Travel

WILDLANDS Adventure Zoo

Een dierentuin zonder dieren. Onveilig. Het schijnen de kritieken te zijn op ‘de nieuwe dierentuin’ in Emmen. WILDLANDS Adventure Zoo zoals het officieel heet. Voor ons heet het waarschijnlijk niet snel zo. Wij noemen het ‘de nieuwe dierentuin’. De vaste bezoekers van de ‘oude dierentuin’ zoals wij, kunnen ook beter met dát gevoel de dierentuin binnenstappen.

Het is niet voor niets nieuw. Out with the old, in with the new! Het is inmiddels al weer een week geleden dat wij verkering kregen met WILDLANDS Adventure Zoo Emmen & ik denk dat we het nog wel een tijdje volhouden. Vandaag lees je hoe wij deze eerste date hebben beleefd.

De oude dierentuin in Emmen

Wanneer je objectief naar de oude dierentuin keek, zag je heel goed dat het best aan vervanging toe was. Dit is de nieuwe, dit is de toekomst. Natuurlijk denk ook ik met weemoed terug aan elk bezoek, vroeger met mijn ouders, met opa en oma en met de familie. Als klein meisje in de speeltuin, het parkeren op de parkeerplaats naast de school, me op dat  moment al ontzettend verheugen op wat zou komen. Daarna samen met mijn man, met z’n tweetjes. Romantisch. Ik denk meteen aan de foto van ons samen, jaren geleden, met een woestijnratknuffel, omdat we die allebei zo schattig vonden. Nu met mijn gezin, mijn ouders en schoonouders als opa en oma.

Over de tienduizend bezoekers

Nu maken we nieuwe herinneringen in de ‘nieuwe dierentuin‘. Nieuwe generatie, nieuw tijdperk!

Ons eerste bezoek was letterlijk een kadootje van mijn schoonouders! Ik maak niet te veel woorden vuil aan de man die willens en wetens, op een hele nare manier, voordrong. Die mij met een meewarige, zich niets van de wereld aantrekkende blik, aankeek, toen ik hem er op aan sprak. Die mijn kinderen een enorm goed voorbeeld gaf van hoe het niet hoort. Terwijl mijn kinderen me juist alleen maar trots maakten! Wat hebben ze keurig gewacht. Helaas hadden we voor ons eerste bezoek zondag 3 april gekozen, het weekend waarop Wildlands voor het eerst over de tienduizend bezoekers op een dag ging, die zondag. Voor we ons abonnement bemachtigden stonden we een uur in de rij. Ook de kinderen, gezellig & keurig!

Door die ongelooflijke drukte hebben we niet alles gedaan, maar door de verkering die we nu hebben met de dierentuin, was dat niet erg. Het is sowieso te groot om in een dag alles te zien. 

Y A Y  or  N A Y  –  WILDLANDS Adventure Zoo

Wat vonden wij nou echt van WILDLANDS? Het heet niet voor niets Adventure Zoo, hou dat vast! Het gaat niet meer alleen om de dieren, die er overigens genoeg zijn! Het beeld van de prachtige blauwe lucht, de witte wolken, de groene berg en de waanzinnig mooie groep leeuwen vergeet ik nooit meer! Ook de vlinders om onze hoofden in de tempel (meer dan er in de oude vlindertuin om ons hoofd vlogen)  en de ringstaartmaki bij onze voeten zijn een fijne herinnering aan het eerste bezoek. Groot voordeel van de nieuwe dierentuin vind ik de vrijheid die de dieren hebben. De dierentuin in Emmen stond al bekend om het gebrek aan hekken en kooien en dat hebben ze nu nog een stap verder doorgevoerd. Prachtig!

WILDLANDS Adventure Zoo

Veiligheid

Qua veiligheid vind ik het eerder belachelijk dat er een hek geplaatst moest worden bij de woestijnratjes omdat kinderen en hun ouders schijnbaar niet begrepen dat je niet achter de woestijnratjes aan hoeft te jagen, simpelweg omdat het kan. Iedereen kan toch met een beetje gezond verstand bedenken dat je de dieren met rust laat?

Hetzelfde geldt voor de wilde dieren. Dat je op rotsen kan klimmen betekent niet dat je het hoeft te doen en dat je, zoals bij de olifanten er ook nog overheen moet klimmen zodat je dicht bij het water of het verblijf komt. Is niets anders dan in de oude dierentuin en niet onveilig. Klimmen ze er wel op, blijf er dan in ieder geval bij. Houdt je kinderen in de gaten en voed ze op alsjeblieft.

