In de keuken

Een bruin streepje

Bounty a gogo

Als ik boodschappen doe wil ik dat het liefst zo snel mogelijk doen. Ik doe dat dus meestal rond 5/6 uur als heel studerend én werkend Groningen ook dat idee heeft opgevat. Maar goed, ik grijp over het algemeen producten op basis van de verpakking uit de schappen. Dat wil zeggen ik ben een gewoontedier dus is iets op en ’t beviel dan koop ik hetzelfde product met bekende verpakking de volgende keer weer.

Een enkele keer is er lichte paniek als ze bij Honig weer overijverig de verpakking hebben herontworpen. Meestal is dat echter een kwestie van een nieuw sexy en hip lettertype en een gele sticker met: “Nu verbeterd recept!”. Dus daar red ik me over het algemeen ook wel weer mee.

Een bruin streepje

Sinds jaar en dag bak ik in kokosolie en altijd heb ik het vertrouwde oranje emmertje. Volledig geur en smaakloos en het bevalt me uitstekend. Je zit dat oranje al van verre dus ik weet het overal te vinden. Als ik het oranje emmertje zie opdoemen, twijfel ik niet en als een stier op een rode lap galoppeer ik erop af. Deze keer echter zie ik terwijl ik de emmer grijp dat hij voorzien is van een bruin streepje. ‘Hé dat had mijn vorige niet’, denk ik nog. En ik weet dat zeker want je kunt een half jaar met zo’n emmertje dus ik heb daar minstens 200 keer naar kunnen kijken terwijl ik geduldig wachtte tot mijn gehaktbal gaar raakte. Ik registreer een bruin streepje maar laat het niet verder doordringen. Bij de kassa denk ik nog wel: ‘Goh, waarom nou toch een bruin streepje en wie gaat daar over, want mooi vind ik het allerminst’.

Bounty a gogo

Die avond maak ik kip en trek ik de emmer voorzien van bruin streepje enthousiast open. En terwijl ik aan ’t bakken ben denk ik: ‘Goh, waar komt die kokosgeur toch vandaan’…Ik kan het niet bedenken. Misschien mijn nieuwe shampoo of handzeep? Ze gooien het net als aloa vera tegenwoordig overal in. Laatst zag ik dat er aloa vera in mijn toiletpapier zat en misschien hebben ze bij Lotus een nieuwe smaak. Ik controleer de zak van t pleepapier op een gele banner met de tekst: ‘Nu met vernieuwde kokossmaak!!’. Maar ik zie niets.

Bij het eten van de kip denk ik ook nog even: ‘Goh het smaakt een beetje naar kokos. En bij het opruimen van de afwas en het sluiten van het emmertje zie ik het dan eindelijk staan: ‘kokosolie met kokossmaak”, heb ik gekocht. Dikke duh, maar je moet er maar opkomen. En gelijk vallen links en rechts kwartjes; ‘Ooh, daar zou dat bruine streepje wel eens voor kunnen dienen’. Om klanten duidelijk het verschil te laten zien hebben ze er een bruin streepje opgeschilderd. Slim zeg, maar ja dat werkt alleen als klanten een beetje scherper zijn dan ik.  Maar goed voor mij ligt nu een half jaar eten dat allemaal een beetje naar bounty (minus de chocolade) ruikt en smaakt. Lekker zomers en exotisch en daarbij ik ben dol op kokos. Ik smeer het echter ook op brood. Dan krijg ik dus ham met kokos, kokos kaas, tomaat met kokos en kokos met pindakaas… dat laatste is eigenlijk hetzelfde als seroendeng met satésaus dus dat is prima te doen. Aardbeienjam met kokos… klinkt exotisch… Zou best kunnen werken.

Het enige waar ik een beetje tegenop zie is mijn gebakken eitje. Kokosei klinkt niet goed vind ik persoonlijk.
Voor nu ben ik weer een paar dagen in Apeldoorn. Inmiddels ben ik Wijhe alweer voorbij, dus genoeg gejeuzeld. Ik ben ver verwijderd van gebakken kokosei en andere bijzondere combi’s. De laatste keer logeren in het Van der Valk en dankzij die emmer kokos ga ik het nog missen ook.

 

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Ik ken het helemaal. Ook ik ben een gewoontedier.
    Je zal voorlopig nog wel even aan de kokosolie vast zitten en anders haal je voor je ei gewoon een ‘normale’ emmer kokosolie.
    Birgit onlangs geplaatst…Uit-tip: Dinomuseum BoxtelMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.