Home ETEN | KEUKEN Pasta met Monchou en pesto

Pasta met Monchou en pesto

by Marjo
Pasta met Monchou en pesto

Op Snelklaar vond ik ooit een geweldig recept voor een pasta met Monchou en pesto. Nou ja, een geweldige ingrediënten lijst bleek achteraf. Heb jij vast ook wel eens toch? Je probeert een recept uit  en dan spreekt óf de bereidingswijze je niet aan óf één van de ingrediënten is voor jouw smaakpalet niet zo’n succes óf dat je als je aan het eten bent, je ineens een ingrediënt mist wat er toch echt bij had gemoeten, maar wat de bedenker van het recept niet bedacht had. Dat!

Bij dit recept bleek het eerste mijn probleem te zijn. Ik ben meer van de eenpansgerechten. Ik maakte van het recept van @3anne dus iets heel anders, zo veel mogelijk in één pan! Lekker snel, lekker makkelijk!

Pasta met kipfilet, Monchou en pesto

Ingrediënten voor 4 personen

4 kipfilets
100 gr monchou
zongedroogde tomaatjes op olie naar wens
2 el pesto (zelfgemaakt of kant&klaar)
zout en peper
plakken rauwe ham

Voor de monchou saus:

1 teentje knoflook
1 pakje Tomato Frito
2 dl koksroom
1 ui
mespunt tijm
1 el balsamicoazijn
2 tl suiker (naar smaak)

Hoe maak je de heerlijke pasta met Monchou en pesto?

Snijd de kipfilet in stukjes. Snipper de ui en knoflook en snijd ook de zongedroogde tomaatjes fijn. Meng in een kom de pesto met de monchou en de zongedroogde tomaatjes alvast, dan gaat makkelijker door de saus.

Verhit een scheut olie van de tomaatjes in een ruime sauspan of wok. Voeg de kipfilet toe en kruid de blokjes met peper en zout. Bak de kip-blokjes bruin en gaar. Voeg ergens halverwege de uitjes en knoflook toe en bak mee. Als de kipblokjes bijna gaar zijn voeg je de klein gesneden rauwe ham toe. Kook intussen de pasta, voor meer smaak kun je dit doen in een groentebouillonblokje.

Meng het mengsel van monchou, pesto en de zongedroogde tomaatjes door de kip in de pan. Voeg de Tomato Frito en de koksroom naar wens toe en breng de saus op smaak met eventueel nog wat zongedroogde tomaatjes, balsamicoazijn, suiker, tijm en wat zout & peper.

Serveer de pasta naar wens met de saus er door heen of er naast. Ik vind het heerlijk om er als bijgerecht een broodje met de overgebleven pesto bij te eten én een frisse salade maakt het helemaal af. Nog een ander pasta recept nodig? Een pasta met heel veel groente? Check dan dit artikel!

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

2 comments

Melissa 29 februari 2016 - 10:53

Klinkt heerlijk, ik ben sowieso gek op alle pasta’s en voor pesto kun je me ook wakker maken!
Melissa onlangs geplaatst…Op zoek naar de leukste Heelys voor meidenMy Profile

Reply
Nikki - Sukhi.nl 28 februari 2016 - 10:07

Oh wat een heerlijk recept! Ga ik zeker snel uitproberen! Krijg gelijk trek als ik dit lees:)

Gr, Nikki
http://www.Sukhi.nl

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.