sieraden cadeau voor mannen
Styling

Sieraden voor hem

Een mooi sieraad vind ik een van de meest tijdloze cadeaus! Sieraden voor hem, want wie zegt dat het verkeerd is om voor cliché cadeaus voor hem te gaan bij een bijzondere gebeurtenis? Mannensieraden zijn bij uitstek geschikt als cadeau voor een eindexamen of afstuderen. Een sieraad is ook een mooi geschenk voor mannen bij het halen van het rijbewijs. Of wat dacht je van een stoere zegelring als cadeau voor je getuige, als herinnering aan een bijzonder moment. Als klein gebaar is een tragus of helix voor zijn oorpiercing (mocht hij die hebben), een goed idee. 

Het mooiste is wanneer er met sieraden een traditie ontstaat. Er een familiesieraad geboren wordt.  Ik word helemaal blij wanneer ik in een film bijvoorbeeld zo’n sieraad van generatie op generatie zie gaan. Een moeder die de trouwring van haar moeder doorgeeft aan haar zoon, voor zijn vrouw.

sieraad van generatie op generatieEen zakhorloge wat van grootvader, op vader, op zoon (of dochter natuurlijk) wordt doorgegeven. Bij voorkeur met een verhaal én een prachtige gegraveerde boodschap. En jij kunt daar een begin mee maken. Een prachtige zegelring met de initialen van hem en zijn kind. 

Mooie momenten voor sieraden voor hem

Sieraden voor hem tijdloos en een mooi blijvend aandenken. Edelmetaal als goud en platina wordt niet aangetast door oxidatie, het behoudt aardig zijn waarde. Zilver is iets minder edel, maar nog steeds blijvend.  Zilver wordt zwart, maar kun je met poetsen weer prachtig in zijn oude staat krijgen. Er zijn verschillende momenten geschikt voor een mooi sieraad voor mannen. Dit vind ik de mooiste. 

Mooie momenten voor sieraden voor hem

Trouwen 

Voor deze gelegenheid kun je ook met mannensieraden heel veel kanten op. Wij hebben onze mannelijke getuigen een mooie dasspeld cadeau gedaan bijvoorbeeld. Je kunt er voor kiezen om het sieraad te geven op het moment dat je de getuigen vraagt, je kunt ook wachten tot de trouwdag zelf, zoals wij hebben gedaan. Na de lunch, hebben we een bedankje uitgesproken naar iedereen en de getuigen in het bijzonder. Op dat moment hebben we de getuigen kadootjes gegeven. 

Geboorte kind

Ik ben geen man, maar ik kan me voorstellen dat ook voor hen de geboorte van een kind een bijzonder moment is. Mijn man zegt altijd dat voor hem bij de geboorte het vaderschap echt begon. Wat is er mooier dan je partner een herinnering te geven aan deze dag. Voor dit moment zou ik kiezen voor iets wat hen verbind, zoals gezegd de zegelring met intitialen of een horloge met een gravering op de achterkant. Het generatie op generatie sieraad. 

Geboorte

Het is ook bijzonder wanneer jullie als ouders jullie zoon een sieraad voor hem geven. Een armbandje met naamplaatje vanaf de geboorte, of juist een armbandje om te bewaren voor later, maar bij zijn geboorte gekregen.

Er zijn ook stoere kindersieraden voor jongens immers. Bij de geboorte van een meisje is het veel gebruikelijker om een sieraad voor de geboorte cadeau te doen. Waarom zou dat bij de geboorte van een zoon anders zijn?

Achttiende verjaardag

Bepaalde verjaardagen zijn mijlpalen. Denk aan een achttiende verjaardag van je zoon. Bij zo’n moment hoort een bijzonder cadeau. Zijn rijbewijs, of een deel daarvan is een mooi gebaar. Geweldig om ze als ouder meer vrijheid te geven. Toch is een sieraad op zijn achttiende verjaardag ook een mooi gebaar. Het is toch het moment van ‘volwassen worden’. Ooit wordt hij misschien zelf vader, dan kan ook dit sieraad van vader op zoon worden doorgegeven. Een herenarmband met gravering is stoer en past overal bij. Ook de zegelring zou hier een geweldig sieraad zijn. Een ex-vriendje had er eentje van zijn opa, ik heb dat altijd zo’n mooi idee gevonden. Zijn eigen voorletter stond er in gegraveerd. 

❥ Mannen cadeaus lijken altijd lastig, maar herensieraden zijn dus een tof kado voor hem. Op verschillende momenten, niet alleen voor Vaderdag. Wanneer heb jij een liefde voor het laatst een sieraad cadeau gedaan?

 

Foto stoere man door Ralph Rabago via Pexels | Vader en zoon door Ricardo Moura via Pexels | Foto best man by Laura Velasco on Unsplash

 

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.