Challenges

Voor de liefste vader

Vandaag is het Vaderdag en uiteraard heb ik heel wat afgezocht, maar volgens mij is hij er nog niet: de Vaderdag TAG, dus heb ik hem gemaakt. Voor de liefste vader, een speciaal vragenlijstje, eigenlijk meer over vader en vaderdag.  Met als insteek mamabloggers die vertellen vanuit hun perspectief.

Natuurlijk begrijp ik dat Vaderdag ook een hele beladen dag kan zijn. Wanneer je bijvoorbeeld je vader verloren hebt, kun je vraag 2 natuurlijk invullen door middel van de herinneringen. Uiteraard wil ik iedereen die niets heeft met of juist verdriet heeft van deze dag heel veel sterkte wensen. Woordkunsten verwoordde het heel mooi in dit gedicht, wat me tot tranen toe raakte, want zo is het. Er zijn verschillende soorten vaders. De meest vergeten zijn denk ik de wens-vaders en de vaders van overleden kindjes. Voor hen vandaag een extra knuffel!

 

 Voor de liefste vader

En dan nu de vragen & mijn antwoorden op de Vaderdag TAG:

1. Vaderdag onzin of vieren?

Vieren! In ieder geval voor mijn man, vanaf het moment dat we zelf ouder zijn, zijn deze dagen in principe voor ons. Zoals het ook hoort vind ik. Het is namelijk met name een dag waarop kinderen die nog thuis wonen hun ouders in het zonnetje zetten. Uiteraard zijn alle ouders speciaal en bijzonder enz. en natuurlijk is het fantastisch als onze ouders ons ook zien op deze dag, maar we beginnen de dag altijd voor onszelf! Ik vind het een bijzondere dag, juist omdat ouder zijn niet vanzelfsprekend is. Dus we zullen er altijd iets aan doen!

2. Geef je je eigen vader ook iets en is het verplichte visite of vrijwillige gezelligheid?

Wanneer we ze zien, krijgen ze in ieder geval een cadeautje. Wanneer we ze niet zien en het later vieren ook en soms blijft het er wel eens bij. Gelukkig laten we ze op andere momenten heus blijken dat we van ze houden, dus het is niet zo dat ze (hoop ik) het gevoel hebben dat we hun steun en liefde vanzelfsprekend vinden. Het is geen verplichte gezelligheid. Met mijn echte vader proberen we het te combineren met een bezoekje aan de camping, dus dat is ook (vind hij zelf nog het meest) een beetje afhankelijk van het weer. Het is ook een beetje ‘hoe het loopt’ en dat is wel fijn.

3. Laat jij je kinderen iets maken of geven aan opa?

Ik laat ze dat niet doen, maar soms komen ze er zelf mee en dan vind ik het prima, leuk toch! Fijn om te zien dat de opa’s zo bijzonder voor ze zijn. Doen ze dat niet, is het ook goed.

4. Geef jij zelf iets aan je man voor Vaderdag?

Niet altijd. Ook dat is een beetje ‘zoals het komt’.  Zijn allereerste Vaderdag heb ik hem wel een bijzonder, blijvend cadeau gegeven: een stoer horloge, daar zit dan toch meer emotionele waarde aan. Voor Elynn haar geboorte zou ik hem laten graveren, maar dat is er tot nu toe bij gebleven (tweede-kind-syndroom in the making ben ik bang). Voor deze Vaderdag had ik wel een ideetje, maar dat is er ook even bij gebleven, dat doen we dus gewoon op een niet-Vaderdag-dag.

5. Zo ja: Wat vond/vind jij het leukste cadeau om aan je man te geven?

Het horloge dus en helemaal als hij straks helemaal af is! Daarnaast het DIY cadeautje van drie jaar geleden, wat je bij vraag 8 terug ziet komen. Zo schattig vind ik die nog steeds. Oh, en dus dat geplande cadeautje, maar dat houd ik dus nog even geheim.

