Home MAR-JOYA Rode Neuzen Run voor Elara

Rode Neuzen Run voor Elara

by Marjo

Rode Neuzen Run voor Elara

SAVE THE DATE!

Op zaterdag 21 mei 2016 om 11 uur in de ochtend rennen wij in naam van onze overleden dochter Elara voor het goede doel. Vorig jaar hebben wij met een kleine ploeg €2750,- opgehaald voor stichting CliniClowns. Dit jaar rennen we niet alleen voor de CliniClowns, maar ook voor mede dappere dodo Qwin Aikema. Qwin is een vrolijk mannetje van net 1 jaar en is meervoudig complex gehandicapt.

Het lijkt ‘zomaar’ een oproepje voor weer een goed doel, maar wie de mama van Elara volgt op haar blog of op Twitter, weet dat dit niet zomaar een oproepje is. Het is een bijzonder initiatief, ter ere van een bijzonder meisje waar we allemaal veel te kort van hebben mogen genieten. In het echt of via de verhalen van haar mama. Kimberley en haar partner is het ergste overkomen wat een ouder kan gebeuren, het verliezen van je kindje. Elara had een ernstige agressieve ziekte en heeft haar strijd niet kunnen winnen. Op 17 december 2014 is Elara namelijk plotseling overleden.

Nooit meer je kindje kunnen aanraken, haar niet meer kunnen zien, ruiken en horen, het is onwerkelijk. Zo hard geknokt, maar het mocht niet baten. Ons meisje is van bij ons weggerukt. Het mooiste wat ons ooit is overkomen is er gewoon niet meer.

Ondanks haar strijd, haar pijn, was Elara altijd enorm vrolijk. Op haar blog schreef Kimberley over Elara, de problemen waar ze mee te maken hadden, het medische falen, maar ze probeerden ook gewoon hun eigen leven te leiden. Mooie herinneringen maken en af en toe met haar op pad als dat kon. De CliniClowns zagen ze helaas vaker dan familie. Ze zijn daar waarde aan gaan hechten, want zij als ouders vergaten ook even dat we in het ziekenhuis waren. Elara had even afleidingen, zij zagen haar spelen en lachen en genoten intens.

Na Elara haar overlijden waren het dan ook de CliniClowns die door Kimberley als eerste op de hoogte gebracht werden van Elara haar overlijden. Midden in de nacht stuurde ze een mail dat het zou mooi zou zijn als de clowns op haar begrafenis konden zijn. Later die dag werd ze gebeld en het was direct geregeld. Ondanks het overlijden van Elara, bleef Kimberley bloggen. Niet meer over haar, maar aan haar. Tevens is ze de bedenker van de allereerste en grootste mamaswap. Hierbij heeft ze ook ouders met een ziek en overleden kind betrokken. Bij de grootste editie deden er 250 mama’s mee. Zo blijft Elara doorleven. “Geen kind is zo aanwezig, als het kind dat wordt gemist.”

Rode Neuzen Run voor Elara

Om Elara elk jaar te herinneren en te eren, omdat zij zoveel mensen blijf inspireren en motiveren, besloot Kimberley een sponsorloop te organiseren. In mei 2015, een aantal maanden na Elara haar overlijden, renden ze met 12 man voor Stichting CliniClowns. Er werd  €2750,- euro opgehaald. In naam van Elara, want die dag draait om Elara. Om samen te zijn, om haar leven te vieren. Haar verjaardag vieren kunnen we immers niet meer. Dit jaar mag er veel groter worden uitgepakt en wordt er gezocht naar veel meer Rode Neuzen Runners.

= Wil je na het lezen van dit verhaal doneren? =

Elara Brandon
NL38INGB0658022504

= Aanmelden als Rode Neuzen Runner =
Mail naar rodeneuzenrun@mamavanelara.nl met de volgende informatie:

– Voor en achternaam:
– Adres:
– Telefoonnummer:

Het zorgt er voor dat haar licht blijft schijnen, lichtjes, waar Elara zo van hield!

♥MJ

Reacties

reacties

Gerelateerd

2 comments

MamavanElara 1 april 2016 - 18:51

Oh ik moest zo huilen <3

"Het zorgt er voor dat haar licht blijft schijnen, lichtjes, waar Elara zo van hield!"

Reply
Marjo 1 april 2016 - 20:45

Dat is me echt bijgebleven <3

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.