woonkamer. Behang en verf is op dit moment geen optie, we hadden een alternatief nodig, maar niet voor aan de wand. De wanddecoratie moest kunnen staan. De plank aan de wand maakte dit mogelijk, maar wat?

Plotseling had ik het; een canvas met lijst moest er in ieder geval bij. Via studentendrukwerk.nl bestelde ik een prachtig bedrukt canvas met houten lijst. Dit was een mooie manier om het hout in het interieur terug te laten komen.

Deze drukwerkshop is ideaal voor als je snel drukwerk nodig hebt en niet de hele avond met een bestelling bezig wilt zijn. Je kunt er namelijk niet alleen terecht voor wanddecoratie, maar ook voor het drukken van je proefschrift, thesis, boek, verslag, retro stijl foto’s of persoonlijke notitieboeken. De kwaliteit en de afwerking van zowel het doek als de lijst is geweldig. Fijn om een betrouwbare site hebben voor  fotocadeaus. Het bestellen gaat heel gemakkelijk en overzichtelijk en het betalen van je bestelling ook!

Knus hoekje in de kamer

Samen met de decoratie die we al verzameld hadden, is het echt een knus hoekje. Doordat de wand verder leeg is, leveren we optisch geen ruimte in. Ik ben nog niet helemaal tevreden over de indeling van alles. Er moet een nieuwe verticale foto van de kinderen en die moet groter dan de afbeelding die er nu staat. Misschien nóg een plant. Dan nog een goede volgorde en dan is het echt af!

❥ Hoe leuk! Ik mag voor de Mar-JoYa Winweek / achtnegentiendaagse een afbeelding op canvas mét lijst van 40*60 t.w.v. circa 50 euro weggeven! Houd Facebook en Instagram in de gaten om mee te doen! Wat vind jij van deze plank achter de bank zonder gaten in de muur te hoeven boren?

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

3 Reacties

  1. Prima oplossing zo, ik vermoed alleen dat de wandcontactdoos niet veilig in een geschikte inbouwdoos zit, maar zo in het hout is geschroefd. Puntje brandveiligheid…

  2. Marian B zegt:

    Handig, een mooie oplossing! Leuke winacties heb je ook. Jammer voor mij dat je alleen via Insta en FB mee kan doen,

  3. elisabeth maria martina zegt:

    ideaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.