The Sister Tag
Challenges Persoonlijke verhalen

The Sister Tag

Het is alweer even geleden dat ik een TAG invulde en ik vind de maandagmorgen er wel een goede dag voor!  In het kader van broers en zussendag van zaterdag, deel ik vandaag The Sister Tag met je. Ingevuld door mijn zus en mij. Het weekoverzicht komt later vandaag!

The Sister Tag. Ik heb er maar eentje, en ben heel blij met haar. Niet altijd natuurlijk, maar zij zal mij ook heus wel eens kunnen schieten. We zijn heel verschillend en heel gelijk. Imiddels zijn we allebei mama. Ook dat is heel bijzonder. Daarnaast hebben we veel meegemaakt samen. Het was niet altijd rozengeur en manenschijn vroeger. Ik wil er niet veel over kwijt, maar er was veel ruzie thuis en dat heeft zijn weerslag op kinderen. Aniek en ik reageerden dat veel op elkaar af. Het echte zussen-zijn, dat kwam toen onze ouders gingen scheiden en we met z’n drieën en later bij Menno gingen wonen. Nog beter ging het toen ik het huis uit ging.

The Sister Tag

Hoe we verschillen lees je hieronder. Ook kom je te weten wat ik irritant aan haar vind en welk woord haar het beste omschrijft voor mij en hoe zij mij omschrijft in één woord. Grappig is nog steeds dat zij mijn man eerder kende dan ik, gelukkig viel hij voor mij. Zij weet hoe het was in ons oude huis, hoe het voelde. Waarom sommige dingen moeilijk of echt niet leuk waren. Waar we tegen aan lopen met sommige dingen uit het heden en verleden en waarom.

Wie is het oudst?

M: De eenvoudigste vraag van deze lijst: dat ben ik! We schelen bijna vier jaar.

A: Marjo is de oudste. We verschillen 3 jaar en 8 maand. Vroeger vond ik dat niet erg, later toen we ouder waren was het lastiger nog, toen we ieder meer onze eigen gang gingen en er kinderen kwamen erg leuk en merkte je er niet veel van.

Wat is jullie leukste herinnering samen?

M: Een moeilijke vraag! De vakanties naar Ameland, Denemarken of de weekendjes weg, daar heb ik warme herinneringen aan. Ook het Sinterklaas vieren van vroeger, daar denk ik nog vaak aan terug. Hilarisch was het flauwe vlog in de sneeuw. Mijn enige vlog ooit, samen met haar en niet voor het grote publiek geschikt. We hebben samen op het toneel gestaan, dat vond ik ook bijzonder.

Het allerleukst en echt helemaal van ons samen is ons weekend weg naar Scheveningen. We zijn allebei ontzettend fan van Mary Poppins. We volgden allebei de zoektocht van de AVRO naar de Mary voor de musical, ondertussen stuurden we elkaar berichtjes (geen idee meer hoe, whatsapp bestond nog niet denk ik), misschien via Hyves of zo? Toen de musical in Scheveningen op de planken kwam, moesten we natuurlijk heen. ROADTRIP!! De musical was prachtig, de reis gezellig en het nachtje hotel was erg leuk! Moeten we snel nog eens doen!

Oh, samen zwanger zijn, dat was ook een mooie ervaring!

A: Er zijn er veel. Een mooie is van toen wij samen maar de musical gingen van Mary Poppins. Prachte film van vroeger die heel mooi neergezet was in de musical! Genoten van een weekend Scheveningen inclusief alle luxe voor tussen en na de voorstelling, nachtje hotel en dagje shoppen!

Omschrijf elkaar met één woord

M: BELANGRIJK Aniek is ontzettend belangrijk voor me. We hebben alles samen meegemaakt. De scheiding van mijn ouders, hoe dat was en hoe het daar voor was. De herinneringen aan opa en oma delen we samen. We waren er allebei, wanneer onze ouders werkten. Dus alles wat er was aan leuks en niet leuks, deelden we, daar hebben we geen woorden voor nodig. Ze weet ook bijna alles van me en ik weet ook veel van haar.

A: Gedreven

Waar zou je samen nog eens heen willen?

M: iets wat al heel lang de bedoeling is en nu eindelijk op de planning staat: een Tattoo Studio. Samen met mama een ontwerp laten maken en alle drie dezelfde tatoeage. Ik ben zo ontzettend benieuwd of we er uit komen en wat het wordt!

A: Samen nog een keer naar een musical of concert.

Wie doet er het langste over om zich klaar te maken?

M: Ik denk tegenwoordig Aniek. Volgens mij draagt ze nog net iets meer make-up dan ik en doet ze iets meer aan haar haar. Ik doe aan mijn haar namelijk niets, alleen afdrogen ’s morgens en qua make-up draag ik alleen foundation en mascara. Die foundation gaat rats met een kwast (een beautyblogger zal ik dus niet worden). De kleren die ik aan doe, leg ik inmiddels een dag van te voren klaar. Dát was vroeger wel anders. Thuis maakten we elkaar niet veel denk ik.

A: Ik denk ik, Marjo is denk ik sneller klaar. Alhoewel…..haha

Hebben jullie koosnaampjes voor elkaar?

M: niet iets dat we standaard gebruiken, maar zij is voor mij mijn little sis.

A: Big sis en Mieo. Zei ik vroeger al en mijn kinderen noemen haar tante Mio.

