4 beginnerstips voor meer comfort tijdens het kamperen
Lifestyle Travel

4 beginnerstips voor meer comfort tijdens het kamperen

Kamperen? Kramperen zal je bedoelen! Veel mensen leggen niet snel het verband tussen kamperen en een relaxte vakantie. Je houdt ervan of je vindt het helemaal niets. Er lijkt geen tussenweg te zijn. Opvallend genoeg zijn de rasechte kampeerders vaak ook kinderen van kampeerders. Dit neemt niet weg dat kamperen eigenlijk voor iedereen geschikt kan zijn. 

Maar dan moet je wel weten waar je op moet letten. Met de huidige innovaties in de kampeerwereld kan kamperen net zo comfortabel zijn als iedere andere vakantie. Kramperen is er dan ook niet meer bij. Ben jij een echte beginner, maar wil je het wel graag eens proberen? Met de volgende 4 tips zorg je voor meer comfort tijdens het kamperen en zal je uiteindelijk nooit meer iets anders willen.

4 beginnerstips voor meer comfort tijdens het kamperen

Investeer in een goede slaapuitrusting

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je comfortabel kunt slapen tijdens het kamperen. Niemand wordt er gezelliger van als je niet goed kunt slapen. Investeer daarom in elk geval in een goede, kwalitatieve slaapuitrusting. Als je goed slaapt, dan wordt kamperen direct al een heel stuk leuker. Bij een goede slaapuitrusting moet je denken aan kwalitatieve slaapmatten, maar ook aan een warme slaapzak en een goede waterdichte tent. Als een goede nachtrust gegarandeerd is, dan staat het al direct 1-0 voor jou in de vrije natuur!

Neem kleding met laagjes mee

Zelfs wanneer je gaat kamperen bij zeer warme temperaturen is het belangrijk om op alles voorbereid te zijn. Je zal niet de eerste zijn die toch wel wordt verrast door de koude nachten en vervolgens bibberend in haar tentje ligt. Neem daarom altijd wat extra kleding met laagjes mee en investeer in een paar goede dekens. Mocht de kou dan toch nog plotseling opsteken, beschik jij altijd over de nodige laagjes om jezelf warm te houden.

Fijne kookspulletjes

Naast een goede nachtrust moet er uiteraard ook aan één van de andere belangrijke levensbehoeftes worden gedacht. Lekker eten mag op vakantie natuurlijk niet ontbreken. Ook tijdens het kamperen kunnen er heerlijke dingen worden gemaakt. Hoe vaker je kampeert, hoe handiger je wordt in het bereiden van lekkere gerechten bij je eigen tent. Hier heb je wel een aantal fijne kookspulletjes voor nodig. 

koken op de camping

Koken tijdens het kamperen is immers heel anders dan gewoon thuis of in een luxe caravan. Er zijn speciale kooktoestellen verkrijgbaar met één of meerdere pitten. Ook kun je kiezen voor een barbecue of skottelbraai. Zo kan je buitenshuis eigenlijk alles koken wat je wilt. Wijntje of biertje erbij en genieten maar.

Zoek een geschikt kampeerplekje uit

Jouw kampeerervaring valt of staat met de juiste omgeving. Doe daarom ruim van tevoren goed research naar de verschillende campings en onderzoek de ervaringen van anderen. Welke camping past het best bij jou en je gezin?

Zoek een geschikt kampeerplekje uitOok op de camping zelf is het verstandig om een fijn kampeerplekje uit te zoeken. Het maakt nogal verschil of je bijvoorbeeld tien minuten door weer en wind naar de toiletten moet lopen of hier heel vlakbij slaapt. Ook kun je kijken naar de hoeveelheid schaduw de plek en onder welke bomen je terecht komt. Je wilt immers niet midden in de nacht opstaan met jeuk door de eikenprocessierups! Dit zijn allemaal dingen om rekening mee te houden bij het vinden van een geschikt kampeerplekje.

❥ Kampeer jij graag en heb jij nog tips voor de beginner? Waar ga het liefst naar als je op vakantie gaat met je tent?

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.