Home REVIEW Wat een pech, mijn naam is weg!

Wat een pech, mijn naam is weg!

by Marjo

Wat een pech, mijn naam is weg!

Als je mijn blog vaker bezoekt, dan weet je dat ik van boeken houd. Ik heb zelf helaas momenteel te weinig tijd om te verdwijnen in boeken, gelukkig kan ik heerlijk met mijn kinderen mee op avontuurlijke reizen! Behalve het heerlijke verdwalen in een andere wereld, vergroot je de woordenschat van je kind enorm door maar een kwartiertje per dag voor te lezen. Daarnaast is het onvoorwaardelijke quality-time, vergroot het de fantasie, leert het omgaan met emoties en geeft het kennis. Genoeg redenen om voor te lezen dus. Wat een pech, mijn naam is weg! Toen ik Lostmy.name voorbij zag komen, wist ik het zeker, dát is wat voor mijn mopjes! Een magisch verhalen boek, speciaal voor mijn lieverds! Muppet begint nu zelf ook te lezen en begint echt letters te herkennen en kennen. Geweldig om een boek te lezen over letters en dan ook nog eens de letters van zijn naam. Met het exemplaar van Pollewop leek het me leuk om haar de letters van haar naam te leren ♥ Deze kans greep ik dan ook met beide handen aan.

Bestellen

Het bestelproces is heel eenvoudig en overzichtelijk. Je begint met het belangrijkste, de naam van het kind, het geslacht en de taal. Daarna wijst alles zich vanzelf. Klinkt als een makkelijk cliché, maar het is echt waar. Nadat je de bestelling hebt gedaan, heb je nog genoeg tijd om eventuele fouten te herstellen of veranderingen aan te brengen. Je kunt namelijk het standaard voorwoord vervangen door een eigen voorwoord. Ik heb er voor gekozen om een deel te laten staan en er een persoonlijke boodschap aan toe te voegen.

Beleving

Prachtig om te zien hoe snel Muppet het idee had dat het over hem ging. Dolenthousiast toen na de T de H kwam. Zo lief om te zien. Helemaal omdat het tegelijkertijd toch wel heel spannend was of het écht zo zou zijn.  Groot voordeel van deze uitvoering ten opzichte van andere boeken met naam is dat in de meeste gevallen de naam van het kind, in het boek geplakt is. Dit is zo’n ontzettend origineel concept! Het gaat over je kind, maar dat wordt pas langzaam maar zeker duidelijk én op een verrassende manier. Daarnaast vind ik de wezens die de samen de naam vormen ook zo ontzettend origineel. Niet de standaard E van Ezel of A van Aap! Ik hou daar zo van! Door de manier van tekenen, het verloop van de teksten en de rijmdichtheid, is dit een waar “feel-good” boek. 

Vertaling

Het origineel van het boek is in het Engels, dat merk je aan de manier van schrijven. De vertaling vind ik goed gelukt. Je ziet vaak dat bij het vertalen bepaald uitdrukkingen verloren gaan in de vertaling, waardoor het helemaal omgeturnd wordt naar een 100% Nederlandse vertaling, waardoor het de charme van het origineel verliest. Het Nederlands gaat dan boven en ten koste van het origineel. In dit geval, vind ik dat er juist voor mijn gevoel heel dicht bij het origineel gebleven is, dat er gezocht is naar een hele pure vertaling. Dit kan de reden zijn dat alles niet 100% rijmt, maar zorgt er wel voor dat het “klopt”! Heel knap gedaan!

Uitvoering

Het boek is geen hardcover, waardoor het ietwat kwetsbaar is. Het is echter wel gedrukt op heel stevig en dik papier. Het formaat lijkt in het begin wat groot, maar was heel goed vast te houden tijdens het voorlezen met je kleine op schoot. We hebben er in verband met de kwetsbaarheid er wel voor gekozen dat Elynn (’12) er nog niet zelf mee aan de slag mag en daar houdt ze zich prima aan. Thomas (’10) weet dat hij er voorzichtig mee moet zijn en doet dat ook keurig.

Persoonlijk

De uitstraling van het boek, van de website, van de pagina met het verhaal van de mensen achter het boek, het bestelproces, komt zo oprecht en persoonlijk over, dat ik meteen het gevoel had, dat het goed zat. Dat mocht er iets niet goed zijn, het opgelost zou worden. Knap dat je dat met zorg voor je uitstraling bereikt! Dat maakt dat ik heel veel respect heb voor het team achter dit project. 

