Printers voor thuis
Inspiratie

Printer voor thuis aanschaffen

Door Esther – Nu mijn man al zo lang thuis werkt, wordt de printer ook een stuk meer gebruikt. Op zich best bijzonder in een tijd waarin praktisch alles digitaal gaat, maar toch. Ook ikzelf print iets meer dan normaal, maar voor de kinderen is het in de thuiswerk periode helemaal raak. Het werd op een gegeven moment overzichtelijker om dingen ouderwets op papier te hebben, omdat overal van alles stond. Al vrij snel gingen we op zoek naar een betere printer voor thuis. Het was uitzoeken, ik weet nog net dat er het beste een canon cartridge in een Canon printer gaat, maar dat er ook universele cartridges zijn.

Voor ons was het belangrijk dat de printer voor thuis niet te veel ruimte in zou nemen. Daarbij moest hij snel printen en kwalitatief goede afdrukken maken, ook omdat we meer onze eigen foto’s wilden printen en zaken als visitekaartjes of ansichtkaartjes. Als je een nieuwe printer aanschaffen wilt, kun je het beter goed doen. Maar waar let je verder op bij een printer voor thuis? Wat is nog meer belangrijk als je thuis dingen moet printen, behalve ruimte en kwaliteit?

Printer voor thuis aanschaffen

Wat zijn de beste printers voor thuis? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom leek het mij wel handig om te delen waar wij op hebben gelet bij het aanschaffen van een printer voor thuis én waar we uiteindelijk voor gekozen hebben.

Onz voorwaarden voor de printer voor thuis

We wilden in ieder geval van al onze apparaten de printer aan kunnen sturen. Waar hij ook staat in huis, iedereen moet er altijd afdrukken naar toe kunnen sturen, of het nou van telefoon of laptop is.

Printer voor thuis aanschaffen

Al snel hadden we onze eisen dus op een rijtje. Een printer die overal aan te sturen is, niet veel ruimte in beslag neemt én kwalitatief goed afdrukt. De aantallen die we afdrukken zijn op zich niet  altijd heel veel, maar moeten goed zijn, omdat het bij mijn man ook onder anderen tabellen, rapportages en overzichten betreft.

All-in-one inkjetprinter

We werken veel met kleurenprints, niet alleen de tabellen en grafieken, maar ook de planningen voor de kinderen. Hierin werken we met kleur die overeenkomen met de kleuren van de dag, voor overzicht en duidelijkheid. Daarom hebben we gekozen voor een inkjetprinter.

De kosten voor de cartridges en en inkttanks zijn redelijk laag. Omdat mijn man daarnaast steeds meer documenten digitaal moet kunnen versturen en dus moet kunnen scannen werd het een all-in-one inkjetprinter. Een printer die te te integreren viel met Google Home apparaten was een grote pre. Uiteindelijk paste een Canon Pixma TS705 A4 inkjetprinter met wifi zwart het beste bij ons en we zijn nog steeds heel tevreden. Want het is ook nog eens Canon’s meest compacte printer.

Laserprinters

Omdat we ook best grote printvolumes hadden en best veel afdrukken verwerkten met zijn allen, hebben we nog wel even gekeken naar een laserprinter. Dit wegens de hoge afdruksnelheid en grote papierlade. Concreet betekende dat, dat we minder vaak het papier zouden hoeven vervangen, maar dit woog niet op tegen de voordelen van een inkjet.

Laserprinters werken met toners, waar tonerpoeder in zit en die gaat zo’n tienduizenden pagina’s mee. Hoewel een toner aanzienlijk duurder is dan een inktcartridge, doe je er wel langer mee en de kosten zullen daardoor . uiteindelijk in het dagelijks gebruik lager zijn bij een hoog printvolume.

❥ We kunnen nu gelukkig even weer vooruit voor ook nog eens een goede prijs. Werken jullie nog steeds veel thuis? Wat voor nieuwe dingen hebben jullie moeten aanschaffen voor thuis? 

 

 

Foto thuis werken door Evelyn Geissler | en door Crew on Unsplash

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.