Interieurstijl en sfeer in huis | Verhuisd! Hoe voel jij je gelijk thuis?
Inspiratie Interieur en wonen

Verhuisd! Hoe voel jij je gelijk thuis?

Heb je net een nieuw huis gekocht? Spannend! Bij het inrichten van je nieuwe stulpje komt natuurlijk veel kijken. Straks ben je verhuisd! Hoe voel jij je gelijk thuis? Soms nog tussen de verhuisdozen? Een van de belangrijkste (maar ook de moeilijkste) dingen van het inrichten is het creëren van sfeer zodat jij je gelijk thuis voelt in je nieuwe huis. In dit artikel geef ik je een aantal tips voor je interieur om je hierbij te helpen.

Het grote voordeel van verhuizen vind ik dat het zo lekker opruimt. Je Marie Kondoot je een slag in de rondte, want je wilt zo min mogelijk meeslepen. Er moet dus zoveel mogelijk weg, waar je niet gelukkig van wordt. Tenminste dat is mijn uitgangspunt. Wat hebben we bij onze verhuizingen veel weggegooid. Bijzonder ook wat je allemaal verzamelt. Vanuit ons kleine huisje hebben we nog vijf keer heen en weer moeten rijden, waar mijn moeder dacht dat we in twee keer klaar zouden zijn. Omdat een verhuizing niet in onze plannen ligt, wil ik binnenkort Tidying up with Marie Kondo op Netflix kijken voor extra tips om mijn huis georganiseerder te krijgen.  Mijn 3 tips om je thuis te voelen na een verhuizing zijn eenvoudig.

Ga voor een persoonlijke eyecatcher

Misschien heb je het advies van de eyecatcher al eens eerder gehoord. Toch is het een erg belangrijke en effectieve sfeermaker. Door iets persoonlijks een prominente plek te geven creëer je meer sfeer in huis.

eyecatcher interieur | Verhuisd! Hoe voel jij je gelijk thuis? sfeer in huis

Kies bijvoorbeeld voor iets waar je een mooie herinnering aan hebt. Een aandenken van een leuke vakantie, verre reis of een belangrijk moment in je leven. Een opvallende eyecatcher is ook een conversatiestarter. Door de eyecatcher steeds maar weer te zien kun je deze herinnering vaak opnieuw weer vertellen en beleven!

Interieurstijl

Het bepalen van een interieurstijl in je huis geeft je al een goede indicatie van de sfeer in iedere ruimte. Een interieurstijl bepaalt namelijk al gedeeltelijk welke materialen en kleuren in een bepaalde ruimte terug gaan komen. Ga hier eens goed voor zitten en maak eventueel een moodboard met een collage van voorbeelden die jij mooi vindt. Dit kun je offline doen (lekker knippen en plakken!), maar er zijn ook genoeg online tools om dit te doen zonder schaar en lijm.

Kies kleuren die bij je passen

Kleur is een van de belangrijkste aspecten om de stijl en sfeer in je huis te bepalen. Door in te spelen op de emotionele waarde van kleuren kun je een bepaald gevoel versterken. Je kunt hiervoor kijken naar interieurtrends. Let op: dit hoef je natuurlijk niet een op een over te nemen. Voeg vooral wat persoonlijks toe! Blijf altijd bij je zelf en kies voor kleuren die je echt mooi vindt. Vergeet niet dat het toepassen van kleur in je woning op verschillende manieren kan. Niet alleen met een kleur op de muur.

Raambekleding is dé perfecte manier om sfeer toe te voegen aan je huis. In het interieur neemt raamdecoratie namelijk vaak een plaats op de achtergrond in, waardoor het toevoegen van kleur erg goed kan werken zonder over the top te gaan. Ga bijvoorbeeld voor kleurrijke verduisterende gordijnen of kies voor overgordijnen in een witte ruimte.

❥ Ga jij binnenkort verhuizen? Dan hoop ik dat je iets aan mijn tips hebt! Heel veel geluk in je nieuwe woning in ieder geval!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.