Winnen! (Verlopen)

Als kers op de taart mag ik een exemplaar van Wat een pech, mijn naam is weg! weggeven aan één van mijn lezers! Wat moet je doen? Laat hieronder in een reactie weten voor wie jij hem zou willen winnen.

  • de winnaar wordt bekend gemaakt op mijn Facebookpagina
  • over de winactie wordt niet gecorrespondeerd
  • je kunt meedoen tot en met mijn verjaardag (17 september 2015)
  • extra kans maken? Tag je vrienden in het bericht op de Facebookpagina van Mar-JoYa

Mocht je uiteindelijk niet winnen, maar wil je hem zelf bestellen, geef me dan even een seintje! Ik heb nog 1 kortingscode, zodat je een exemplaar kunt bestellen met 15% korting!

IMG_5282.PNG

Reacties

reacties

Gerelateerd

12 comments

jolanthe 15 september 2015 - 19:11

Jaaa dit zou echt leuk zijn voor mijn ukkies. Met name Mathijs is dol op de letters vanzijn naam die op zijn slaapkamerdeur geplakt. Dus een boek is een prachtige extra. En dan bestel ik 1 extra voor onze Nienke.

Reply
Yvonne 15 september 2015 - 18:02

Ik zou het boek heel graag willen winnen voor Jara. Ze doet het zo ontzettend goed als nieuwe, grote zus dat ze wel een mooi persoonlijk boek verdiend heeft…

Reply
Kathleen 14 september 2015 - 07:25

Gho, wat een leuk boek moet dit zijn. Ik zou hem wel willen winnen voor elk van mijn kinderen :). Maar ik ga voor mijn jongste zoontje Tim, die zoekt en ziet overal de letters van zijn naam ( op een melkpak, op posters op straat, .. Echt overal! :)). Dus zou ik zijn snoetje wel eens willen zien als we een avondverhaaltje lezen en alle lettertjes van zijn naam erop staan, in de juiste volgorde 😉

Reply
Hilde 6 september 2015 - 07:18

Ik ben zooo benieuwd naar dit boek! Ik zou dit boek graag willen winnen voor mijn zoontje van 6 jaar die net is begonnen met lezen in groep 3 en erg bezig is met letters.

Reply
aniek 4 september 2015 - 07:18

Ja die wil ik wel winnen voor Jesse. Al erg nieuwsgierig naar letters

Reply
Liesbeth de Vries 31 augustus 2015 - 15:27

Als je in groep 2 zit, dan wil je natuurlijk vanalles leren over letters. Ik zou het boekje graag winnen voor mijn poppedijntje Ilse!

Reply
Carijn 30 augustus 2015 - 15:11

Wat een leuke actie!! Ik vind dit zo’n leuk boek!! Het gepersonaliseerde maakt het extra bijzonder. Ook houden ze gied rekening met namen waarin dubbele letters voorkomen.
Ik zou dit boek graag cadeau doen aan een dochtertje (3 jaar) van een goede vriendin van mij. Ze is erg goed met taal en nu erg bezig met letters en namen. Dat maakt dat dit een geweldig cadeau voor haar zou zijn!

Reply
Marjo 31 augustus 2015 - 09:57

Oooh ja! Goed dat je het zegt. Ik was ook wel even benieuwd hoe het met dubbele letters zou gaan, maar ze zijn overal op voorbereid 😉

Reply
Jaklien 30 augustus 2015 - 14:49

weer een leuke win actie! Jaaaa wij doen mee super leuk en grote fans van boekjes hier! Deven leert nu lezen en is super trots als er woordjes zijn die hij aan het spellen is en er ook daad werkelijk een echt woord uit komt die hij herkent☺️

Reply
Nele 30 augustus 2015 - 13:29

Ik wil m graag winnen voor mijn dochter – die ligt vandaag ziek te bed. Ze kan nog niet lezen, want ze is nog ‘petite’ maar ik zou m bewaren voor later ! Ze heet Chloé Grace – benieuwd wat ze met zo veel letters zouden doen.
Nele onlangs geplaatst…Netepark – HerentalsMy Profile

Reply
Ilonka 30 augustus 2015 - 12:36

Ik zou hem graag voor isa winnen. Ook zij vind lezen helemaal geweldig. En begint met het zelf lezen van boeken. Ik vind het zo leuk om te zien hoe ze hier in groeit. Wat weer een leuke actie marjo

Reply
Wendy 30 augustus 2015 - 11:48

Aangezien ik de vorige x een (geslaagde) poging gewaagd heb voor Nick waag ik deze x een poging voor Roan. Ook Roan is bezig met het ontdekken van letters en alles wat daar bij komt kijken. Zou erg leuk zijn dus..

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.