Travel

AquaZoo Leeuwarden [dierenpark in Friesland]

Door Sabina – Een dagje AquaZoo Leeuwarden in de vakantie. Wat kun je verwachten? AquaZoo is in ieder geval super goed bereikbaar. Je start in het binnen gedeelte waar je te gekke kikkers, zeepaardjes en veel meer interessante dieren en vind. Met een glasplaat ertussen kijk je recht in de ogen van krokodillen, en als je geluk hebt liggen de grote otters buiten in het zicht. 

Ik wist niet dat gordeldieren zo hard konden rennen, stilzitten voor de foto was er gewoon niet bij. Na het binnen gedeelte loop je naar buiten waar zoals het park als zegt veel aqua te vinden is. Een kudde pinguïns komt ons gedag zeggen. 

pinguins aquazoo

Wij hebben dus eerst linksom het hele buitenom pad gelopen en hebben de meeste mooie dieren gezien. Bijzondere vogels, capibaras, oehoe’s ze komen allemaal voorbij. Verder is er een mega cool tijgerverblijf naast het wolvenverblijf. 

Grote touwbrug en mega springkussen

Ondertussen kunnen de kinderen overal tussendoor over watertjes heen over boomstammen en touwen. De ijsberen en rode panda waren favoriet bij de kids.

rode panda in leeuwarden

Toen was het even uitrusten, althans voor mama, want een mega grote touwbrug leidt naar een speeltuin met een mega springkussen. De grootste die ik ooit gezien heb. Je hebt hier trouwens een eettentje naast staan, waar je allemaal lekkere dingen kunt halen tegen relatief goede prijzen.

 touwbrug dierenpark leeuwarden

Vanaf hier zijn we verder gewandeld langs flamingo’s, kangoeroes. Aan de kade liggen bootjes waar je een mooie grote plas mee op kan. En er zijn nog veel meer speeltuintjes om te spelen.

Educatieve presentaties

Iedere dag valt er iets nieuws te ontdekken. Daarom vinden er dagelijks educatieve presentaties plaats in AquaZoo. Bekijk het zoo programma en weet welke presentatie je zeker niet mag missen!

Restaurant Aquazoo

Als laatste stop hebben we het restaurant bezocht. Een kindermenu met een echte AquaZoo broodtrommel super leuk! Het eten in het restaurant is van goede kwaliteit en er werkt leuk personeel. Dat laatste heeft best een grote invloed op je verblijf, dus dat is fijn. Voor AquaZoo Leeuwarden zijn er veel kortingsacties online. Het parkeren kost €4,50 wat ik zelf een nadeel vind, maar gelukkig is de entreeprijs van het dierenpark betaalbaar (met korting €14.50).

krokodil aquazoo leeuwarden

We hebben toch nog even om de hoek gekeken bij de krokodil voor wij het park verlaten hebben. Het is een leuk park, niet al te groot maar met veel bijzondere dieren bij elkaar. Een speels opgezet familie dierenpark in Friesland. We hebben toch ruim 3,5 uur vermaak gehad.

AquaZoo Leeuwarden krijgt deze herfst weer bezoek van twintig levensechte dino’s →AquaZoo wordt deze herfst opnieuw overgenomen door kolossale dieren. Maar liefst twintig levensechte brullende dinosaurussen zijn van 16 september tot en met 30 oktober 2022 te zien in het park in Leeuwarden.

♥♥ Wil je nog lezen wat wij zelf van AquaZoo Leeuwarden vonden? Klik dan nog even hier ♥♥

 

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.