Raambekleding voor een dakraam
Interieur en wonen

Raambekleding voor een dakraam

Nog niet zo heel lang geleden moesten wij gedwongen op zoek naar raambekleding voor een dakraam. Door de komst van Mini3 werden we ineens geconfronteerd met ruimte gebrek. Eén woning, drie slaapkamers, vijf personen. Het zou in vergelijking met de gezinssituaties van grote gezinnen op zich geen lastige puzzel moeten zijn.

Toch vond ik het een lastige keuze. Het was wel duidelijk dat ik het liefst voor iedereen een eigen slaapkamer wilde. Geen gedoe met stapelbedden of kamers delen. De drie slaapkamers konden worden verdeeld tussen de kinderen. Nadeel daarvan vond ik dat de kinderen dan een verdieping lager slapen dan wij. Helaas soms moet je uit twee slechten kiezen en wij naar zolder was de dan de beste oplossing. Alle kinderen schoven een kamer verder.

Raambekleding voor een dakraam

Van rommelzolder naar slaapkamer

Nadat de keuze was gemaakt, moesten we natuurlijk eerst zoeken naar de beste indeling. Het was een grote open ruimte, met wasmachine, droger, heel veel troep en een schuin dakraam. Als eerste besloten we de wasmachine en droger af te schermen door er een washok van te maken. Daarna bleek dat we precies in de ruimte tussen de achterwand van de zolder en de wand van het washok konden slapen. Ons bed stond dan toch afgeschermd, alsof het een slaapkamer was. Perfect. Ik kreeg er steeds meer vertrouwen in dat het een slaapkamer werd. We konden veel hergebruiken. Een kast die er al stond voor boeken werd onze kledingkast. We hingen twee grote lampenkappen op als hanglamp en zo was ons knusse plekje ineens in no-time klaar. Er komt heel veel daglicht binnen, dat is een voor- en een nadeel.

raambekleding daglicht

Gordijn voor een donkere kamer

Alleen dat schuine dakraam. Daarvoor moesten we nog een oplossing vinden. Dus gingen we op zoek naar de perfecte raambekleding voor een dakraam. Slapen in daglicht kunnen we niet. Ook als we ziek zijn slapen we het liefst zo donker mogelijk. Geen randjes daglicht. We kozen voor een VELUX verduisterend rolgordijn, deze kun je onder anderen kopen bij dakraam-gordijn.nl.  Hiervoor hebben we niet alleen gekozen omdat we een VELUX dakraam hebben. De gordijnen lopen namelijk in nauwsluitende profielen zodat het licht effectief buiten wordt gehouden. Bij veel raambekleding voor schuine daken, zie je aan de zijkanten nog schijnen, waardoor het verduisterende rolgordijn niet 24 per dag compleet verduisterd.

Doordat het verduisterende gordijn gemaakt is van vuilbestendig polyester met een speciale hittewerende aluminium coating aan de achterzijde waardoor ze warmte-isolerend zijn in de winter en zonnewarmte reflecteren in de zomer. VELUX staat daarnaast bekend om zijn topkwaliteit. Hierdoor was voor ons de keuze snel gemaakt. Ook vanwege het gemak. Uitzoeken welke je nodig hebt is niet moeilijk. Op het dakraam staat een nummer en zo kun je snel zien welke je nodig hebt. Als je hem daarna uit de verpakking haalt klik je hem zo vast dankzij het speciale VELUX Pick&Click!® systeem. Door de zijgeleiding sluiten ze niet alleen perfect, maar gaan ze ook nog eens makkelijk open en dicht.

En zo slapen we al weer een tijdje op onze voorheen rommelzolder. Mijn werkplek is fantastisch. Daar ben ik zo trots op. Dankzij het VELUX dakvenster heb ik daar genoeg licht om te werken.

We hebben echt een plekje voor ons zelf door de indeling die we hebben gemaakt en zodoende voelt het, ondanks de open ruimte, nog steeds als een plekje van ons zelf ♥

 

Een mooi kleurtje zonder zon

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Geweldig als je zo’n loze ruimte als de zolder kunt omtoveren tot woongedeelte. Mijn man en ik slapen ook op zolder. Het is krap, maar de kinderen hebben wel ruime kamers. En mijn man en ik hoeven daar verder toch niets te doen.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Is het oké om eenvoudig te leven?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.