The Sister Tag Collage
Op de foto: Aniek was mijn bruidsmeisje | Voor het slapen gaan zeiden we Zilverzacht tegen elkaar, dat is van David de Kabouter, de meneer in het midden is de stem van David én we hebben samen gefigureerd in Boven Wotter, waarin hij meespeelde | heerlijk dat onze kinderen qua leeftijd dicht bij elkaar zitten | we kluiven en eten graag (Kerst 2005 volgens mij) | samen zwanger | de Drie Musketiers | samen op het toneel met IVO | niet alleen weekendjes weg, ook concerten bezoeken doen we samen | slechte gewoontes deelden we ook, samen sigaretje roken op een strand in Denemarken

Wat is jullie leukste jeugdherinnering?

M: echt uit mijn jeugd vind ik lastig. Het was niet altijd even leuk, dus uit mijn vroege jeugd ben ik veel vergeten. Alhoewel, die keer dat we samen op een kamer sliepen en niet gingen slapen was wel heel grappig. De tik op onze billen (er werd pedagogisch gemept thuis) herinner ik me nog. Samen tegen onze ouders was vaak wel een sport. Het lunchen tussen de middag bij opa en oma, dat vind ik ook een mooie herinnering, samen met Oom Renke en de broodjes frikandel of zacht gekookte eitjes, het bidden van opa en het lezen uit de bijbel van oma.

A: Lunchen bij opa en oma Martha.

Waar erger jij je aan bij de ander?

M: dat ze op sommige punten zoooooo anders is dan ik. En dat ze mijn humor niet altijd snapt (of omdat het voor haar misschien niet grappig is, dat kan ook), omdat ze mijn sarcasme niet deelt. Soms heb ik het gevoel dat ik niets kan zeggen, omdat ze het serieus opvat en er boos of verdrietig om wordt.

A: Het zijn vaker wat kleine dingen. Niet 1 groot iets. Tuurlijk je bent zussen en dan zijn er altijd dingen. Nou dan ontploft een van ons even en daarna is het weer klaar! Wij weten trouwens ook heel goed hoe we de ander op de kast krijgen, ook niet altijd handig haha

Gaan jullie veel met elkaar om?

M: te weinig. We zien elkaar op verjaardagen en tussendoor bij mijn ouders. Wanneer ik auto zou rijden of ze dichterbij zou wonen, dan kon ik sneller even binnenwippen, al was het alleen voor een kopje koffie en om even bij te kletsen.

A: Minder dan dat we zouden willen. Door mijn vriend ben ik in Emmercompascuum komen te wonen en Marjo rijdt niet dus altijd wat lastig jammer genoeg!

Wat kan de één wat de ander niet kan?

M: We staan op sommige punten heel anders in het leven. Dingen die ik makkelijk los kan laten, houden Aniek langer bezig en andersom. Ik denk dat het grootste verschil tussen ons is, dat Aniek sneller in de overlevingsstand schiet (redden, regelen, doen) en ik sneller in de emoties en wat afwachtend ben. Zij doet eerst, ik denk en voel eerst. Beide in onze kracht. In andere situaties (verbaal) kan ik juist heel adrem reageren en heeft Aniek wat meer tijd nodig.

A: Marjo kan de gebeurtenissen in het leven heel goed beschrijven in haar blogs en is veel creatiever dan dat ik ben. Ik denk dat ik de dingen makkelijker naast mij neer kan leggen en het van een afstandje bekijken.

The Sister Tagop de foto: de drie musketiers, een weekendje weg met elkaar, daar kan ik nog steeds van genieten. We hebben alleen een steeds grotere hut nodig met al die uitbreiding!!

Hebben jullie wel eens ruzie? 

M: Noooooit! We hebben elkaar nog nooit huilend naar boven gekregen we zijn alleen maar lief voor elkaar *sarcasmeuit Vroeger wel veel meer dan nu. Het afreageren wat nodig was bij ons, kon niet tegen onze ouders, dan kregen we straf. Als we het op elkaar afreageerden kwamen we er soms mee weg, of kreeg maar één van ons straf (ik).

A: Ja zeker wel! Vroeger veel ook door de situatie thuis toen. Nu af en toe ook nog wel eens maar maken het dan ook snel weer goed! Wij kennen elkaar daar goed genoeg voor.

Beste eigenschappen van je zus?

M: Aniek is sterk, ze regelt het wel. Dat wordt wel eens overschat denk ik, misschien dat ze het daar wel eens moeilijk mee heeft. Het lijkt wel eens alsof ze het zichzelf oplegt, dat ze van zichzelf zo moet zijn. Ik hoop niet dat ze daar last van heeft……Toen we het auto ongeluk kregen, schoot zij, heel sterk, meteen in de regelstand. Ik schoot in mijn emoties, ik moet dan even landen zeg maar. *Om daarbij nog even terug te komen op de irritaties, bij het ongeluk was het oké, bij andere dingen baal ik wel eens, omdat ze me daardoor dan net voor is.

A: creatieve doorzetter

Wat denk dat je zussen gaan redden als het huis in de brand staat (na mensen en dieren)?

M: het scheerdoosje van opa. Daar hebben we beide warme herinneringen aan.

A: Foto’s/ laptop!

Hebben jullie iets dat matched? 

M: we zijn allebei ontzettende verzamelaars, we beginnen vaak met dingen die we niet afmaken en we zijn onwijs leuke mama’s en tantes!

A: De liefde voor ons gezin!

We hebben The Sister Tag apart van elkaar ingevuld, zij typte hem hier, ik antwoordde in Word en heb de antwoorden hier later ingeplakt. Grappig dat je dan veel overlap ziet!  Zo verschillend en zo gelijk, bijzonder zo’n zusje waar je soms niet met, maar nooit zonder kan ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.