Home TAGS | CHALLENGES Valentijnsdag TAG

Valentijnsdag TAG

by Marjo

Valentijnsdag TAGLove it or hate it lijkt het vandaag wel. Valentijnsdag! Prima dag om de Valentijnsdag TAG in te vullen dus. Wat doe jij: er van houden of het commerciële onzin vinden, omdat je immers elke dag van elkaar houdt?

• Is Valentijnsdag belangrijk in jullie relatie of gezin?

Een beetje belangrijk. We staan er met zijn viertjes, maar ook toen we nog met z’n tweetjes waren, wel altijd even bij stil. Niet van uit de commercie, gewoon omdat we (net als vader- en moederdag) van dit soort dagen houden, gewoon omdat het kan! Het ene jaar uitgebreider dan het andere jaar, maar ongemerkt voor bij laten gaan, dat doen we niet.


• Maken jullie kinderen iets in het thema van Valentijnsdag?

Vaak wel. Dit jaar samen met opa en oma op de oppasdag & Muppet heeft tijdens de adoptie met groep 5 (een Dalton-dingetje) een werkje gemaakt voor Valentijn. Samen met oma onder het bed verstopt en vanochtend zo schattig samen met z’n zusje naar ons bed gebracht.

Valentijnsdag TAG

• Wat is het leukste Valentijnscadeau dat je ooit gekregen heb?

Toevallig kreeg ik vandaag onbewust een heel mooi cadeau gekregen, een oud collega (en nog steeds vriendinnetje via Facebook) schrijft fantastisch (ik vind dat ze NU een blog moet beginnen) en schreef over haar oma. Er was een prachtig stuk over de herinneringen aan de handen van haar oma. Even was mijn oma bij me, zoals ze met de nagel van haar duim over haar bovenlip wreef, hoe ze gehaktballetjes draaide voor in de soep en mij af en toe eentje toestopte (we aten toen nog gewoon rauw gehakt) of hoe ze me instopte als ik bij haar logeerde en hoe hoe ze de aardappels schilde. Tranen in mijn ogen, glimlach rond mijn hart. Dank je wel, lieve Nienke!

• & wat is het leukste Valentijnscadeau dat je gegeven hebt?

Dat komt nog, als ik mijn man laat zien hoe het cadeautje wat ik dit jaar van hem kreeg bij me staat.

• Heb je wel eens een anoniem cadeautje ontvangen?

Zover ik me kan herinneren niet eigenlijk.

• Koop je liever een Valentijnscadeau in de winkel of maak je het liever zelf?

Nu vind ik het eigenlijk het schattigst om samen met de kinderen iets te maken. De kans die ik dit jaar kreeg om mijn man te verwennen met een mooi kledingstuk uit een online winkel, liet ik me natuurlijk niet ontnemen. Dus voor beide is iets te zeggen.

• Ontving je in je schoolperiode veel valentijnskaarten of cadeautjes?

Nope en nu ga ik even in een hoekje kruipen en mijn tranen deppen.

• Hoe ziet jouw ideale Valentijnsdag er uit?

Hiervoor zijn verschillende scenario’s. Die van vandaag is er eentje van. Heerlijk beetje blijven liggen in het grote bed. Eerst met z’n vieren, daarna alleen, omdat er een lekker ontbijtje klaargezet wordt. Samen iets lekkers maken, beetje spelen met iets met een scherm, samen spelen, samen knutselen (Muppet heeft vandaag een prachtig Mondriaan schilderij gemaakt), beetje knoedeln. ’s Avonds samen voor de buis met het lekkers wat we ’s middags maakten. Klein, knus en kneuterig.

Wat ook een hoge notering heeft in het lijstje van Perfecte Valentijnen? Mijn man heeft oppas geregeld en neemt me onverwacht mee uit eten. Er ligt een prachtig nieuw zwart jurkje voor me klaar mét een paar gave sneakers van mijn Sneaker-girl wishlist en na het eten krijg ik van alle toetjes op het menu een proefexemplaar.

• Draag jij een speciale outfit met Valentijn?

Nee, tenzij scenario twee van de perfecte Valentijnen uitkomt, dan draag ik uiteraard dat nieuwe jurkje. Zouden we gepland een dineetje gaan houden samen op Valentijnsdag, dan zou ik er natuurlijk ook wel net even iets meer werk van maken dan anders. Ter illustratie, we hebben vandaag pyjama-luie-pakken-dag, dus echt heel charmant lopen we er niet bij.

• Samen filmpje kijken op de bank of naar de bioscoop?

Maakt me niet uit. Beide vind ik super. Alhoewel, op de bank kijken we meestal geen filmpje, maar één van onze favoriete series, voor een film zouden we wel naar de bioscoop moeten.

• Heb je een favoriete Valentijnsfilm?

Niet eentje die we speciaal met Valentijn kijken of zo, maar Fifty First Dates is wel één van de meest romantische, schattigste films ooit gemaakt!

• Liefde is?

Onvoorwaardelijk elke dag voor elkaar kiezen.

Deze Valentijnsdag tag werd bedacht door Nathalie en Sanja, dus als je hem overneemt, vergeet dan niet om ze even te vermelden.

♥MJ

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Sanja 14 februari 2016 - 23:14

Erg leuk om je antwoorden te lezen! Fifty First Dates vind ik ook zo’n mooie, maar trieste film

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.