schokoladenmuseum.de  
Travel

Tips voor een bezoek aan het chocolademuseum in Keulen

Door Mirjam – Chocoladeliefhebbers wanen zich in het paradijs, tijdens een bezoek aan het chocolademuseum in Keulen. Hier kun je heel veel chocolade zien, ruiken en proeven! Leer dankzij deze tips voor een bezoek aan het chocolademuseum in Keulen alles over de geschiedenis van de lekkernij, kom te weten welke duurzame stappen de cacao industrie maakt en stel je eigen fantasiereep samen.

Over het chocolademuseum in Keulen

Het Imhoof Schokoladenmuseum werd in 1993 geopend door de zogenaamde chocoladekoning: Hans Imhoff. Tegenwoordig staat deze bezienswaardigheid ook wel bekend als het Lindt museum, want hier wordt nog altijd echte Lindt chocolade gemaakt en verkocht.

 

Het gebouw in de Rheinauhafen kun je niet missen. Op het imposante bouwwerk met heel veel ramen, prijkt het Lindt logo. Het is een populaire attractie in Keulen, dus er staan vaak drommen mensen voor de ingang om foto’s te maken van het bekende gouden konijn of de grote chocolade Dom.

Op de begane grond vind je ook een restaurant waar je vanaf het ontbijt al welkom bent voor iets lekkers. Ze serveren uiteraard veel gerechten met de bruine lekkernij, maar er is ook voldoende keuze uit hartige en vegetarische maaltijden.

Naast veel informatie over het maak- en transportproces, is er in het museum ook veel aandacht besteedt aan de geschiedenis van chocolade. Het is voor iedereen een feest der herkenning, want de meest bekende chocoladerepen en -snoepjes worden hier tentoongesteld.

Leuk voor kinderen

Niet alle musea zijn even geschikt voor kinderen. Maar dit museum is alles behalve saai! Ik weet dan ook zeker dat als je een keer in Keulen met kinderen bent, je een bezoekje aan het Chocolademuseum op je to do list moet zetten.

Kidsproof activiteiten in het museum zijn:

Speurtocht

Zoals in vrijwel ieder museum, is ook hier een speurtocht uitgezet. Aan het begin van de route vind je de speurtochten aan de wand. Helaas alleen in het Engels en Duits verkrijgbaar, maar misschien komen jullie er samen wel uit.

speurtocht chocolademuseum Keulen

Interactieve tentoonstelling

Het is echt niet alleen maar bordjes lezen in het chocolademuseum van Keulen. De tentoonstelling is heel interactief en daarmee ook leuk voor de kids.

tips voor het chocolademuseum Keulen

Kinderen mogen bijvoorbeeld met een computer cacaobonen sorteren en de slechte eruit halen. Aan de wand hangt een quiz en bezoekers mogen in het museum ook stemmen op hun favoriete chocolade. Melk, puur of toch wit: waar snoep jij het liefst van?

Demonstraties

Naast een museum is dit ook nog steeds een werkende chocoladefabriek. Je mag hier tussen de apparaten en machines lopen en je ziet de kleine Lindt chocolaatjes zo van de band rollen. In verschillende ruimtes staan medewerkers achter glas de mooiste kunstwerken van chocolade te versieren.

Proeven

Vanwege de drukte moet je vaak even geduld hebben, maar het wachten wordt beloond met een wafeltje dat voor je neus wordt gedipt in de chocoladefontein. Mmm! Op sommige plekken zijn er knoppen waar je op kunt drukken zodat er iets lekkers voor je neus verschijnt.

Tips voor een bezoek aan het chocolademuseum

Bij de Schoko-Lädchen liggen briefjes die je kunt invullen om zo je eigen fantasiereep samen te stellen. Met bijzondere vulling als gummybeertjes, zure kersen, koffie en pepertjes maak je hier werkelijk een uniek souvenir.

Winkel

Bij de uitgang vind je natuurlijk ook een gigantische chocoladewinkel vol met alle choco-varianten van Lindt. De gekste smaken kun je hier aanschaffen. Ze verkopen ook chocola in gekke vormen, zoals wij ze vaak rond Sinterklaas in winkels treffen. In de vorm van een vietbal, een iPhone en een damestasje bijvoorbeeld. Voor de liefhebber: er is ook veel keuze in vegan chocola.

chocolademuseum in Keulen winkel vegan chocolade

Praktische info chocolademuseum in Keulen

Denk je na het lezen van dit verslag: “Leuk, ik wil ook naar het chocolademuseum in Keulen!”? Lees dan eerst deze praktische informatie door voor een succesvol eerste bezoek.

  • Koop je tickets vooraf online, zodat je de lange rij voor de kassa kunt overslaan
  • Plan je bezoek vroeg, want het kan hier zeker in de vakantieperiode behoorlijk druk worden
  • Binnen kan het (vooral in de zomermaanden) best warm worden. Trek laagjes kleding aan, zodat je je gemakkelijker kunt aanpassen
  • Een hapje eten in het restaurant is wat ons betreft echt een aanrader. Reserveren hoeft niet, is wel handig
  • Of je nu naar de shop gaat of niet, je gaat sowieso niet met lege handen naar huis. Bij de uitgang krijg je een klein pakketje met Lindt chocolaatjes aangeboden.

Is een bezoekje aan het Imhoof Schokoladenmuseum na deze tips voor een bezoek aan het chocolademuseum in Keulen ook iets voor jou?

❥   Voor meer duurzame reistips, neem je snel een kijkje op mijn reisplatform eengoedereis.nu

Bron uitgelichte afbeelding schokoladenmuseum.de

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.