Zakelijk

Weekendje Roompot Boomhiemke

Weekendje Roompot Boomhiemke met de familie

De herinneringen die je later wilt hebben, maak je nu!

Een hele tijd geleden had mijn moeder al even gecheckt of we het weekend van 13 maart iets hadden en als dat niet zo was of we hem dan vrij wilden houden. “Doen we”, appte ik terug.  Verder niets. Hoe en wat, het kwam niet in me op om dat te vragen. Grappig, want anders doe ik dat wel. Nu wist ik vanuit een onbewust onderbuik gevoel dus waarschijnlijk beter. Dat gevoel bleek juist! 

 

Sinterklaas 2014

Ineens een kadootje voor het gezin van mijn zusje en precies hetzelfde kadootje voor mijn gezin. Open maken en lezen, blikken over en weer want kleine kinderen met grote oortjes…..

Een weekendje Ameland! Samen. In een bungalow. Heerlijk!

 

Die avond hebben we alvast genoten van de voorpret. Met de drie kleintjes op de boot, voor het eerst met ze in de bus, gewoon lekker samen zijn, uitwaaien op het strand, borreltje, hapje. Misschien fietsen huren en met elkaar over het eiland crossen…..

Wat leek het die avond nog ver weg en dan is het zomaar ineens zover. Ons weekendje Roompot Boomhiemke .

DSC_0030

 

Het avontuur begint

Voor we gaan hebben we nog een challenge aan te gaan. Eentje met ruimte, of juist het gebrek daar aan. Er gaat maar één auto mee de boot op en daar moet uiteindelijk alle bagage in passen van boot naar bungalow én dat dus van drie stellen en drie kinderen! Gelukkig is er iets wat ik wel goed kan, met een klein aantal kledingstukken veel combinaties maken én de boel klaarleggen zodat lief het logisch in de koffer kan leggen. Challenge gewonnen. 

Schuitje varen, eerst theetje drinken

Door laag water heeft de boot vertraging, angst voor jengelende en dreinende kinderen bekruipt me, maar ondanks dat ik het nog zou snappen ook, bewijzen ze het tegendeel. 

We gaan lekker in het restaurant zitten met de van opa en oma gekregen boekjes van Brandweerman Sam (hij is heel accuraat) & Mike de Ridder. Beetje drinken, beetje kletsen en af en toe verstoppen onder de tafel. Ze vermaken zich prima. Tegen de tijd dat het lastig wordt, is de boot er en kunnen we aan boord. Prima timing. 

Op de boot zitten de raamtafels vol dus kruipen we met zijn allen aan een ronde tafel. Omdat het weer niet zo heel fijn is om de hele reis bovendeks te staan, halen we er snel even een frisse neus. Hopelijk volgende keer met minder wind die kant op, dan hadden de kindjes er vast meer van kunnen genieten.

De bus naar het park zit hutjemutje. Mijn kleine meisje ♥ zit op de grond, heerlijk relaxt tegen een geparkeerde rugzak van een andere Ameland-gast een beetje om zich heen te kijken, terwijl wij proberen niet te vallen. Het gaat goed en veilig komen we aan op het park. Opa en oma zijn er al en hebben al wat eerste boodschappen gedaan. Mooi geregeld. Vanuit de bushalte loop je meteen op een speeltuin af, dus daar ontkwamen we niet aan. Gelukkig stonden we niet op tijd dit weekend én hoefden we niet ver naar de bungalow te lopen, die was op een paar meter afstand van de winkel en de speeltuin. 

Niet fit

Helaas was ik nog niet helemaal beter van de acute bronchitis, waren mijn kinderen nog halverwege een enorme verkoudheid én had mijn mam inmiddels haar derde antibiotica kuur. We hebben dus een enigszins aangepast programma moeten volgen en hebben het met uitstapjes iets rustiger aan gedaan. We hebben dus niet de vuurtoren beklommen of fietsen gehuurd voor een fietstocht zoals we van te voren bedacht hadden. 

Zon, zee en strand, met veel wind

Het lekkere uitwaaien, dat is wel gelukt!  Op het strand hadden we mooi de ruimte en een wijds uitzicht, het was er heerlijk rustig. Beetje schelpen zoeken, beetje spelen met de zee, vliegeren en picknicken en foeteren op de honden en hun baasjes #lovely

Verder hebben we nog wel gebowld, heerlijk gegeten (oh jongens, wat waren de gehaktballen lekker!), gespeeld, gehangen, tv gekeken, waren we samen af en toe lekker een mobiele eenheid en hebben we konijntjes gespot.

Ook hebben we gewandeld om het huis te bezoeken wat we lang, lang geleden gehuurd hadden toen Little Sis en ik nog met papa en mama op vakantie gingen. Grappig om daar samen met je eigen gezin voor te staan en mooie herinneringen op te halen aan toen. Time flies. 

Dikke prima, dat weekend dus! Kijk je liever plaatjes? Check dan de foto’s hieronder =>

 DSC_0079

Bowlingschoentjes om mini-voetjes, ik smelt er nog van ♥

DSC_0116

Met  oma zandkastelen bouwen op het strand ♥
 IMG_2054[1]

en vliegeren met opa ♥

  IMG_2050[1]

Konijntjes spotten in de tuin ♥

IMG_2040[1]

De eerste vlechtjes van mijn meisje, heel bijzonder ♥ 

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.