Tatoeage voor Finn, Valentijn en help mijn man is klusser
Persoonlijke verhalen

Tatoeage voor Finn, Valentijn en help mijn man is klusser

Het was een bijzondere week. Waarom zo specifiek deze week, weet ik ook niet. Ik vind het sowieso bijzonder hoe we functioneren op zoveel slaapgebrek. Daar ben ik best een beetje trots op ook. We hadden veel samen, dat was sowieso erg leuk. Verder bestond de week uit een tatoeage voor Finn, Valentijn en help mijn man is klusser.

Deze week waren er weer tal van foto’s om uit te kiezen en heb ik nu aan het begin van het overzicht al zoveel te vertellen dat ik eigenlijk niet eens weet waar ik moet beginnen. Sorry voor het lange stuk alvast dan maar.  Het was helaas ook de week van doorkomende voortandjes, nog minder slaap én buikpijn van de spanning op zaterdag. Thomas en ik stonden eindelijk weer eens samen in de keuken en Finn staat dagelijks in de downward dog. We waren geïnspireerd door de Besta hack van Interior Queen en mijn man deed eindelijk zijn uitvoering.

Tatoeage voor Finn, Valentijn en help mijn man is klusser

Zoals elke week, schreef ik pas maandag het weekoverzicht. Heerlijk onder het genot van Riverdale op Netflix. Als kind keek ik altijd naar de tekenfilms van Archie op Veronica en het is heerlijk dat deze serie de duistere kant meer naar voren laat komen in plaats van het onschuldige highschool sentiment. Heel fijn ook dat inmiddels seizoen twee van start is, met elke vrijdag een nieuwe aflevering. Kinderachtig, maar ik blijf het leuk vinden om details te herkennen uit de Archie comics, Jugheads eeuwige kroon bijvoorbeeld, is in de serie briljant opgelost.

Maandag is voor mij zo echt relaxen op de momenten dat Finn slaapt en zichzelf vermaakt met naast een Riverdaleook één aflevering van ander stukje jeugdsentiment: Dynasty (weer een remake van een serie die ik vroeger volgens mij op datzelfde Veronica keek).

Dinsdag Tatoeagedag

Er komt morgen een terugblik online, een week na het zetten van de tatoeage voor Finn, maar een bijzondere dag was het. Ik vond het heel spannend, want wist niet meer hoe het voelde. Een tatoeage wordt er natuurlijk niet opgelikt door eenhoorns, maar hoe de pijn echt was? Ik wist het niet meer. Hoe bijzonder is het trouwens dat ik (zonder het te weten) precies vier jaar na de tatoeage voor Elynn en Thomas, die voor Finn zou laten zetten. Het is dat René een Facebookherinnering kreeg, waarin ik hem had getagd waarschijnlijk. Allebei op 13 februari!

Tatoeage voor Finn, Valentijn en help mijn man is klusser

Op de foto: mijn twee beste vrienden van dit moment / op de tweede foto een favoriete combi: sneakers, laptop en Riverdale op Netflix / 13 febuari 2014 & 18 / onze kleine Valentijnsboef; slapeloze nachten, maar zo lief / IKEA BESTÅ BURS hack met hout / een avondje samen spelen / we ontvingen een heel fijn nieuw boek / Thomas mocht proefzwemmen / heerlijke zondag; koffie, chocola en Catan junior

Valentijnsdag 2018

Dit jaar deden we niet echt iets aan Valentijn. Of eigenlijk gewoon helemaal niet. René kreeg een heel lief kaartje van Elynn, gemaakt op en gepost met school een rode lippenstift kus (het blijft een leuke actie van Post.nl). Van Finn hadden we al een heel lief kaartje gekregen, gemaakt op het KDV, vorige week. Ook de oudsten hadden op het KDV iets liefs gemaakt. Thomas en Elynn hadden voor hun vriendjes ook iets heel liefs gemaakt.

Tatoeage voor Finn, Valentijn en help mijn man is klusser

Verrassing

Het leukst van Valentijnsdag was dat ik eerder vrij kon als verwacht en zo mee kon om de kinderen op te halen. Helemaal leuk, omdat ik de ‘andere locatie’  waar de kinderen een deel van de woensdag zijn, nog niet gezien had. Elynn vloog me meteen in de armen toen ze me zag, zo geweldig! Thomas gaf me een rondleiding en liet zien waar hij het mooie hart voor R. heeft gemaakt. Ook de leidster vertelde zo mooi over hoe hij het had gemaakt, met hoeveel liefde en hoe doordacht. Ik smolt een beetje.

