Villainous-bordspel-Ravensburger voor Dinseyfans
What's new

Villainous van Ravensburger voor echte Disneyfans

Welke schurk heb jij altijd al willen zijn? Dat Kapitein Haak een slechterik is, weten we wel. Maar Disney heeft meer schurken tot leven gebracht in haar films. Sommige zijn iets minder kwaadaardig dan Kapitein Haak, maar er lopen figuren rond die echt in en in slecht zijn. Met het nieuwe Disney bordspel voor echte Disneyfans Villainous van Ravensburger kruip jij in de rol van een beruchte Disney schurk. En… je wint alleen als je bewijst dat je de meest gevreesde slechterik van de Disney wereld bent!

Unieke Disney illustraties, kunstzinnige speelfiguren en een slechte spelmoraal maken van dit strategiespel iets heel bijzonders! Het bordspel Villainous is Engelstalig. Dat betekent dat, net als de gebruiksaanwijzing, ook alle teksten op de kaarten in het spel in het Engels zijn. Overigens kun je de Nederlandse spelregels (incl. tips) downloaden via de website van Ravensburger.

Voorbereidingen Villainous van Ravensburger

Ga je het spel spelen, kies dan jouw favoriete Disney slechterik. Kruip jij in de huid van de gemene zeeheks Ursula, Jafar (uit Aladdin), de boze stiefmoeder Malificent uit Doornroosje, Prince John (uit Robin Hood), de Queen of Hearts uit Alice in Wonderland of ga je toch voor Captain Hook?

Daarna legt iedere speler zijn eigen unieke speelbord en kaarten, waaronder de schurken- en lotkaarten, voor zich neer. In het schurkenhandboek, dat iedere speler voor zijn gekozen figuur ontvangt, staat je opdracht en inspireert je met strategieën en tips. Iedereen heeft tijdens het spel dus een ander doel. Zo moet Jafar bijvoorbeeld op zoek gaan naar de lamp. Kortom; ga schurkachtig (ofwel villainous in het Engels vertaald) te werk en bereik je jouw doel.

3 Stappen Villainous van Ravensburger 

De speler die het meest gemeen kan kijken, begint het spel. Ben je aan de beurt, dan voer je drie verschillende stappen uit. Dan ga je verplaatsen, acties uitvoeren en kaarten aanvullen.

Villainous-bordspel-Ravensburger

Allereerst verplaats je je speelfiguur naar een andere locatie op je eigen speelbord (het Rijk) waar je acties mag uitvoeren. Op een locatie zie je vier verschillende cirkels met symbolen staan. En… ieder symbool (in totaal acht) staat voor een andere actie, zoals het aanvallen van een tegenstander met een lotkaart of het verwerven van kracht door krachtfiches uit de Ketel te pakken. Maar… waar kies je voor en wat is op dat moment verstandig? Aan jou de keus!

Tenslotte vul je je handkaarten (als dat nodig is) weer aan met kaarten uit je eigen stapel schurkenkaarten zodat je er weer vier hebt. Op de Lotkaarten staan overigens prachtige illustraties van helden, items en effecten uit de film van de betreffende slechterik. En… als een schurk ergens niet van houdt, dan zijn het wel die vervelende helden… De speler die steeds zijn duistere doel in het oog houdt en lastige helden met andere spelers laat kennismaken, is de winnaar. Door strategisch te denken en met een beetje geluk, gaat het je vast lukken!

Prijs en verkrijgbaarheid

Villainous van Ravensburger, voor iedereen vanaf 10 jaar, speel je met 2 – 6 spelers en is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar voor een prijs van circa € 49,95. Ga je het bordspel spelen, reken dan op een speelduur van circa 20 minuten per speler. Ingewikkeld is het niet. Het spelverloop en de puntentelling wijzen voor zichzelf zodra je begint te spelen! En… je kunt altijd nog even de duidelijke Nederlandse handleiding erbij pakken. Kijk voor meer informatie op www.ravensburger.nl.

❥ Als Disneyfan én liefhebber van bordspellen bent mag Villainous van Ravensburger eigenlijk niet aan je collectie ontbreken! Misschien een goed idee voor onder de Kerstboom, heb je iets te doen wanneer je thuiszit #coronatimes.

 

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.