Beados startset met pen
Reviews Spelen en leren

Beados startset met pen

Uren kan ze er mee zoet zijn. Kralenplankjes. Gelukkig heb je deze in verschillende soorten en maten. Favoriet was hier strijkkralen, omdat je dan ook je creatie kunt bewaren door het te strijken. Leve de Beados startset met pen! Elynn kreeg al een tijdje terug deze Beados startset en vandaag laat ik jullie weten wat ik er van vind.

Waarom leve de Beados startset met pen? Deze loedermoeder strijkt nooit, dus voor elke creatie moet apart de strijkplank te voorschijn gehaald worden. Nu klink dat erger dan het is, maar toen ik nog shirtjes maakte, stond de hele rataplan standaard beneden. Nu is het netjes opgeruimd op zolder, om waarschijnlijk alleen voor de kraamverzorgster straks tevoorschijn te worden gehaald! Ik ga nu al helemaal niet met dikke buik en strijkplank die twee trappen zeulen.

Inhoud van de Beados startset met pen

Beados brengt dé oplossing. Water! Iedereen heeft wel een waterkraan beneden en in de Beados startset met pen zit niet alleen de pen, maar ook een watersprayflesje! In de pen doe je de kralen en dan kun je door een drukje op de knop een kraal op het bordje leggen.

Beados startset met pen

Verder zijn er twee kralenbordjes, dus terwijl je ene creatie droogt, kun je een andere maken. Ook kun je met z’n tweeën werken, maar dan heeft er eentje een pen en de ander doet het met z’n vingers. In de kralenbordjes kun je de ontwerpsjablonen klikken, je ziet dan precies welk kraaltje, waar moet en hoeveel je van elke kleur nodig hebt. De kraaltjes zitten in plastic zakjes, die niet te sluiten zijn, nadat je ze open hebt. Dat is wel een nadeel. Nu had ik nog genoeg kralenbakken van het sieraden maken, dus daar heb ik maar eentje van opgehaald.

Verder krijg je in de Beados startset met pen een standaard voor de pen, dat is niet nodig, maar wel handig. Er zitten twee standaardjes bij om de kunstwerkjes op te zetten en plastic dingetjes om er achter te plakken, waar je de touwtjes door kunt doen.

Waarom de Beados startset met pen

Het stimuleert het logisch nadenken, want de ene keer is het handig om van het midden uit te werken, de andere keer kun je beter vanaf de zij- of onderkant beginnen. De fijne motoriek wordt gestimuleerd en het creatief denken. Ze kunnen namelijk behalve de patronen, ook heel goed hun eigen ontwerpen maken. Omdat er maar vier kleuren kralen in de pen kunnen, moet je sommige rijtjes in de pen voor twee kleuren kralen gebruiken. Het is dan even denken en rekenen in welk rijtje hoeveel van welke kleur moeten.  Ook een voordeel is dat ze zelf het water kunnen sprayen. Wanneer ik wél ging strijken, hadden we vaak een discussie over het zelf willen strijken. Nu kunnen ze zich zelf prima redden. Er zijn verschillende versies beschikbaar, dus na de startset kun je ze af en toe blij maken met een andere Beados kralenset.

Het enige nadeel is, dat het lastig doseren is met het water. Bij teveel water worden de kraaltjes wat plakkerig en moeten ze veel langer drogen. Niet goed voor het geduld. Bij te weinig water laten de kraaltjes los. Al met al vind ik de Beados startset met pen een heel goed cadeau voor de doelgroeo van 4 – 10 jaar. De voordelen wegen ruim op tegen de nadelen ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.