6. Wat is het leukste cadeau dat je man van je kinderen kreeg?

Voor Elynn vind ik dat haar eerste Vaderdagcadeautje van de Peuterspeelzaal. Echt zo schattig en briljant. Een gieter gemaakt van een beschilderde plastic melkfles mét bloemzaadjes erbij. Helemaal in het thema van nu dat ze hebben, dus dat maakt het extra leuk. Op school hebben ze ook zelf zaadjes geplant, leuk dat ze dat nu samen met papa thuis kan doen!

Voor Thomas is dat ook zijn eerste PSZ Vaderdagcadeautje toevallig. Een hele mooie beschilderde houten kapstok.

7. Hoe breng jij (met je gezin) vaderdag het liefst door?

Samen. Bij voorkeur beginnend in het grote bed, zoals tot nu toe altijd het geval. Soms eerst even knuffelen, soms meteen met de cadeautjes binnenstormend. Heerlijkheid. Mijn man houdt niet van ontbijt op bed, gedoe met kruimels noemt hij dat. Vandaar dat hij altijd nog even mag blijven liggen en wij dan naar beneden gaan om een uitgebreid ontbijtje klaar te maken. We gaan dan met elkaar aan tafel. Voor de rest zien we dus wel wat de dag brengt. Vandaag gaan we bijvoorbeeld nog even langs bonuspapa en mama voor een gezellige middag. Vind het ook prima om er op uit te gaan met z’n viertjes. Dát maakt zo’n dag zo fijn, juist geen verplichtingen en genieten maar.

Vaderdag DIY knutseltip

Wanneer je kinderen nog niet naar school gaan en je toch iets liefs zelfgemaakts wil geven, heb ik hier nog een leuke Vaderdag knutseltip voor je. De eenvoudigste zijn het meest doeltreffend natuurlijk. Niet te moeilijk doen. Het is met liefde en aandacht gemaakt, dus papa zal blij zijn.

8. Wat is jouw nummer 1 vaderdag DIY knutseltip voor de liefste vader?

 

Voor de liefste vader

9. Wat maakt jouw man de liefste vader van de hele wereld?

Dat hij er voor ze is! Dat hij streng is wanneer dat nodig is. De kinderen weten waar ze aan toe zijn. Hij is ontzettend liefdevol en zorgzaam. Hij leert ze dat het niet altijd nodig is je druk te maken om dingen. Hij staat voor ze klaar en staat voor ze! Als het er op aan komt, vecht hij voor ze en komt hij voor ze op. Hij verwent ze af en toe veel te veel, maar daar werk ik aan mee. Hij zet af en toe de rem er op, wanneer ze te ver gaan in grote en kleine dingen. Wat hem de allerbeste vader maakt is dat hij laat blijken hoeveel hij van ons houdt en dat hij laat merken dat hij ook maar een mens is. Niet iemand om tegen op te zien, maar wel om tegen om te kijken….een voorbeeld, een rots en echt zichzelf.

Dan wens ik jullie vandaag natuurlijk een prachtige & liefdevolle dag met jullie partners en kinderen. Maak mooie herinneringen en koester de tijd, ze gaat zo vlug, voor je het weet…..zijn ze groot en is het maar afwachten of ze binnenwippen voor Vaderdag. Ik heb trouwen niemand getagd voor deze Vaderdag TAG, het is immers kort dag, maar heb je zin en tijd:


De vragen nog even op een rijtje voor als je de TAG over wilt nemen. Laat je het me weten wanneer je dat doet?

1. Vaderdag onzin of vieren?
2. Geef je je eigen vader ook iets en is het verplichte visite of vrijwillige gezelligheid?
3. Laat jij je kinderen iets maken of geven aan opa?
4. Geef jij zelf iets aan je man voor Vaderdag?
5. Zo ja: Wat vond/vind jij het leukste cadeau om aan je man te geven?
6. Wat is het leukste cadeau dat je man van je kinderen kreeg?
7. Hoe breng jij (met je gezin) vaderdag het liefst door?
8. Wat is jouw nummer 1 vaderdag DIY knutseltip voor mama’s die het zelf moeten doen?
9. Wat maakt jouw man de liefste vader van de hele wereld?

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Wat een leuke tag!! Een leuk idee voor volgend jaar 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.