sloffen, pantoffels, winter
Inspiratie

Tips voor een fijne warme winter

Door Wendy – Merk jij het ook zo? Dat iedereen ontzettend op elkaars lip zit door het onderwijs op afstand en de lockdown? Kinderen die gek van elkaar worden, hoe lief ze elkaar ook vinden. Scheidingscijfers die waarschijnlijk omhoog schieten. Een rijtje met tips voor een fijne warme winter met het gezin kan iedereen wel even gebruiken toch. Haal eruit wat er voor jou inzit; denk aan heerlijke pantoffels dames, of comfy en coozy warme truien, heren!

Ik deel zelfs een tip om het scholen op afstand van de kinderen te combineren met een heerlijk knus momentje samen! Het is namelijk dé tijd om het bewust gezellig te maken. Bijna om knusheid in te plannen. Iedereen lijkt zo te worden geleefd door taakbrieven en schema’s. De lockdown heeft een grote invloed. Er mag zoveel niet, maar focus op wat wel mag en kan!

Tips voor een fijne warme winter; focus op wel

Blijf samen op stap gaan. Wandelen met het gezin kan gewoon. Door de buurt ken jij de plekjes waar het rustig is en waar afstand mogelijk is. Ga je wel naar een populair gebied of onbekend gebied, neem dan niet de grote bekende volle parkeerplaatsen. Tips voor een fijne warme winter; focus op welRekening houdend met eventuele Meets en Zooms, kun je ook eens op een ander tijdstip de deur uit. Verplaats een school- en/of werkmoment naar later op de dag en haal eerst een frisse neus.

Doe een heerlijke warme trui aan, banjer een aantal kilometers op je laarzen, kom thuis en gooi je laarzen uit! Verwissel ze voor je zachte damessloffen en neem een heerlijke kop warme chocolademelk [voor de ouders: een shotje licor43 Baristo is een warme winterse toevoeging] mét een rolletje met slagroom. Klets even met gezellig met elkaar, neem desnoods rustig de dag even door en begin dan aan wat moet. Uiteraard is dit ook een prima idee om de werkdag af te sluiten.

Movienight

Zoals ik al zei; je kunt knusse momenten heel goed plannen! Daarbij kun je ervoor kiezen om in je oude routine te blijven van op de bank ploffen aan het eind van een lange vermoeiende dag. Je kunt het ook anders doe, ook al doe je hetzelfde.

movienight warme winterse avonden

Kijk niet hangend en onbewust zappend. Kies bewust samen een film uit, misschien eentje die al heel lang op jullie wensen lijstje staat. Maak een lekker warm winters drankje als gluhwein of warme aperol spritz. Zorg voor lekker hapjes binnen handbereik. Steek de kaarsjes aan en kies voor een fijne olie in je diffuser (hier kan Marjo zelf beter tips over geven). Kruip met je lekkere warme pantoffeltjes onder een dekentje op de bank.

Stiekem afstandsonderwijs tijdens een knus moment

Voor het onderwijs op afstand moeten mijn kinderen ook zelf lezen. Zelfstandig en hardop voor een ander. Maak daar een Win-Win situatie van, door een knus moment te creëren. Het hóeft namelijk niet tijdens schoolwerktijd.

Stiekem afstandsonderwijs tijdens een knus moment

Nestel je lekker in pyjama met warme voetjes in slofjes op de bank. Laat jouw kindje eerst aan jou voorlezen. Je wilt niet weten hoe ontspannend dat voor jou kan werken. Liggen met je kindje warm tegen je aan, ogen dicht en luisteren naar het stemmetje van je kind. Daarna lees jij gewoon lekker nog even voor, voor het slapen gaan. Wie weet vallen jullie samen heerlijk relaxt in slaap.

Niet op je sloffen

Nog even over dat onderwijs op afstand. Van de ene groep mag je niet zeggen dat het moeilijk is en het je niet op je sloffen afgaat. Als moeder moet je het immers maar allemaal zo even doen, want het zijn nou eenmaal jouw kinderen en daar mag je niet over zeuren. En je mag ook niet zeggen dat het je met twee vingers in je neus afgaat, dan klopt er iets niet of ben je die perfecte moeder die nooit iets verkeerd doet.

❥ Even oprechte interesse; hoe gaat het écht met je? Red jij het allemaal een beetje. Want ook al zijn de scholen dicht en zitten we in een lockdown, de wereld staat niet echt stil. Doe je voordeel met deze tips voor een fijne warme winter en focus op wat wel kan!

 


 

Foto sweater door Daria Shevtsova | foto film kijken met pantoffels door Taryn Elliott | foto voorlezen door cottonbro via Pexels

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.