Zo ga je veilig op autovakantie met het gezin
Travel

Zo ga je veilig op autovakantie met het gezin

Autovakanties zijn populair bij gezinnen, vooral als het gaat om het verkennen van het prachtige landschap en de pittoreske dorpjes die Europa te bieden heeft. Of je nu naar de bergen gaat om te skiën, naar de zee om te zwemmen of naar een historische stad om te sightseeën. Een autovakantie met kinderen is een geweldige manier om tijd door te brengen met je dierbaren. Echter, om de reis leuk en veilig te maken, is het belangrijk om een aantal veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo ga je veilig op autovakantie met het gezin.

We didn’t know we were making memories, we were just having fun – A. A. Milne

 

autovakantie met kinderen

Zo ga je veilig op autovakantie met het gezin

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw auto in goede staat is voordat u op reis gaat. Dit omvat het controleren van de remmen, banden, lichten en ruitenwissers. Als je van plan bent om te rijden in bergachtige gebieden, zorg er dan voor dat uw auto goed is uitgerust met pewag sneeuwkettingen en winterbanden.

Plan je route

Plan je route voordat je vertrekt en controleer het weerbericht voor de route die je wilt nemen. Als er slecht weer wordt voorspeld, kies dan een alternatieve route. Zorg ervoor dat je een kaart of navigatiesysteem bij hebt en dat je weet waar je naartoe gaat. Als je kunt, vermijd dan rijden in het donker. Het is moeilijker om te rijden als het donker is en er is een groter risico op ongevallen. Als je toch in het donker moet rijden, zorg er dan voor dat je verlichting goed werkt en dat u extra voorzichtig bent.

Je kunt je kinderen bij het planningsproces betrekken, zodat ze zich kunnen verheugen op de reis en weten wat er gaat gebeuren.

Voor de kinderen

Als je kinderen hebt, is het belangrijk om de juiste kinderzitjes te installeren en ervoor te zorgen dat ze correct zijn vastgemaakt. Het is verplicht om kinderen tot 1,35 meter in een goedgekeurd kinderzitje te vervoeren. Controleer of de kinderzitjes geschikt zijn voor de leeftijd en grootte van je kinderen.

Pak slim in

Pak slim in voor uw autovakantie met kinderen. Zorg ervoor dat je voldoende kleding, snacks, drankjes en vermaak meeneemt om de reis comfortabel te maken voor iedereen. Overweeg om een ​​koelbox mee te nemen om drankjes en snacks koel te houden en vergeet niet om de favoriete speeltjes en boeken van uw kinderen in te pakken.

Houd je kinderen bezig tijdens de reis door spelletjes te spelen. Zing liedjes, speel ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’, of neem een ​​boek met raadsels mee om de tijd te doden. Overweeg om een ​​DVD-speler of tablet mee te nemen voor langere ritten, zodat je kinderen onderweg naar hun favoriete films of tv-programma’s kunnen kijken.

Onderweg

Houd regelmatig pauzes om uit te rusten, eten en drinken bij te vullen en eventueel van bestuurder te wisselen. Vermijd lange periodes van rijden zonder pauzes, omdat dit vermoeidheid kan veroorzaken en de kans op een ongeval kan vergroten. Zorg dat je een noodkit bij de hand hebt, inclusief een deken, zaklamp, gevarendriehoek en een telefoon met een opgeladen batterij.

❥ Door deze tips te volgen, kun je veilig en comfortabel reizen met kinderen tijdens een autovakantie in de sneeuw. Vergeet niet om altijd voorbereid te zijn op onverwachte situaties en veiligheid voorop te stellen.

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.