Snelle Ravioli Carbonara, g'woon saus voor pasta carbonara
In de keuken

Snelle Ravioli Carbonara

Zo leuk! Thomas en Elynn willen in de vakantie graag kookles. Dat begon allemaal toen bleek dat ze niet langer naar de BSO zouden gaan. Daar wordt namelijk wel eens kookles gegeven en dat zou nu niet meer kunnen. Gelukkig kan ik redelijk goed eten klaarmaken. Vanavond aten we een snelle Ravioli Carbonara met zongedroogde tomaatjes en rauwe ham.

Koken kan ik het niet noemen, als ik gebruik maak van een pakje en een zakje, maar lekker was het wel! Al met al ben ik nog geen tien minuten bezig geweest. Het meeste werk was het snijden van het één en ander. De rest deden de pannen. Ideaal wanneer man en middelste laat thuis zijn. Mijn meisje was vandaag op stap met oma. Ze gingen naar Frozen II in de bioscoop en hadden een geweldige timing. Op het moment dat alles samen de pan in ging, kwamen zij binnen. Dat is ook echt het moment dat je meteen moet eten. Anders is de saus ingedikt en de pasta plakkerig. En ja pasta, dus koolhydraten, maar #carbsindecemberdontcount. Vanaf januari is het weer koolhydraatarm!

Ingrediënten snelle Ravioli Carbonera

De boodschappen voor circa 4 personen is als volgt (Elynn en Finn tellen bij ons met éénpansgerechten als 1 persoon, dat kan nu nog). In dit geval ben snel naar de supermarkt om de hoek gegaan, vandaar de g’woon pastasaus van de Coop. Ondanks dat het een kant en klare saus is, was hij super lekker.

– 2 pakken verse ravioli

– zongedroogde tomaatjes in olie

– coburger rauwe ham

– groene pesto

– g’woon saus voor pasta carbonera

– rode ui (2 kleine of een grote)

en zo maak je het:

De ravioli kook je volgens de verpakking, in dit geval moest het zo’n minuut of vier. Dat geeft je op zich vrij weinig tijd om de rest te doen, maar dit moet er gebeuren:

De Coburger rauwe ham snijd je in reepjes, de ui moet worden gesnipperd en de zongedroogde tomaatjes snijd je in stukjes.  Is de Ravioli klaar, dan doe je dat voorzichtig in een vergiet. In dezelfde pan doe je dan wat van de olie van de tomaatjes.

Wanneer de olie warm is, voeg je de tomatenstukjes, rode ui en rauwe ham toe. Roer het goed door. Gooi er een flinke schep (of twee) pesto door en voeg de ravioli weer toe aan de pan.

zongedroogde tomaatjes, coburger rauwe ham, ravioli

De saus verwarmde ik intussen op een laag vuur, onder af en toe roeren en serveerde ik er apart naast, zo kan iedereen zelf bepalen hoeveel hij wil. De kaas strooide ik er aan tafel over.

Als voorgerechtje tijdens het (Kerst) diner is het ook heel geschikt. Schep wat van de saus op een bord. Leg dan een paar stukjes ravioli op het bord. Drapeer er wat olijfolie omheen en strooi in het midden wat van het pesto/ham mengsel. Wat kaas en verse kruiden er over en wat pijnboompitjes. Yummie! Klik hier voor meer recepten.

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.