Wie is de Mol
Challenges

Wie is de Mol

Het kan je niet zijn ontgaan! Op alle social wordt je er mee geconfronteerd, Wie is de Mol is weer begonnen! Bijzonder dit jaar is dat ik voorafgaand aan de mol, niet veel heb meegekregen. Op zich kijken we bijna geen ‘gewone’ televisie meer, dus dat zou een verklaring kunnen zijn. Maar als social media verslaafde, vind ik het raar dat ik zoveel heb gemist. Niet dat het erg is, Wie is de Mol volg ik toch wel, maar ik vind het een beetje gek.

Eigenlijk net als het begin van deze WIDM 2018. Die vond ik ook een beetje gek. Eenmaal genesteld op de bank vroeg ik aan René: “Waar zijn ze dit jaar eigenlijk?”. “Volgens mij weten we dat nog niet”. De kandidaten zelf ook niet bleek niet heel veel later! “Oh, dit vind ik leuk! Dit vind ik leuk!”. Ik zat bijna te stuiteren op de bank. Soms ben ik net een groot kind en ik vond dit echt een briljant begin. Grappig is dat toen we gokten we wel in de goede richting zaten. Drie van de landen hadden we genoemd terwijl we aan het raden waren in de eerste minuten.

Blik terug en voorspel Wie is de Mol 2018

Vandaag werd ik getagd in de Wie is de mol tag door Linda van Mamaliefde en heb ik hem ook meteen maar ingevuld. De tag is oorspronkelijk bedacht door Fleur van Mama’s liefste, een grote Molloot. Ze zat gisteravond zelfs in het publiek van Moltalk. Zelf ben ik al vrij lang fan van Wie is de Mol en kan nog steeds genieten als ik terugdenk aan Angela Groothuis. Dit jaar maakte ik wel de flauwe grap dat het leuk was dat WIDM net als toen weer eens met onbekende kandidaten werd gespeeld. Dat was een knipoog naar de voor mij veel ogenbekende gezichten.  Vandaag blik ik terug en vertel ik meer over mijn WIDM ervaring.

Wie is de Mol

Blijf je thuis voor Wie is de Mol? 

In principe wel. Het is praktisch onmogelijk om anders te missen wie er uit is die aflevering. Ik zeg er geen belangrijke dingen voor af, maar boycot dan alle media volledig en kijk zo snel mogelijk terug. “Onbelangrijke” dingen, die moeten er zeker voor wijken en het kan best zijn, dat wat anders best een beetje belangrijk is, op een WIDM zaterdag een stuk minder noodzakelijk blijkt.

Hoe lang kijk jij al naar Wie is de Mol?

Vanaf de serie met George kijk ik eigenlijk elke aflevering (of in ieder geval zoveel mogelijk). Het seizoen 2015 hebben we een stuk minder van gezien en in 2016 was de liefde bijna voorbij, het voelde als meer van hetzelfde en we haakten toen ook bijna af. We keken sporadisch een aflevering of het stond op de achtergrond aan terwijl we op de computer of met de telefoon bezig waren. In 2017 werden we wel weer wat meer betrokken en met het begin van dit seizoen en toch ook met deze kandidaten, ben ik weer helemaal fan.

Wie is de beste Mol aller tijden?

Het seizoen met Dennis hebben we een stuk minder gekeken, maar als je de pot laag krijgt én niemand op je stemt (nou ja, als iemand bij de laatste test pas voor het eerst op jou stemt), dan ben je een mol! Milouska Meulens die zo achteraf zo duidelijk een rol speelde vind ik ook knap, houd dat maar eens vol.

Wat is de beste mollen-actie ooit?

De mollenacties van Art. Briljant hoe hij zo veel mensen op het verkeerde been zette! Hij was gewoon bijna een betere mol dan de mol zelf. Vandaar de acties van een niet-mol als beste mollenactie. Vooral dat stukje met Patrick in de regen bij dat zandpad.

Qua echte mol moet ik nog vaak aan Yvon denken. Die moest op zoek naar een jongen met een bepaalde naam en praktisch alle jongens in dat land heetten wel zo en zij maar roepen dat ze er geen één vond. De beelden die ze achteraf lieten zien van die actie, zo leuk! Een niet zo zeer een ‘geld uit de pot’-actie als een gewaagde actie? Er staat me van haar ook een actie met ketjap in een pan met rijst bij. Een VJ van TMF stond toen samen met haar bij de pan en zij schreef iets van mol of ik ben de mol of zo. Daar houd ik van, dat soort acties.

Wie is je favoriete presentatie?

Dit vind ik een lastige vraag, mijn hart ligt bij Angela namelijk. Toch zijn de heren waardige vervangers en ik vind Art het echt goed doen. Dus op gevoel Angela, passend bij de trend die het programma volgt heeft Art mijn voorkeur.

Welke opdracht is je bij gebleven?

