Home PERSOONLIJK Vakantie, Wentelteefjes en Kensington

Vakantie, Wentelteefjes en Kensington

by Marjo
Vakantie, Wentelteefjes en Kensington

Maandag; eerste dag van de vakantie! Verschrikkelijke nacht, geen idee of ik geslapen heb en hoe weinig. Natuurlijk heb ik mijn best gedaan om er een leuke dag van te maken. Het was de eerste dag van de vakantie immers. Gelukkig spelen ze heel leuk met z’n tweeën en drieën. Dat is geweldig om van te genieten en een pyjamadag op zo’n eerste dag vinden ze ook niet erg.

Ze waren heel blij met de wentelteefjes waar ik ze mee verwende tussen de middag. Ik wist niet precies hoe je ze maakte, maar foefelde iets met melk en ei en nog wat en de kinderen hebben genoten! Heerlijk als je gewoon wat probeert met ingrediënten. Ze vroegen meteen bijna verontwaardigd waarom ik dit nog nooooit eerder had gemaakt én of ik het heel snel weer eens wilde maken. Toch fijn als je maar iets doet. Ik geniet er van als ik ze in echt spelletjes op de computer na zie spelen, zoveel fantasie. Finn lag heerlijk achter de bank met duplo en toettoetauto’s te spelen. Dus het lukte me zelfs om die dag het weekoverzicht online te krijgen. Alleen maar een tikje later dan anders, maar toch.

Vakantie, Wentelteefjes en Kensington

Bakken, bakken en nog eens bakken, het thema van de dinsdag. Maar dat was ’s middags. ’s Morgens was het uitslapen tot acht uur, nadat Finn om vier uur de fles had gehad. Daarna hebben we heerlijk rustig aan gedaan en heeft Finn voor het eerst sinds lange tijd weer heerlijk bij mij op de bank onder een dekentje geslapen. Ik keek een heerlijk familie kookprogramma op Netflix en de oudsten had ik als een waar loeder naar boven gestuurd met de Ipads. Konden ze lekker samen in een wereld in Minecraft zonder dat ik er last van had.

Cake en vis

’s Middags maakten we Cake&Koek, cupcakes en een ronde Amandel/Marmercake. Als in de vakantie de visboer komt, dan mogen de kinderen kibbeling halen. Hij komt namelijk op zo’n onmogelijke tijd, dat het anders op dinsdag niet lukt. Die Pavlov reactie als ze het belletje horen. Ik heb ze nog nooit zo snel hun jassen en schoenen aan zien doen. Anders snacken we ze nog wel eens als tussendoortje.  Nu bewaarden we het voor het avondeten met appelmoes en aardappelschijfjes. Zalig!

 

Vakantie, Wentelteefjes en Kensington

Op de foto: genieten met een fleece pyjamaatje en een fleece dekentje / wentelteefjes, het recept binnenkort op het blog natuurlijk / mijn favoriete drie genieten van hun pyjamaatjes en elkaar /  Bakkerjtes Deeg; iets met deeg van de haak smullen / heerlijk nostalgisch en handig die visboer / cupcakes met parels en blommetjes, de lekkerste / nog meer oldskool; het vakantiemapje / Mojito’s vooraf / genieten

Zomervakantie

Woensdag mochten de oudsten naar opa en oma, Finn ging naar het KDV en ik mocht gewoon werken. Hun volgende vakantie ben ik gelukkig vrij. Dat zou ik vaker moeten doen. Gelukkig hadden ze alle drie een hele leuke dag, maar op dat soort dagen speelt mijn schuldgevoel wel eens op hoor. Daarom kan ik niet wachten tot de zomervakantie. Ook dan ben ik niet hun hele vakantie vrij, maar dan zijn we wel twee weken volledig met zijn vijfjes. Een heerlijk vooruitzicht. Vandaar dat we woensdag ook hebben geboekt, nog een keer naar Denemarken!!

Kensington

Zaterdag was het dan zover!! Een heerlijke zaterdag samen met René. Eerst de kindjes naar opa en oma, ze bleven daar logeren en gingen met hen naar de verjaardag van mijn nichtje, zodat wij op tijd naar Groningen konden. We begonnen met een heerlijke Mojito en daarna genoten we van verschillende tapas bij Cervantes. We mogen tijdens datenight best over de kinderen praten en daar geniet ik dan ook echt van. Maar we kunnen ook eens echt praten over al het andere zonder onderbroken te worden. Het eten was op een paar kleinigheden na, zalig! Het voordeel aan tapas vind ik dat je zo lekker veel verschillende dingetjes kunt proberen.

Vanaf daar liepen we naar de Oosterpoort. Met een heerlijke volle buik, was dat wandelingetje, hoe klein ook, heel fijn. Het nadeel van uitgebreid eten is dat we laat in de zaal waren. Helaas was ook niet iedereen zo sociaal om een beetje op te schuiven, waardoor er alleen maar enkele plaatsen over waren. We zijn helemaal boven aan achter de zitplaatsen gaan staan en dat bleek later een voordeel. Omdat we toch al stonden, hoefden we in ieder geval niet te gaan staan om te bewegen. Het uitzicht was waanzinnig en het geluid, dwars door me heen. Fantastisch! Ik heb genoten en wast is zo’n clubtour intiemer en mooier dan een grote hal.

Maar Groningen, wat was het belachelijk dat het zo veel moeite kostte om de zaal stil te krijgen! Bizar. Het ‘sssst’ was nog wel irritanter dan het feit dat mensen hun mond niet kunnen houden. Onvoorstelbaar.

Bijtanken en knuffelen

Waar ik me bijna nog meer op verheugde dan al het andere, was het slapen! Gewoon slapen. Ogen dicht, uit mezelf wakker worden en niets hoeven. Even geen mama, niet meteen in de ‘aan – stand’ en gaan, maar een half uur bij komen op bed. Omdat het kan. Hoe dubbel ook, want wat miste ik die drie monsters. Toch was rustig op staan, onder een dekentje ontbijten met Netflix en douchen zonder ‘Mammaaaaa’ een feestje hoor.  Heerlijk om ze weer te zien. Thomas en Elynn maakten nog snel even af waar ze mee bezig waren en mochten in hun pyjamaatjes in de auto.

Het snoetje van Finn toen hij ons zag, onbetaalbaar. Hoe hij zijn beentjes uit zijn lijf kroop om naar ons toe te komen, vol enthousiasme en blijheid, nog waardevoller.  Eenmaal thuis, wisten we niet wat we met het eten wilden, dus dat werden tosti’s voor de televisie ♥ 

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Huisvlijt 6 maart 2018 - 09:21

Wat een prachtige cupcakes zijn het geworden zeg! Ik ben onder de indruk.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.