Home INSPIRATIE Sim only-abonnement

Sim only-abonnement

by Marjo
sim only-abonnement

Sim only, eigenlijk spreekt het voor zich. Alleen sim, of te wel; je koopt alleen een sim kaart en kunt mobiel bellen, mits je een telefoon hebt. Er zitten veel voordelen aan een sim only-abonnement. Soms heeft de site waar je een het abonnement afsluit een scherpe aanbieding voor een telefoon, waardoor je uiteindelijk redelijk goedkoop een smartphone met sim only-abonnement aan kunt schaffen.

Nu is abonnement voor veel mensen toch een eng woord en is het onwaarschijnlijk in combinatie met goedkoop. Heb je het geluk dat je goedkoop tweedehands een toestel op de kop hebt getikt, is een mobiel abonnement zonder smartphone wel ideaal. Als ik naar mijn schoonouders kijk bijvoorbeeld, die hadden in eerste instantie niet heel veel interesse in al die techniek. Ze wilden gewoon kunnen bellen als er onderweg iets was. Misschien heb jij van iemand een oude smartphone gekregen. Gewoon omdat zij vonden dat jij aan de smartphone moest (omdat ze een nieuwe tegenstander voor Wordfeud nodig hadden). Allemaal situaties waarin een sim-only abonnement ideaal is.

Sim only-abonnement

Wanneer je nog tevreden bent over je eigen telefoon en niet persé de nieuwste uitgave van je huidige merk wilt hebben. Of wanneer je niet reikhalzend uitkijkt naar het moment dat je eindelijk van je Samsung kunt overstappen naar een iPhone, is een sim-only abonnement zeker iets voor jou. Een sim only- abonnement is goedkoper, want je hebt geen kosten voor een mobiele telefoon. Een abonnement kan 80% lager uitvallen dan een abonnement met toestel. Tegenwoordig hoef je bijna nergens meer bij te betalen voor gebruik van het 4G netwerk.

Sim only-abonnement

Je kunt kiezen tussen per maand opzegbaar of één of twee jaar vast. Bij de laatste twee ben je weer een fractie goedkoper uit. Bij een gewoon mobiel abonnement is de smartphone vaak een beetje betaalbaar bij een tweejarig abonnement. Deze abonnementen zijn meestal ook niet korter af te sluiten dan minimaal voor één jaar.

Het abonnement is flexibel. Blijk dat je niet helemaal goed ingeschat hebt hoeveel je belt of sms’t. Geen probleem, je bundel is elke maand naar boven of beneden bij te stellen.

Het is mogelijk om je eigen nummer te behouden, dus dat hoeft geen reden zijn om er geen gebruik van te maken. De overstap kan vaak zelfs voor je geregeld worden. Geen omkijken naar. Je nieuwe abonnement gaat in, wanneer je oude afloopt. Geen extra kosten.

Wanneer je telefoon tijdens je gewone abonnement stuk gaat, betaal je dubbel. Je telefoon is vaak pas afbetaald aan het eind van je abonnement. Gaat hij stuk, moet je een nieuwe kopen, terwijl je ook nog voor je oude betaald.  Ben je tijdens je Sim only-abonnement niet (meer) tevreden over je toestel, kun je deze verkopen en een ander toestel naar wens aanschaffen (mits simlockvrij).

Sim only-abonnementen vergelijken

Op bijvoorbeeld mobiel.nl kun je heel makkelijk alle sim only-abonnementen van de verschillende aanbieders vergelijken. Ze bieden alle Nederlandse mobiele providers in sim-only vorm aan. Eerst stel je een gewenst abonnement samen. Verder geef je aan hoeveel data en hoeveel belminuten je nodig hebt en wat je per maand wilt betalen. Ook kun je vermelden wie je huidige provider is, zodat deze vergeleken wordt met de rest. Of met welke jij wilt. Internetsnelheid en contractduur kunnen ook nog in de vergelijking worden meegenomen. Weet je niet precies wanneer je abonnement afloopt, kun je dit ook makkelijk achterhalen. Je voert je gegevens in en binnen één werkdag krijg je bericht.

Heb jij een sim only-abonnement, dan hoor ik graag jouw ervaringen en waarom je daarvoor gekozen hebt in de reacties  ♥ 

 

 


Afbeelding sim en mobiel  en afbeelding contract via Shutterstock

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Yvonne 13 juli 2017 - 10:17

Ik heb al 7 jaar een sim only abonnement van Ben. Erg tevreden over. Als ik een nieuw toestel moet hebben dan koop ik deze zelf. De nieuwste/duurste toestellen hoef ik niet per se dus het is ook geen enorme uitgave. Nu heb ik bv. de Huawei Nova Pink. Geweldig toestel. Per maand ben ik iets meer dan €10,- kwijt. Ik heb nog een oud abonnement van Ben met onbeperkt internet. Dus overstappen doe ik voorlopig ook niet, al proberen ze bij Ben wel eens mij iets aan te bieden. Nog een reden waarom ik niet zou kiezen voor een abonnement met toestel is dat je tegenwoordig een BKR registratie krijgt.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.