stay home stay safe
Persoonlijke verhalen

Stay home stay safe week 4

Stay home stay safe, het is wat moet en wat ons nog steeds op veel momenten ook best goed afgaat. Dat thuisblijven is het probleem ook niet. Dat valt echt mee. Het missen van dierbaren, dat is een ding! Na het weekend begonnen we weer met frisse moed. We ontdekten namelijk dat we een nieuw ritme moesten vinden en dat ons schema over de kop kon. Deze week hadden we de eerste tiener-dag op Tweede Paasdag en was Goede Vrijdag écht een Goede dag voor thuiswerken voor mij. Drie betaalde opdrachten kunnen schrijven!! 

Dat vinden van een heel ander nieuw ritme waar ik het over had, heeft te maken met de meets via Google Classroom die vanaf maandag voor het eerst op een ingepland tijdstip zouden plaatsvinden. Elynn kwam er gelukkig zelf achter om kwart over negen, via Mijn Omgeving Online, dat de meeting om kwart over negen zou beginnen. Die schoof net op tijd aan. Thomas heeft de zijne een half uur later. Het is nog niet helemaal gelukt om het mee te nemen in de planning. Er moet íets verdwijnen of verschuiven, maar daar gaan we volgende week wel mee aan de slag. Voor nu hebben we ons deze week prima gered!

Stay home stay safe

Finn en ik hadden maandag een Paasthema dag! We verfden een ei en speelden Snuffie Hup met een konijn die we omdoopten tot Paashaas. Deze Finn-dag was mede mogelijk door Thomas en Elynn.

ravensburger snuffie hupIk blijf me verbazen over hoe zelfstandig ze zijn. Uiteraard zit ik er bovenop dat het ze niet teveel wordt en check ik of ze de verantwoordelijkheid ook daadwerkelijk aankunnen. Ze weten ook dondersgoed dat René en ik er allebei voor ze zijn en we nemen samen werk door en zijn af en toe hun maatjes. Zo leuk! We doen het goed samen.

TEHATEX

Onder het mom van tehatex (en omdat Thomas en Elynn jaloers waren op Finn die gisteren geverfd had), verfden we dinsdag allemaal een heel mooi kunstwerk. Elynn had het via de taakbrief zelf ingepland voor vrijdag, maar was wel blij dat ze nu vrij was. Alhoewel ze dan echt nog wel wilde knutselen, want dat doet ze met juf Annet ook. Schatje. Vrijdag waren ze het allemaal al weer vergeten…

Met een mooie strik erbij

Woensdagochtend begonnen we met het versieren van het ei. Roze stippen op een ei, met een mooie strik erbij. Wat was hij trots toen het ei af was! Zo hebben we in deze gekke tijd zomaar een nieuw werkje op de deur! Zo leuk!

rode stippen op een ei, thuisonderwijs, corona virus

Thomas maakte een avondwandeling met papa. Dat gaf mij mooi de kans om een filmpje van Elynn en Finn op te nemen voor de verjaardagsfilm van Thomas. Wat heb ik genoten, lieve mooie berichtjes en snoezige koppies. Deze filmpjes voegen we samen met de filmpjes die de verschillende familieleden gemaakt hebben en is een extra verrassing voor Thomas. Tien worden in coronatijd is best een dingetje en wij maken er een feestje van!

cake aardbeien slagroom blauwe bes

Onwijs geinfluenced door Cassandra (momambition.nl) smulden we van een klein feestmaal. Cake met aardbeien en slagroom. Als een goede huisvrouw bracht ik mijn man een stukje op zijn werk. Hahaha. Nee serieus, ik was gewoon lief voor hem.

Draagdag en Zapp@Home

Eindelijk ging Finnie weer even in de doek vandaag. Het is logisch en prima dat het steeds minder gebeurt en helemaal nu. Hij was alleen best moe en we zijn een half uur langer onderweg met hem, terwijl we wel een beetje op tijd staan. De knoop ging fantastisch! Dit is wel mijn meest favoriete doek voor peuterbillen en gewoon een katoentje!!

lollywovens draagdoek katoen maat 6

Na de schooldag zette Elynn ongemerkt iets moois in gang. Maar dit op zich was al een geweldig momentje. Ze wilde graag sporten, want op donderdag heeft ze gym. Van het ene filmpje naar het andere, want ze waren niet leuk, om te eindigen bij K3. Die waren leuk, maar een tikje kort. Toen kwam ze bij Zappsport@Home. Een work-out met Nathan Rutjes en zijn zoontje. Fantastisch! Wat een energie, een grapje tussendoor, maar ook serieus aan de bak. Ze vond het geweldig! En ik ook! Genoten!

Eetcafe Burgers Veendam

Op internet deelde ik het al, wij steunen de plaatselijke horeca graag. Helemaal nu. Initiatieven die er al waren en nieuwe. De plaatselijke ondernemers ook, maar daarvan zie ik nog weinig initiatieven verder. We hadden al eens bij Burgers Veendam besteld en wat had ik daar vrijdag weer zin in!

eetcafe burgers veendam, stay home stay safe

Dit keer ging ik (door Joyce (joyfromjoyce.nl) die dankzij mijn bericht op Facebook, Burgers probeerde) voor de Mexicaanse versie. We influencen wat heen en weer samen. Dat is mijn nieuwe favoriet, hij had van mij alleen nog wel meer Mexicaans gekruid mogen zijn. De saté van René zag er ook fantastisch uit!

omg pet puppy little live pets, stay home, stay safeZaterdag klooiden we gewoon lekker om, we hoefden niets en deden dus lekker rustig aan. Samen met Elynn maakte ik geweldige foto’s voor het blog. Hopelijk kan ik deze week nog even gaan zitten om de reviews over al het leuke speelgoed te schrijven. Want wat heeft ze er een plezier van. 

❥ Omdat Thomas zijn bijzondere verjaardag én Eerste Paasdag dit weekend samen vielen op zondag, schrijf ik daar deze week nog een apart blog over, want wat was het bijzonder! Volgens Thomas (ondanks alles), zijn beste verjaardag ooit. Voor jullie en ons, nog even volhouden: stay home, stay safe! 

 

 

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.