Wanneer ze oud genoeg zijn om ‘los’ te kunnen lopen, waarmee ik bedoel dat ze niet meer persé bij jou hoeven te blijven, zorg je dat ze ook weten wat wel en niet kan. Hier zal ik dan wel te simpel over denken. Ik kan me geen nieuwsbericht herinneren waar in stond dat in de oude dierentuin (waar de afstand tussen bezoeker en verblijf identiek was) een kind tussen de dieren in de savanne gevallen is, dus dat zal in de nieuwe dierentuin ook wel meevallen lijkt me.

WILDLANDS Adventure Zoo

Eerste indruk

Doordat we dus lang niet alles gezien en gedaan hebben, kan ik alleen mijn eerste indruk geven en die is YAY! Open, ruimtelijk, zowel voor bezoekers als dieren. Het thema van het gedeelte dat je bezoekt is volledig doorgevoerd. Er zijn leuke ‘extraatjes’.

Op de Serenga hebben de kinderen geholpen met een archeologische opgraving in plaats van dat ze gewoon in de zandbak speelden, volgenden ze een Djembé workshop en gingen ze via een oude trein tussen de kamelen door. Ze hebben geprobeerd een olifant nat te spuiten en iets leuks uitgezocht bij de souvenirwinkel.

WILDLANDS Adventure Zoo 1

Er zijn genoeg ruimten om je eigen eten en drinken te nuttigen, maar er zijn ook genoeg plekken waar je uitgebreid kunt eten of juist snel even iets kunt meepakken voor onderweg. De verleiding van een heerlijk ijsje in de Birdy Bush konden wij niet weerstaan. Tijdens ons bezoek, heb ik een aantal EHBO medewerkers rond zien lopen met een rugzak op hun rug, vond ik best een veilig idee. Ik heb dus echt genoeg dieren gezien en daarnaast zijn er heel veel andere leuke dingen om te zien én te doen. Wanneer we onze volgende Adventures hebben beleefd, leest je dat uiteraard in een nieuw blog!

Verrassend en vernieuwend! Dat vinden wij  WILDLANDS Adventure Zoo! Wij hebben van onze eerste ontdekkingsreis genoten. Ben jij al geweest en wat vond je er van?

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

6 Reacties

 1. […] uitje bracht ons met de bus naar Wildlands, waar we met een fantastisch zonnetje heerlijk ronddwaalden. Ook kregen we een rondleiding en mocht […]

 2. Wij gaan na de bevalling een keertje… Aanstaande zondag staat dierenpark Amersfoort op het programma en daarna vind ik mezelf echt te hoog zwanger om een dag door een dierentuin te sjouwen. Ik ben benieuwd,, ik vind dat je iets nieuws ook niet met iets ouds moet willen vergelijken.

 3. Wat heb je dit geweldig geschreven!
  We zijn al jaren abonnementhouder en gingen ook graag naar het oude park. Ook wij noemen het “de nieuwe dierentuin” 😉 en waren er óók op die zondag. Normaal vermeden wij graag de drukke dagen maar zelfs nu met ruim 10000 anderen was het nog niet vervelend druk vonden wij. We hebben genoten van de jembeespelers terwijl we op het terras zaten.
  Over de veiligheid ben ik het helemaal met je eens: ik snap niet dat kinderen schijnbaar niet geleerd kan worden wat wel of niet mag. Het is een veilig park maar er ligt, net als op andere plaatsen, een taak voor opvoeders lijkt mij?
  Kortom…. we moesten er even op wachten maar het is het abonnement meer dan waard. Een echt belevenispark!

 4. Ik ben nog niet geweest. Ook voor mij net iets te ver weg. Maar staat zeker op mijn wensenlijstje om heen te gaan.
  Saskia onlangs geplaatst…Ik ga de 100ste vierdaagse lopen!My Profile

 5. Voor ons is het echt heel ver weg. We zullen er dus ook niet zo snel heen gaan. Maar hoop er toch ooit eens heen te kunnen!
  Nicole onlangs geplaatst…Aankondiging: recepten weekMy Profile

  1. Of combineren met Center Parcs Parc Sandur of De Huttenheugte én een bezoek aan Plopsa Coevorden….kan me voorstellen dat je het voor een dagje te ver vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.