Zakelijk

Wat te doen op het eerste kleuterfeestje?

Wat te doen op het eerste kleuterfeestje?

Soms komen er op sociale media vragen voorbij, waardoor ik spontaan inspiratie krijg voor een blog! Zo ook deze week. Wat te doen op het eerste kleuterfeestje?

Mijn eerste reactie: niet te veel & verwacht niet te veel!

Voor Muppet had ik in ieder geval bedacht om het feestje relaxt thuis te vieren. Relaxt? Thuis?
Ja, dat kan! Van te voren had ik een aantal spelletjes bedacht, waarvan ik wel zou zien hoe, wat en wanneer. Spelletjes waar niet veel voor nodig was. Hadden ze geen zin, zat ik niet met weet ik hoeveel spullen. Daarnaast waren het zo veel mogelijk binnen en buiten spelletjes. April doet wat hij wil & het blijft Nederland.

Wat hebben we uiteindelijk gedaan?

Laat de illusie los dat je rustig aan tafel met zijn allen de pakjes openmaakt. Meteen bij binnenkomst werden cadeautjes in handjes gedrukt en ging meteen het papier er af. Daarna doken ze de kamer in om met elkaar en het speelgoed wat er al stond. Toen iedereen er was zijn we aan tafel gaan zitten en begonnen we met de eerste activiteit.

Maak je eigen gebakje

(Niet voor mensen met een aversie tegen snoep, suiker, kleurstoffen, wel voor mensen “van wie het heus een keertje mag”)

wat heb je nodig?

Hotelcake voor het aantal gasten & lekkers, heel veel lekkers! Bijvoorbeeld: snoepjes (kikkers, hartjes, apenkoppen), M&M’s, slagroom, hagelslag, gekleurde hagelslag, jam, aardbeien, ananas. Verder ging ik voor papieren bordjes, kartonnen bekers voor het drinken en ranja voor er in.

& dan? 

Versieren maar! Begin eerst met een laagje jam, dat plakt lekker en daarop kan dan wat iedereen maar wil en afmaken met een grote toef slagroom! Natuurlijk ondertussen ook lekker snoepen uit de bakjes met lekkers!

De weergoden waren ons gunstig gezind dus meteen na dit snoepfestijn konden we naar buiten. Heerlijk! Mooi om te zien dat ze eigenlijk gewoon lekker hun gangetje gaan. Dus we hebben ze lekker laten geworden! Toen de energie een beetje om zou slaan, hebben we het volgende geplande spel te voorschijn gehaald. 

Ballon trappen

(niet voor pacifisten of wanneer je niet van “winnen & verliezen” houdt. Wat werden ze fanatiek)

wat heb je nodig?

Ballonnen en touw

& dan? 

De ballonnen hadden we van te voren al opgeblazen. Dus was het alleen nog een kwestie van touwtje aan de ballon en touwtje aan een been en gaan! Degene die als laatste overblijft met een ballon heeft gewonnen. Let alleen even goed op hoe je het touwtje vast maakt, zodat je geen afgeknepen beentjes krijgt!

Tijdens het laatste rondje ballonnen trappen, hebben mijn man en ik alvast stoepkrijt, een ringgooi spel en een bowlingspel klaar gezet. Ze konden dus meteen daarna weer lekker zelf kiezen wat ze wilden.  Ook leuk om te zien hoe ze hun eigen spel verzonnen en hoe alleen een glijbaan voldoende kan zijn.

Als laatste hebben we nog één activiteit gedaan, iets wat Muppet heel graag wilde:

Koekhappen

(heerlijk lekker ouderwets, jaren 50, oldskool genieten)

wat heb je nodig?

Koek en touw

& dan? 

Maak een gat in de plakken koek, haal er een stukje touw door. Knip een lang stuk touw af en maak de touwtjes waar de plakken koek aan hangen aan het lange touw vast. Houd elk een kant van het touw vast op de goede hoogte, handjes op de rug en happen maar. Zo grappig, die kleine bekkies!

We hebben steeds in de gaten gehouden hoe de humeurtjes waren, wie wat wilde doen en of het nog leuk was en dat werkte! Uiteindelijk ben ik met een paar kids naar binnen gegaan om te kleuren. Ze mochten zelf kiezen welke kleurplaat ze wilden en die heb ik ter plekke geprint. Intussen was mijn man lekker buiten aan het voetballen met de kindjes die niet wilden kleuren. 

Al met al was het een heerlijk, ontspannen kinderfeestje met veel blije hoofdjes en was het ook voor papa en mama genieten!

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Leuke tips! Vooral dat koekhappen was ik helemaal vergeten, dat gaan we zeker doen op het feestje van onze dochter volgende maand 🙂
    Wij vierden in juni de verjaardag van onze zoon en daar schreef ik een blogpost over. Je vind er ook handige tips die goed aansluiten bij die van jou!http://www.compleetgeluk.be/2015/07/02/5-jaar-piratenfeest/

  2. Klinkt als een leuk feestje, dank voor de inspiratie 🙂
    Marguerita onlangs geplaatst…Poldermama fail top 5My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.