Happy New Hair
Inspiratie Styling

Happy new hair

Het was stil op  het blog. De reden? Rust. Tijd voor mezelf, voor mijn gezin. Een kleine break. Alleen mama zijn en Marjo. Voorbereiden op een feestje en nagenieten van een feestje. De feestdagen samen doorbrengen. Het gevoel van dingen moeten, loslaten. Dat begon vrijdag al, na het werk. Ik had een afspraak bij de kapper en dat werd tijd. Een Happy new year met Happy new hair. 

Het werd tijd, omdat het voor mij een ultiem moment voor mezelf is, als vrouw. Ook tijd omdat wat ooit paars begon, niet heel lelijk was, maar niet meer zo paars. Verder vierde mama haar zestigste verjaardag zaterdag en wilde ik er toonbaar uit zien. Genoeg redenen dus om mijn haar te knippen en verven. De afspraak was op het oude nest.

Of eigenlijk het nieuwe oude nest. Dat moet ik even uitleggen denk ik. Mijn kappersbezoek stond gepland bij Salon Fifty One in Veendam, voorheen Trendy Hairfashion Veendam. Oude vertrouwde service in een nieuw pand, met een nieuwe naam. Natuurlijk laat ik jullie ook meer van de salon zien, want wat is het mooi geworden! Maar dat later, nu over mijn happy new hair, of eigenlijk over de weg er naar toe en de tijd voor mezelf.

Tijd voor jezelf als mama

Ook al was er niet echt kerststress of zo, ik vind het altijd wel veel in december. Sinterklaas, Kerstdiner op school, voorbereidingen voor de Kerstdagen en Oud en Nieuw. Of je nou weggaat of thuis blijft, er zijn wel boodschappen nodig en ook de rest van het huishouden staat niet even stil. Tijd voor jezelf als mama is dan nodig, maar we zetten onszelf te vaak opzij. Het is echter niet voor niets dat je in het vliegtuig eerst zelf je zuurstofmasker op moet zetten en dan pas die van je kind. Tijd voor jezelf nemen in deze hectische tijd is niet gek dus.

Als werkende moeder herken je dit vast. Je hebt de hele dag hard gewerkt, alles kwam en moest tegelijk. Je bent blij dat je dag of dienst er op zit. Op het moment dat je thuiskomt en de deur nog maar net open hebt, kun je weer aan de slag. Of er nou een bom ontploft is en je eerst de hele woonkamer moet ontruimen om bij de kapstok te komen, of dat je oren en aandacht meteen in dienst staan van klein én groot, je staat nog steeds ‘aan’. Hoe heerlijk is het dan om uit te blijven. De deur van je werk te sluiten en de deur naar rust open te doen. Ik deed dat vrijdag. In plaats van naar huis, fietste ik naar de kapsalon in Veendam.  Eerst maak ik op het werk een kekke ‘voor’ foto, inclusief wallen die wallen hebben en een vogelnestje op mijn achterhoofd.

Happy new hair

Voor de deur bleef ik even stil staan. Genieten van de rust en de voorpret. Een warm ontvangst en gezelligheid, maar mogen in plaats van moeten. Precies zo was het. Als vanouds. We kijken de plaatjes van wat ik wil ter inspiratie. Het wordt altijd anders en dat is logisch. Mijn haar is niet het haar van het model, mijn hoofd is geen wit velletje papier en die dwarrels die ik heb, heeft geen van de modellen. Met dat in je achterhoofd en kunnen geloven in en vertrouwen op je kapper, komt het altijd goed.

Happy new hair | salon fifty oneDan gaan we beginnen. Ik geniet er van om verzorgd te worden, ik vind het fijn als mensen aan mijn hoofd zitten. Het is fijn om over de kindjes te kletsen en te delen wat tegen zit. Gehoord worden en horen dat andere moeders het ook zo ervaren. Herkenning en delen. Ondertussen worden de folies gezet en zit ik lekker op mijn kont. Verder niets. Ik zie geen was en word niet dertig keer per minuut mama genoemd. Kerstsfeer en een kopje koffie. Wat wil je nog meer?

Happy new hair

Het is ook altijd een leuke spanning. Hoe wordt het, van het ‘gewone’ ben ik een tijdje af, komt vast wel weer, maar nu even niet. Elynn mag kiezen en ze koos voor groen/blauw dit keer. Mijn enige voorwaarde is dat er rekening gehouden wordt met de uitgroei. Ik heb helaas geen tijd om braaf elke zes weken naar de kapper te gaan. Tijdens het inwerken, ben ik een beetje aan het werken op mijn telefoon. Dan mag ik onderuit gezakt gaan zitten bij de wasbak. Folies er uit, uitspoelen en Elumen er in. Als Sandra klaar is lijkt het alsof we ritueel een smurf hebben geofferd.

Happy New Hair Tijd voor jezelf als mama

Kerstbest

En nu, nu ben kan ik er weer tegen aan en kon ik op mijn Kerstbest naar het feestje van mama en de Kerstdagen in. Als ik de eerste keer in de spiegel kijk, dan schrik ik altijd een beetje. Het is toch onvoorstelbaar dat je haar zo’n gave combinatie van kleuren heeft. En dat het bij je past, maar je ook een beetje moet wennen. Groen haar is niet natuurlijk, maar door de verschillende tinten en nuances is het niet alsof ik een pruik heb opgezet. Geweldig. Mijn haar voelde verzorgd en gezond en glanst. Het is en blijft lastig om het op foto te krijgen.

Happy new hair groen haar

Bizar dat mijn haar toch altijd wat slag heeft van zichzelf. De lengte hebben we in overleg nog een stukje korter gedaan dan in eerste instantie was geknipt en ik ben er nog steeds blij mee. Dit is een lengte die echt bij me past. Nu nog een beetje beter bij mezelf leren vlechten. Ik kan niet tegen haar in mijn gezicht en dit is een perfecte manier om het er leuk uit te laten zien, een deel los te kunnen laten en het minder saai te maken.

Het was heerlijk genieten en ontspannen met een dosis gezelligheid. Precies waar ik van houd en waarom ik het zo fijn vind om naar de kapper te gaan ♥

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. […] paar dagen geleden kreeg ik een WhatsAppje van Salon 51. Of het misschien tijd was om mijn groene haarkleur iets op te frissen. Alsof mijn gedachten gelezen werden. Op de blondering van de salon zelf had de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.