De andere kant van het verhaal
Ouderschap

De andere kant van het verhaal

Door Aniek – Zoals jullie misschien nog weten van een ander blog van mij hebben wij geen leuke ervaring met kraamzorg gehad bij ons eerste kindje helaas.  Hoe anders was het deze keer na de geboorte van onze jongste zoon. Hoe anders is je start als je kraamverzorgster heel lief is! De andere kant van het verhaal!

Donderdag 29 september ben ik bevallen van onze zoon en broertje Rowan. Na een dagje langer wachten op de kleine dan dat de bedoeling was, in onze ogen in ieder geval, is om 12.30 de kleine man op de wereld gekomen. Om 16.30 mochten wij naar huis dus in het ziekenhuis Kraamzorg Het Groene Kruis gebeld om door te geven hoe laat wij thuis zouden zijn. Ik kreeg meteen de melding dat het erg druk was en dat het misschien iets langer zou duren dat er iemand kwam. Wij moesten nog even wachten in het ziekenhuis op de papieren en toen konden wij daadwerkelijk naar huis.

De andere kant van het verhaal

Bij thuiskomst was mijn moeder er ook, zij had Jesse meegenomen naar het ziekenhuis en reed met ons mee. Ook zij had de ervaring met de vorige kraamverzorgster en was daar toen ook niet blij mee (en dat is nog zacht uitgedrukt). Schoonouders, ouders, zwager en schoonzus plus kinderen waren er toen onze eerste kraamverzorgster binnenkwam. Met een kloppend hart wachtte ik af wat voor iemand het zou zijn. De vorige stuurde mij meteen naar boven en keek bijna de viste het huis uit! Verschrikkelijk gevoel was dat!

Misselijk van de bevalling

En nu? De andere kant van het verhaal. Een hele lieve vrouw genaamd Truus. Stelde zich meteen voor aan de hele familie en deed meteen wat ze moest doen; mij op mijn gemak stellen, overleggen wat IK wilde. Mij vragen wat ik wilde met Rowan. Hij was erg misselijk kwamen wij achter door vruchtwater en slijm/bloed van de bevalling waardoor hij zijn flesjes niet graag wilde drinken en moeite had om het allemaal binnen te houden. En Truus zei; kijk maar wat hij wil drinken, desnoods wat vaker kleine beetjes en als hij wat langer slaapt dat er 4 uur tussen zit ook niet druk om maken! Wat een heerlijke start. Truus meldde ons dat zij morgen niet zou komen maar iemand anders. O jee, duimen dat het een leuk iemand zou zijn!

De andere kant van het verhaal

En wat denk je?? Een schat van een meid genaamd Patricia. Wat een lieve meid. Niet alleen voor mij en Rowan maar ook voor Jesse. Hij kreeg ook alle aandacht van haar. Knutselen, cakejes bakken, wandelen! Niks was te gek. Ook meteen met ons overleggen wat wij belangrijk vonden naast de zorg voor de kraamvrouw en pasgeboren kindje. Bij deze nog een keer: Lieve Patricia bedankt voor de gezellige en leuke kraamweek en de goede zorgen, ik heb genoten dit keer! Dikke knuffel van de jongens.

Wat hebben wij een heerlijke kraamweek gehad. Goede zorgen van zowel Truus de eerste avond en de rest van de week van Patricia. Zo kan het dus ook. Mocht je niet het juiste gevoel hebben bij je kraamhulp meld dat dan meteen bij je kraamzorg zodat er wat aan gedaan kan worden of bespreek het met je kraamhulp ♥

Reacties

reacties

Misschien ook leuk

3 Reacties

  1. […] uitzondering van onder anderen: huisartsenzorg, nacontrole bij orgaandonatie, verloskundige- en kraamzorg, hulpmiddelen thuiszorg). Zorg die aanvullend verzekerd is, valt ook niet onder het verplichte […]

  2. Kraamhulpen vind ik enorm belangrijk. Ik heb vijf bevallingen gehad, en was altijd weer blij en dankbaar voor mijn kraamhulp. Ze maken een enorm verschil vind ik.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Top 10 ongezonde toevoegingen in jouw etenMy Profile

  3. Wat leuk om te zien! Patricia heeft bij mij in de klas gezetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.