Welke vloer is het beste voor in de slaapkamer
Inspiratie Interieur en wonen

Welke vloer is het beste voor in de slaapkamer

Welke vloer is het beste voor in de slaapkamer? Daarop is eigenlijk niet echt één antwoord te geven. Dit hangt namelijk af van verschillende factoren. Denk aan de sfeer die je wilt creëren in je slaapkamer, of je voorkeur uitgaat naar vloerverwarming of niet en wat je budget is. 

In dit artikel lees je iets meer over de verschillende soorten vloeren die geschikt zijn voor de slaapkamer en wat de voordelen en nadelen zijn van ieder materiaal. Hopelijk helpt het je om een goede afweging te kunnen maken en zo de beste vloer voor de slaapkamer te kiezen.

Verschillende soorten vloeren voor de slaapkamer

Een PVC vloer bestaat uit verschillende lagen kunststof en is verkrijgbaar in verschillende stijlen en dessins. PVC is een populair materiaal voor vloeren, vooral als vervanging van hout en dat is niet voor niets. Dankzij de vele voordelen en de lange levensduur van PVC vloeren, is een PVC vloer niet de meest goedkope vloer. Toch is PVC nog steeds relatief goedkoop in verhouding en maken de voordelen het prijsverschil met tapijt, laminaat en vinyl echt wel waard. Het is gemakkelijk te onderhouden en krasbestendig. Ook is het heel goed te combineren met vloerverwarming. Een goedkope PVC vloer heeft de uitstraling van echt hout, maar is dus fijner voor je portemonnee.

Kies je specifiek voor PVC visgraat, dan geef je de ruimte meteen een elegante en chique uitstraling. Ook is een PVC vloer geluiddempend, wat fijn is als je in een appartement woont en je geen last wilt hebben van je buren. PVC kan niet zomaar op elke ondervloer, omdat deze echt glad en effen moet zijn.

Houten vloer

Houten vloeren zijn een klassieker, en zijn nog steeds erg populair. Hout geeft een warm en rustgevend gevoel aan een ruimte, wat perfect is voor de slaapkamer.

houten vloer slaapkamer

Gebruik je het goede hout, is het een duurzaam materiaal. Wil je een vloer die lang meegaat, is dit een goede optie. Een nadeel van houten vloeren is dat ze  kwetsbaar zijn, dus je moet hier wel voorzichtig mee zijn. En dat geldt ook voor je kinderen. Ook kan hout gaan werken als het vochtig is, dus als je in een vochtige woning woont, moet je daar wel rekening mee houden.

Tapijt

Tapijt is een materiaal dat steeds minder populair lijkt te worden, maar dat betekent niet dat het geen goede optie is voor de slaapkamer.

tapijt vloer slaapkamer

Voordeel van tapijt is namelijk dat het erg zacht en comfortabel is. Ook houdt het de ruimte lekker warm. Verder is tapijt geluiddempend, wat fijn is als je kinderen hebt. Het is zo een stuk rustiger wanneer je beneden zit en zij spelen boven. Een nadeel van tapijt is wel dat het lastiger te onderhouden is; vuil en stof kan makkelijk in het materiaal blijven zitten. Werk je thuis en is je slaapkamer je werkplek is tapijt misschien niet erg praktisch, denk aan sneller slijtage door je bureaustoel.

Laminaat

Ook laminaat vloeren zijn een goed alternatief voor houten vloeren. Laminaat is namelijk goedkoop en ook heel gemakkelijk te onderhouden. Ook is laminaat krasbestendig, wat fijn is als je huisdieren hebt. Een nadeel van laminaat is ook dat het minder duurzaam is. Als je op zoek bent naar een vloer die lang meegaat, is dit misschien niet het materiaal voor jou.

❥ Welke vloer heb jij in je slaapkamer en hoe bevalt dat? Moet je nog een keuze maken dan ben ik benieuwd waar je voor gaat!

 

 

Photo’s by SANDRA REI  //  Thanos Pal // Kenny Eliason on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.