De beklimming van de berg op de fiets met het moment van Frederique Huyds. Wat heb ik met terugwerkende kracht om deze opdracht zitten huilen. Toen vond ik het ook al een prachtig, krachtig en emotioneel moment, maar na haar overlijden kwam dit extra binnen.

https://youtu.be/L8OLiaCuEk8

Welk land vond je de mooiste locatie?

Eigenlijk geen echte favoriet, elk jaar wil ik wel naar de locatie waar ze zijn. Vorig jaar sprak me heel erg aan door de trail en de beelden van een kant van Amerika die je voor mijn gevoel niet vaak ziet. Ook wegens mijn liefde voor The Ranch momenteel, een serie die dat zelfde gevoel oproept. Maar zoals gezegd, juist door de landen door de ogen van WIDM te zien, zie je het heel anders en intrigerender. Voor mij één van de krachten van Wie is de Mol.

Wat is je favoriete Mol-moment?

Dat is voor nu eentje van dit seizoen omdat die nog heel vers is, maar ik zo moest lachen. Die reactie van Loes als ze erachter komen dat ze dat tafeltje op drie cm. afstand en alles er op niet hebben gezien. Zo oprecht en briljant. Hetzelfde idee als met Rick en Chris, wat ik toen ook een vrij grappig moment vond:

 

Hou je een Mollenboekje bij of heb je aan andere strategie?

Nee! Daar zou ik zenuwachtig van worden. Ik probeer er juist niet in meegezogen te worden. Ik wil het juist leuke tv houden. Dus wel overal iets van vinden, maar niet overal iets achter zoeken.

Zou je zelf mee willen doen?

Ja! Alleen al om op die manier de prachtige gebieden te ontdekken. Zoals vorig jaar met die prachtige huifkartocht. Of juist om zoiets geweldig spannends te mogen doen als een helicoptervlucht of zo’n klopjacht met lasergun. Doodeng, maar wel gevalletje bucketlist. De opdracht vorig jaar met het uitbeelden van die spreekwoorden, dat soort opdrachten. Hilarisch lijkt me dat.

Wie gaat er vanavond naar huis denk je?

Omdat het inmiddels bekend is wie de eerste afvaller is, probeer ik te voorspellen van wie ik de exit volgende week verwacht. Ongetwijfeld fout, want ondanks mijn Molliefde, heb ik eigenlijk nog nooit iets goed gehad. Waar ik wel goed mee zit denk ik, is dat Stine heel lang in het spel blijft, omdat ze op mijn zenuwen werkt. Die pech heb ik namelijk wel praktisch elk seizoen. Maar goed, wie gaat er naar huis de volgende aflevering? Ruben, waarvan ik de achternaam niet meer weet. Oh ja, Hein. Die, denk ik, dus vast niet. Let maar op, is vast de mol.

Wie wint er dit jaar Wie is de Mol?

Olcay Gulsen. Eerste ingeving. Of haar daadkracht en gedrevenheid nekt haar, of het is haar kracht en maakt haar de winnaar. Ik hoop Bella, die heeft meteen al mijn sympathie. En niet omdat ze de dochter van is, of misschien een beetje wel. Ze is tof en heeft voor mij een gunfactor.

Wie is de Mol 2018?

Dat is wel de hamvraag hè? De actie waardoor menigeen Stine verdenkt, maakt haar voor mij juist kandidaat, ze deed een “Artje” voor mijn gevoel (andere deelnemer naaien en anderen laten denken dat je de mol bent). Niets is wat het lijkt en vertrouw niemand. Vanuit dat oergevoel zeg ik nu Jean-Marc. Hij komt over als een Sukke(ltje) en warhoofd en hij voldoet voor mij aan wat hij zei wat een perfecte mol was.

Ben jij fan of kruip je deze periode het liefst in een molshoop? Wie is jouw mol 2018 en in welke poule zit je?  Neem je als blogger de tag vanaf hier over, dan zou ik graag willen dat je vermeld dat je hem hier gevonden hebt en dat je Fleur vermeld als bedenker, maar dat is vanzelfsprekend toch. Ik tag voor nu Mary-Lou van Mamaloublogt, Judith van PinkPress, Linda van Go or No Go ♥ 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Leuk, ik kijk ook al zo lang en nu samen met de jongens, zij zijn helemaal fanatiek want ze weten nog alle acties van vorig jaar en het jaar daarvoor. Ik vond Thomas vorig jaar ook een hele goede Mol. Maar die actie van Yvon weet ik ook nog hel goed. Ik ken deze keer misschien 2 of 3 personen, dus bijna onbekende nlers voor mij 🙂

  2. Grappig, hier is het meestal zo bij the voice: de persoon aan wie ik me het meest erger, eindigt meestal in de finale (zoals Maan). Vind het erg spannend allemaal!
    Merel onlangs geplaatst…Wie is de mol 2018 aflevering 1 | Of moeten we vragen: wie is Eva?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.