bad in de badkamer
Inspiratie Interieur en wonen

Een bad in de badkamer

Zoals ik vaker heb geschreven is onze badkamer klein. Niet al mijn wensen voor de badkamer kunnen dus gerealiseerd worden. Maar een mens mag dromen toch? Ook vind ik het leuk om inspiratie op te doen met de mooiste items voor je badkamer voor wanneer we wel een huis met grote badkamer zouden krijgen. Een bad in de badkamer zou geweldig zijn. Denk aan een vrijstaand bad of een half vrijstaand bad, afgemaakt met mooie accessoires.

Het is al heerlijk dat de badkamer zo’n metamorfose ondergaan heeft. Je start je dag er en je sluit hem af, dus als dat een beetje aangenaam kan, is dat wel fijn. Genoeg ruimte hebben voor je avondritueel is praktisch. Toch heb ik die ene onrealistische wens. Ik zou echt heel graag weer een bad willen. In ons vorige huis hadden we een ingebouwd vast bad. Heel vaak zat ik er niet in, maar het idee dat het gewoon kan, is zo fijn. Nu met kinderen is de wens nog iets groter. Helemaal als ik ze zie genieten in het bad in een vakantiehuisje.

Een bad in de badkamer – Waar moet je op letten

Voor mij is de douche een heel fijn plekje, mijn ideale badkamer heeft dus een bad én een aparte douchecabine. Altijd douchen in bad vind ik geen optie. Maar als je een bad in je badkamer wilt, waar let je dan op?

Voor de hand ligt natuurlijk dat je, nadat je jouw budget hebt bepaald, gaat kijken welke vorm en afmeting je bad kan hebben. De ruimte van de badkamer bepaalt alles. Een ‘vast’ bad neemt minder ruimte in, een half of helemaal losstaand bad oogt ruimtelijker en stijlvoller.

Ook moet je jouw eigen lengte in calculeren, want wanneer je echt wilt liggen in bad, ga je uit van andere maten als wanneer je er ook wel half rechtop in wilt. Wanneer je weet wat voor bad precies bij jou en de ruimte past, dan ga je verder. 

Materiaal van je ligbad

Ook hier is je keuze voor het soort bad van belang, bij een vrijstaand bad heb je keuze in je materiaal. Een standaard ligbad is altijd een acryl ligbad.

Dat laatste heeft zo zijn voordelen. Het meeste sanitair acryl is bijvoorbeeld door en door gekleurd, met autopolish poest je krasjes weer weg. Erg handig met kinderen en onhandige partners. Qua veiligheid is acryl ook een goed materiaal, want het is van nature stroef. Daarbij is het makkelijk schoon te maken en praktisch in onderhoud. 

waarom een bad in de badkamer

In je materiaal keuze bij een vrijstaand bad kun je rekening houden met de eigenschappen van het materiaal. Onderhoudsvriendelijkheid, duurzaamheid en de mate van slippen, om maar iets te noemen.  

Solid surface doet warm aan en geeft dus een fijne sfeer in de badkamer door het matte satijn van het materiaal. Ook is het strak en tijdloos. Handig wanneer je niet van plan bent, snel je badkamer weer te veranderen. Doordat het materiaal volledig te repareren is, gaat je bad sowieso langer mee. Wil je een opvallend bad in de badkamer, dan kun je  kiezen voor bijzonder materiaal, bijvoorbeeld een bad van beton of hout. 

Ontspannen en lekker slapen

Waarom een bad in de badkamer hier een cadeautje zou zijn? Een heerlijk bad heeft echt invloed op je nacht. Dankzij een bad kun je ontspannen en lekker slapen.

Doordat je lichaam na het bad snel afkoelt, maak je zelf al een slaaphormoon aan. Dit kun je nog eens extra ondersteunen met de kracht van etherische oliën afgestemd op je behoefte gemengd met epsomzout in je badwater! Hoe fantastisch is dat? Ik kan er momenteel alleen maar van dromen, maar wie weet wat de toekomst brengt!

❥ Heb jij een bad en hoe bevalt dat. Heb je er zelf voor gekozen of kwam hij met het huis mee bij aankoop? Waar heb jij allemaal om gedacht, wanneer je het bad zelf aangeschaft hebt?

 

 

 

Foto’s van  Steven Ungermann en Roberto Nickson via Unsplash 

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.