Help mijn man is klusser

Al een tijdje liep ik René aan zijn kop te zeuren over hout op de televisiekast. Ik mis warmte in onze woonkamer. Ondanks dat ik nog steeds heel blij ben met de witte meubels, mag het wel wat meer knus, wat gezelliger en iets warmer. Ik probeer het wel met decoratie, maar het is het nét niet. In verband met de staking was René woensdag vrij en heeft toen de kinderen naar de BSO waren, alvast wat voorbereidingen getroffen. Donderdag was hij ook vrij en dan is het ook zo maar ineens klaar. En ik ben blij. Het is een goed begin. Nu nog een nieuwe staande lamp, wat andere decoratie én kussentjes. Oh & Rene overhalen om een vloerkleed neer te leggen.

Samen spelen

Dankzij de behoeften van Finn en het slaapgebrek, schieten de oudsten er nog wel eens een beetje bij in, merk ik. Dat snappen ze zelf heel goed en ze spelen ook heel leuk samen. Het is niet altijd eerlijk en leuk natuurlijk. Vrijdagavond hebben we een begin gemaakt met meer samen spelen. Ik was aan het kwartetten met Thomas en René kroop op de grond bij Elynn en Finn. Heerlijk!

Het weekend

Zaterdag mocht Thomas proefzwemmen voor B en had Elynn een kinderfeestje. Finn en ik hadden het rijk alleen. Ik wilde van alles, maar had weinig energie en buikpijn van de spanning.

Tatoeage voor Finn, Valentijn en help mijn man is klusser Daar maakte Finn dankbaar gebruik van en ik van het moment dat hij sliep. Er gebeurde zaterdag dus verder niet veel, dat lukte gewoon niet. Vrijdagnacht was verschrikkelijk. Op een gegeven moment ben ik er maar af gegaan om van beneden naar boven te lopen voor de speen, zodat René en de kinderen konden blijven slapen, nadat ik na de fles nog een hele tijd met Finn op schoot had gezeten. Het was dus heel fijn om zaterdag even bij te trekken.

Ontbijt op bed

Die ochtend was de fijnste sinds lange tijd! De nacht was minder, spoken vanaf een uur of twaalf, zo erg dat René zelfs met hem naar beneden ging, en nadat Finn om 5 uur de fles had gehad en eindelijk weer in slaap viel, hebben we tot half negen uit kunnen slapen. Thomas en Elynn waren ergens met zijn tweetjes naar beneden gegaan en bleven zo lief samen en zachtjes, dat we ze niet hebben gehoord. Omdat Finn huilde ging ik naar hem toe en bleek dat hij verschoont moest worden. Heel zachtjes kwam Elynn naar boven. Of we boven wilden blijven, het was een verrassing en het was nog niet klaar.  Natuurlijk wilde ik dat.

Ik maakte Finn verder klaar en toen René net naar beneden kwam, kwam er iets fantastisch naar boven! Ons meisje had een flesje Weightcare met een rietje onder haar arm, terwijl ze de trap op klom. Thomas droeg het broodplankje met twee crackertjes en een bak yoghurt. En ik moest een beetje huilen. Het was met zo veel liefde, zoveel warmte. Zo bijzonder!!

Digitale Detox

Het was een weekend met zo min mogelijk telefoon. Later die dag ging het samen spelen verder met Catan Junior, die we al een tijdje in huis hadden, maar nog niet gespeeld. ’s Middags ging ik cupcakes bakken met Thomas, terwijl Elynn bij een vriendje aan het spelen was. ’s Avonds maakten Thomas en Elynn samen het letterbord klaar en deden ze in de keuken samen Finn na. Dat leverde de leukste momenten en foto’s op, geweldig!!!

Op de één of andere manier voelde het als zo lang geleden dat we zo’n warm en fijn weekend mét enigszins slaap en rust hadden gehad, dat ik deze hele week nog op zondag en al die andere kleine momenten met strikjes kan teren ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.