Garderobe van je man herfst klaar maken
Inspiratie Styling

Garderobe van je man herfst klaar maken

Heb jij er zo eentje? Zo’n man die liever niet shopt voor zichzelf, eigenlijk niet zo’n hele goede smaak heeft én steeds op hetzelfde uitkomt. Als je geluk hebt, mag jij voor hem shoppen. Veel vrouwen vinden dat vervelend, dat een man qua mode niet voor zichzelf kan zorgen. Ik zou het prettig vinden, wanneer de mijne zo was. Laat mij het maar doen, dan gebeurd het tenminste goed. Dat idee. De mijne kan het prima, maar ook hem stuur ik af en toe graag nog een beetje. Wil jij de garderobe van je man herfst klaar maken? Vandaag lees je hoe. 

Tip één is alvast: zorg dat je de kledingstukken onderling kunt combineren, dan heb je minder nodig. Het geld dat je overhoudt, kun je mooi voor jezelf besteden. En gebruik het ook echt voor jezelf en ga niet wéér voor de kinderen shoppen. Combineer je sale items met de nieuwste herfstmode, kun je nog meer besparen. Wanneer je online shopt, hoeft hij niet mee naar een winkel én kan hij het passen wanneer het hem uitkomt. Voor de meeste mannen is dat een droom die uitkomt volgens mij. Het meeste werk wordt voor hem gedaan en hij bepaald wanneer hij er voor in actie komt.

Garderobe van je man herfst klaar maken

Met de volgende items kun je heel eenvoudig de garderobe van je man herfst klaar maken. Het is wel lief, wanneer je rekening houdt  met zijn smaak, combineer dat met jouw favoriete items én de mode van dit najaar en het lijkt mij kat in het bakkie. Ga je voor een verzorgde look, zal hij niet het gevoel hebben dat hij overdressed is. Combineer je casual met stijlvol, kom je tegemoet aan de wens van mannen dat het vooral praktisch moet zijn. Een overhemd bij zijn favoriete jeans, met een paar sneakers? Prima! Het zit lekker, maar met nét de juiste overhemden en nét wat nettere sneakers is het prettiger voor het oog.

Comfortabele truien

Het Nederlandse weer blijft onvoorspelbaar, werkt je man bijvoorbeeld op kantoor, heb je niet alleen rekening te houden met het weer buiten, maar ook met de klimaatcontrole op het werk. Of met het feit dat collega’s het nooit eens worden over de temperatuur. Tip: ga voor truien in combinatie met de eerder genoemde overhemden. Heeft hij het warm, kan de trui uit, met het overhemd ziet hij er dan nog steeds verzorgd uit. Een trui oogt al snel meer verzorgd en stijlvol dan een vest, maar is net zo comfortabel.

Garderobe van je man herfst klaar maken

Ook voor bepaalde hogere kantoorfuncties is een trui een optie, deze kan dan het traditionele colbert vervangen. Heeft hij het juist snel koud en ga je echt voor een wintertrui? Kies dan dit najaar voor de kabeltrui of trui met een gebreide look of gebreid accent. Comfortabel en trendy voor de man van nu.

Leren jack

Stoer, stijlvol en onmisbaar in de herfstgarderobe van de man. Een leren jack. Ideaal voor de herfst. Het houdt je warm, maar op de mooie warmere herfstdagen niet té warm. Een goed leren jack is netjes afgewerkt en heeft een mannelijk uiterlijk. Met een echt goed exemplaar komt je man niet alleen casual, maar ook gekleed voor de dag. Denk aan de combinatie met een overhemd in plaats van een shirt.

Garderobe van je man herfst klaar makenSowieso is leer een goed accent in het najaar. Denk aan een mooie leren riem of nette leren schoenen. Stap af van zwart en kies voor donkerbruin, cognac of juist een mooie antraciet grijze tint.

Goede jeans

Dit najaar zijn de broeken eenvoudig en goed te dragen. Wat wil een man nog meer? Lekker simpel, recht en strak. Clean ook. Geen bleekvlekken, scheuren of rafels. Nieuw en helemaal hip zijn juist de lichte kleuren jeans voor dit najaar, dat en verwassen grijze exemplaren. Dat grijs combineert weer heel mooi met de trendkleuren van dit najaar bruin/paars, blauw/groen teal en het feller kobalt- en saffierblauw. Wat weer prima samengaat met de leren accenten. Je kunt ook kiezen voor een wat ruimer exemplaar, laat hem de pijpen opkrullen, zodat zijn sokken zichtbaar zijn, zorg wel voor toonbare exemplaren. Hij zelf denkt natuurlijk dat zijn jeans tijdloos zijn, maar elk seizoen komen er zeker nieuwe trends. Gelukkig blijven er ook altijd een aantal mee gaan.

Zoals ik al zei: combineren is key! Het hoeft ook niet allemaal übertrendy. Kijk wat er in zijn kast hangt en ga daar mee verder. Vul dat aan met de juiste basics in de goede seizoenskleuren. Denk er om dat de machoman, hipster én metroman op hun retour zijn. Laat je inspireren voor de herfstgarderobe voor je man door klassieke voorbeelden. De jaren ’80 look and feel komt juist weer terug. Kies voor denim, suede en leer en die kleurtinten.

Dit najaar mag het dus allemaal weer clean en wat normaler. Er is meer onderscheid tussen zakelijk voor kantoor en de casual stijl. De kantoormode krijgt wel meer een modernere snit mee en de prints van de basics mogen wel opvallen ♥


Afbeeldingen men’s fashion via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.